Qcyk Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Chyba czas już na opłatę OM... Edytowane 21 Marca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Eee, nie jest źle Widać jakieś spławy fishmaków?Niestety cisza, ale czuć juz wiosnę [emoji4] Edytowane 21 Marca 2016 przez ketnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Wczoraj byłem na krótkim spacerku nad Wisłą i jak na tą porę roku to stan wody jest dość niski. Dodatkowo woda cały czas opada, opadów nie widać, w tym tempie w maju będzie niżówka i wody po kostki. Niestety z roku na rok widać, jak nasza kochana wisełka wysycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Niestety cisza, ale czuć juz wiosnę [emoji4]W sensie koloru mieszającej się wody ze zdjęcia?! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 W sensie koloru mieszającej się wody ze zdjęcia?! Chyba raczej z powodu roztaczajacego się zapachu Na Czajce powiew wiosny trwa cały rok hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan bubu 1 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Chyba raczej z powodu roztaczajacego się zapachu Na Czajce powiew wiosny trwa cały rok heheDokładnie. W linii prostej na Czajkę mam chyba z 800 m. Ze 2 -3 razy skusiłem się i stanąłem przy wypływie. Śmierdziało wszystko - siatka, ubranie, włosy, że o rybach już nie wspomnę. A niektórzy przyjeżdżają tu z drugiego końca Warszawy i zadowoleni zabierają te jazie i krąpidła Nigdy tego nie pojmę Woda niby oczyszczona ale wali chemią że hej . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketnik Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Niestety są jeszcze inne symptomy nadchodzącej wiosny takie jak porozrzucane butelki po piwie i pudełka po robakach. Taki urok czajki [emoji35] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pan bubu 1 Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) I niestety z każdym dniem będzie coraz gorzej. Niech tylko otworzą okoliczne bary... Do tego na wale robią deptak jak w Ciechocinku . Kolejne sezony to będzie masakra... A jak się tu sprowadzałem 15 lat temu nie było niczego Woda jeszcze martwa. Dzisiaj stał na wypływie stały bywalec tej miejscówki który stwierdził - "przyszedłem po rybkę na święta bo nie ma co jeść " Chyba jednak będzie miał post ścisły Edytowane 22 Marca 2016 przez pan bubu 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Taki stan wody jak w tej chwili mógłby już zostać do maja to bolki tylko by czekały na wobka w stałych miejscach... ale obawiam się, że jak to wspomniał wyżej jeden z kolegów do maja będzie znów niżówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Jeszcze woda z gór powinna pójść. Ten rok i tak jest bardziej mokry od poprzedniego, choć jak śniegu nie było to woda pewnie spadnie, ale to akurat normalne że latem jest niżówka. Nienormalne są powodzie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 23 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Rozpocząłem i ja!!! Zrobiłem sobie spacer po Maristo. Masa spławikowców w tym dwóch tyczkarzy( tnących drobnicę raz za razem) którzy stale okupują jedno miejsce.....machałem od strony mariny. Niestety drobne gumki były stale ściągane przez białoryb. żeby z nimi powalczyć trza by faktycznie zakładać przynęty UUL....ale czeburaszka ma przyszłość!!! Sama Wisła jeszcze bardzo zimna, myślę że jeszcze miesiąc, czyli koniec kwietnia, dopiero wtedy można będzie realnie myśleć o spotkaniu z kleniem( wiadomo wszystkie porty,wejścia do portów, zastoiska będzie można próbować obławiać....) Natomiast posprawdzałem zimowe zakupy w postaci kleniowych woblerków, i jestem bardzo zadowolony z tych zakupów. A powietrze w płucach i słońce bezcenne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dziś Maristo bez zmian. Panowie od białorybu na swoich miejscach. Okonia nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Ma ktoś może historyczne stany wody w Warszawie? Pisząc historyczne mam na myśli z ostatnich lat Edytowane 27 Marca 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 27 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Dziś oderwałem się na trochę od stołu, by sprawdzic co się dzieje. Wiosna już jest!Co prawda nie jest to sama warszawska ale gdzieś na południe od Bravos....Na tym zdjęciu jest jeden mały myk. Kto zgadnie o co biega?Tu to się kiedyś działo....Tu nadal można liczyć nie tylko na wspomnienia.Wiosna na wyspie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Pierwszy raz w tym roku wybrałem się nad Wisłę . Jest takie powiedzenie , " że człowiek wraca na stare śmieci" , co w przypadku warszawskiej Wisły ma dosłowny sens . Czasami to co znajdziemy nad brzegiem rzeki wprowadza w osłupienie i tak było tym razem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zybi Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Śmieci można znaleźć wszędzie. W lesie nad wodą w przydrożnych rowach.Chodzę z psem do pobliskiego lasu na spacery i co można tam znaleźć? Wszystko co można sobie wyobrazić począwszy od plastikowych doniczek, a kończąc na starych lodówkach i sedesach i w ogóle . Ludzie nie są świadomi, że zaśmiecają własne podwórko.Szkoda słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Problem śmieci ,to historia która nigdy się nie kończy . Mnie zaskoczyło, skąd się wziął nad brzegiem Wisły 100L pojemnik zawierający jakieś 20kg czystego smaru . Zwłaszcza że do najbliższej drogi jest jakieś 500m przez wiślaną dżunglę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Powiedz tylko gdzie...kto smaruje ten jedzie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 28 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Przykry widok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Może wysoka woda naniosła :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 29 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dzwoń do eko patrolu,zajmą sie tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dziś wybrałem się na mały rekonesans rowerem po prawej stronie i nawet nie rozłożyłem wędki, przegadałem dwie godziny z przypadkowo spotkanym kolegą z forum JB. Pozdrawiam i dziękuje za cenne rady i wskazówki oraz woblerka na szczęście Niestey nie wpadłem na genialny pomysł żeby się zapytać o nick na JB, sam też się nie przedstawiłem Generalnie dziś już mocno było czuć wiosnę, feederkowcy widziałem coś łowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Wczoraj 2 godzinny spaceru z wędką na południowej wiśle. Na zero ale woda zaczyna się budzic powoli. Drobnica oczkuje, były nawet nieśmiałe spławy większych ryb i ze dwa ataki Bolenia:) Wędkarzy również sporo (głównie grunt). Tak więc idzie ocieplenie i to chyba już ten czas. Oby go nie przespać i być nad wodą w porę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Łukasz,trzeba było porzucać.Jakby się bolo trafił to na fejsika,z opisem,ze przyłów.Ilość "lajków" by Cię zmiażdżyła 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W takim tempie jak opada woda to do maja będzie niżówka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi