Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym zadziałał inaczej. Złożył,oficjalną skargę do głównego komandanta SSR na Warszawę. Opisał całą sytuację wraz z filmikiem złożył na jego ręce. Jeżeli Bartku chcesz chętnie pomogę w wyjaśnieniu sprawy.

Dziękuję Paweł.

@bartsiedlce - masz rację choć głowa jeszcze gorąca. Na spokojnie wszystko sobie poukładam.

@luk80          - świetnie napisane, mam dokładnie taki sam tok rozumowania ;)

Zwróciłem się z prośbą do  warszawskich strażników SSR, których znam. (między innymi  do Pawła).. Takich , którzy działają tak jak powinni, sprawnie i profesjonalnie podchodzą do kontroli. Pomogą mi. Będę się z Nimi konsultował. O dalszym przebiegu sprawy poinformuję.

Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję. Nie liczyłem na aż taki odzew.

Edytowane przez sajdol1
  • Like 4

Cześć, chciałem się wybrać w okolice mostu siekierkowskiego po lewej stronie, niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem jak najlepiej dojechać/gdzie zaparkować. Będę wdzięczny za wskazówki. 

Przy okazji, łowił ktoś z Was na opasce przy samej elektrowni? Jak wyniki?

Cześć, chciałem się wybrać w okolice mostu siekierkowskiego po lewej stronie, niestety nigdy tam nie byłem i nie wiem jak najlepiej dojechać/gdzie zaparkować. Będę wdzięczny za wskazówki. 

Przy okazji, łowił ktoś z Was na opasce przy samej elektrowni? Jak wyniki?

Dojazd jest do samej Wisły , tam gdzie Wilanówka łączy się z Wisłą. Ryb stosunkowo dużo :)  , ale trudne do przechytrzenia. Prócz tego z racji łatwego dojazdu bardzo duża presja wędkarska :(

.https://www.google.pl/maps/place/August%C3%B3wka,+Warszawa/@52.1937685,21.0961283,16z/data=!4m2!3m1!1s0x471ed2a0bac92c1d:0x831a4e520f2bb666

Piszesz o opasce przy elektrowni, mi chodzi o dojazd pod sam most :)

Z Czerniakowskiej w Bartycką , potem w Nadrzeczną i dojedziesz w okolice Mostu .

https://www.google.pl/maps/place/Bartycka,+Warszawa/@52.212324,21.0783937,16z/data=!4m2!3m1!1s0x471ecd137ab74d77:0x961827a23e6c5fc4

Edytowane przez pisarz
  • Like 1

Sajdol1 "stay strong"!! że tak napiszę. Z tego co piszesz to strażnik machnął odznaką jak Belushi paczką chesterfildów Starym Chłopakom w BB! Jeżeli chcemy porządku i poszanowania to muszą one obowiązywać wszystkich, a nie w myśl są równi i równiejsi!! I bardzo myli się ten , który pisze , że wygląd strażnika nie ma nic do rzeczy! Otóż ma! I to bardzo dużo!! Czy dałbyś wiarę komuś kto chce cie wylegitymować, a nie wzbudza on twojego zaufania? Czy do pracy chodzisz jak ci się podoba , czy się dobrze ubierasz i dbasz o swój wygląd?( już nie mówiąc o "byciu pod wpływem") Szanujmy się!!!

Pozdrawiam

• Like 6

Wczoraj zębatek wymiarek przy przystani pod siekierkowszczakiem. Dzisiaj na 0 ale od rana duży ruch na wodzie rybki wyraźnie się ruszyły. Pod Śląskim padł piekny 70+ na żywca, niestety zabrany ale nie mnie oceniać. Pod filarem przycupnął gościu na żółtej motorówce, po chwili zapiął rapkę ok 60+ (wszystko ok ale mógłby się odlewać chociażby do butelki...) Spławikowcy regularnie targali chlapaczki. Rapka już wreszcie się pojawia.. więc nic tylko machać wędą. Ilości śmieci po 3 dniach - masakra...

Byłem dzisiaj w okolicy elektrowni i nawet puknięcia :(

Stawiam pierwsze kroki w łowieniu na wiśle, na początek chce nauczyć się łowić jazie i klenie z którymi doświadczenie mam również zerowe. Miałbym prośbę o kilka wskazówek, w takich miejscach jak to na zdjęciu mam szanse coś złowić?
Łowiłem woblerkami 2-3 cm ściąganych pod prad przy samych kamieniach jak i metr, półtora od opaski. Będe wdzięczny za wszystkei rady.

13170720_1273496209345060_1238890125_o.j

Znam to miejsce doskonale i raczej kleni oraz jazi bym się akurat w tym konkretnym miejscu nie spodziewał....chociaż jeśli chodzi o specyfikę i parametry to jest całkiem całkiem, poszukaj jednak czegoś podobnego ale trochę dalej od wygłodniałych dziadów - akurat to co tam żyło pewnie zostało zjedzone. Jeśli akurat w to miejsce masz blisko to spróbuj z kilkaset metrów w górę rzeki w trochę mniej komfortowych warunkach, na początek powinno być nieźle....co do ogólnej taktyki i założeń, na początku tego się trzymaj, a jak już trochę połowisz to sam skumasz co i jak zmieniać...

Pozdrawiam

Malcz

• Like 1