Skorio Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Gratulacje. Chyba zrobiłem z Tobą zmianę warty, minęliśmy się na dole już na wysokości CW. Porzucałem godzinę ale bez efektu.A nie byłeś też w niedzielę z rana, to nie z Tobą miałem okazję chwilę pogadać próbując jednocześnie węzeł zawiązać ? Dzięki Tak, to ja. Szkoda, że w niedzielę nie zgadaliśmy się o jb. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do pogadania. Tak na marginesie, w miejscu, w którym widzieliśmy się w niedzielę, dziś pokazał się Pan Bolesław. Widziałem dwa ładne ataki na drobnicę, ale Bolek miał obrany kierunek w dół rzeki i nie zdążyłem zainteresować go wersją alternatywną ulubionego przysmaku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Fajnie łowicie panowie. Ja od końca kwietnia nie miałem wędki w rękach bo na świat przyszedł mój mały synek który w założeniu taty będzie przyszłym wędkarzem Kompletny brak czasu. Między jednym spaniem a drugim przeglądam wątek i widzę, że Wisełka coś każdemu daje w tym roku. Dostałem jednak dyspense na weekend i w niedziele zaatakuje mój sprawdzony wiślany odcinek. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawa Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Gratulację z narodzin, i powodzenia na rybach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Dzięki Tak, to ja. Szkoda, że w niedzielę nie zgadaliśmy się o jb. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do pogadania. Tak na marginesie, w miejscu, w którym widzieliśmy się w niedzielę, dziś pokazał się Pan Bolesław. Widziałem dwa ładne ataki na drobnicę, ale Bolek miał obrany kierunek w dół rzeki i nie zdążyłem zainteresować go wersją alternatywną ulubionego przysmaku Jeżeli dobrze pamiętam, to w rozmowę włączył się jeszcze pan z psem także było sporo wątków, ale prawdopodobieństwo spotkania się jeszcze w tych okolicach jest bardzo duże, także do miłego @luk_80 gratulacje! Nie da się ukryć, że dzieciaki robią trochę zamieszania w grafiku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delux Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Ja dzis zaliczylem jednego klenika dłoniaczka i 2 bardzo fajne ryby sie nie wpieły po sekundzie sie wypieły. Sądząc po atomowym braniu i przygieciu wędy były na prawdę ładne. Czy to sie czesto zdarza przy kleniowaniu czy moze popełniłem jakis błąd? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 luk_80 gratulacje. "Formuj" małą istotę na wędkarza jak się da. Ja swojemu zakupiłem ostatnio zestaw wobków angy birds. Sam się zastanawiam czy coś na nie złowi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 (edytowane) Bolo z dzisiaj. Ogólnie dzień bardzo udany. Na początku jeden raper gonił przez 10-15m swojskiego chlapaka 2 razy próbując go zeżreć Później ten jegomość raczył przypierdzielić w smużącego po powierzchni bezstera kolegi Tomek 1988. Ryby widoczne tylko przez godzinę. Później cisza. Edytowane 12 Maja 2016 przez Qcyk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Gratulacje, fajny bolek Ryby widoczne tylko przez godzinę. Później cisza. od której do której ganiały? Byłem niecałą godzinę przed pracą, circa 8:15-9:00, słoneczko grzało, a na wodzie cisza była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Wczoraj po południu spędziłem około 3 h na obławianiu kamiennej opaski w rejonie Mostu Siekierkowskiego po praskiej stronie rzeki. Aktywność ryb minimalna. Kilka ataków bolenia ale daleko w nurcie poza zasięgiem rzutu. Jeden przez chwilę buszował bliżej brzegu ale nie dał się skusić na żaden z podawanych mu "przysmaków". Jedyna rybka to, którą skusiłem to o dziwo..... 10 cm kiełbik, który jak najbardziej prawidłowo uwiesił się za pyszczek na 3 cm woblerku Buzi i do wody..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dziś ciąg dalszy .... 11-13.30 - po lewej poniżej CW, w poszukiwaniu bolka na zero, ale ... Przy poszukiwaniu przy dnie, na gumkę RH 2015 (8 cm) uwiesił się mały sandaczyk, a w następnym rzucie okonek W dużym zakolu był przez chwilę Szczupak, pobuszował, pobuszował i zniknął. Klenie zniknęły z przelewu, albo miały siestę Od niedzieli zmiana pogody, temperatura w dół, wiatr z zachodu, więc chyba będzie jeszcze słabiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Byłem wczoraj w tych samych rewirach od 18ej do 20:30. Przed ulewą, która zaczęła się około 19 coś się działo. Dwa kleniorki juniorki wyjęte, kilka kontaktów, jeden spad już grubszego klenia i jeden bardzo ładny ale nie trafiony strzał - to wszystko w godzinę. Po deszczu cisza jak makiem zasiał.... Boleni przez 2,5h nie zaobserwowałem. Pozdrawiam,malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarioQ Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Witam. Ładne rybki Panowie poławiacie, i to w centrum miasta. Ja całe życie bolenie ganiałem po Odrze Traf chciał, że w ostatnim oresie czasu będę pomieszkiwał w Warszawie i po pierwszych spacerach jestem wprost zauroczony Wisełką. Panowie jeżeli możecie, to podpowiedzcie nowemu jakieś prostsze miejscówki na początek przygody z Królową. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. C&R! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Jak przerzucasz się z łowienia odrzańskich bolków na wiślane to współczuję i ładne wyzwanie przed Tobą.....a Królowa fakt rzeczywiście piękna....i może zauroczyć???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Królowa piękna, ale w samej wawie niestety okrutnie zaśmiecona i przełowiona, więc Jarku nie spodziewaj się cudów Spróbuj może okolice Gdańskiego/Spójni na lekko, ewentualnie wszelkie główki po praskiej stronie (jeszcze jakieś tam bolki i sandaczyki może się ostały). No i w lato spodziewaj się tłumów i hałasu nad wodą, warszawiacy od kilku lat bardzo polubili się z rzeką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 (edytowane) @FARIOQ na pierwszy rekonesans polecam zaparkować koło centrum wędkarstwa i iść w dół za bolkiem, warto też wziąć parę kleniowych wobków. Jak się nie pokazują to się nie zniechęcaj i łów w miejscach w których się ich spodziewasz... Edytowane 13 Maja 2016 przez wepster 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FarioQ Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Dzięki Panowie, za pomoc i dobre słowo i za privy. Uwierzcie mi, że z rybą wszędzie teraz krucho, ale co zrobić, nad wodę ciągnie i to jest ważne Trzeba walczyć do końca C&R! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Panowie wczorajsza zmiana dobowa w Sandomierzu +114 Kiedy Waszym zdaniem dojdzie do Warszawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Za 2 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Panowie wczorajsza zmiana dobowa w Sandomierzu +114 Kiedy Waszym zdaniem dojdzie do Warszawy? Sprawdzaj tuhttp://pogodynka.pl/polska/hydro/wisla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Za 2 dni.Jakby byla pogoda, to można by liczyć na nie zle brania. Później to już dopiero na opadającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 17 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Trochę " żurek " z zastoisk przemiesza,dobrze Powodzenia dla Wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz88 Opublikowano 18 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Sprawdzaj tuhttp://pogodynka.pl/polska/hydro/wisla/ Trend już zmieniony na rosnący. 30cm przybyło od rana http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152210040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wepster Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 2 godzinki od 6:00 nad wodą. Wstyd się przyznać ale pierwszy raz od początku maja nad Wisłą woda podniesiona, taka akuratna Nie płynie jeszcze wiele syfu, przejrzystość też w normie. Wynik 2 bolki kategorii junior. Jeden koło 50, drugi ok 40 cm. Na wodzie mało oznak żerowania, widziałem że 2 ataki takich wtmiarowców prz brzegu. Delikwenci, którzy dali się oszukać zlowieni blisko brzegu, nie zdradzali wcześniej swojej obecności na powierzchni wody. Prowadzenie nie zbyt szybkie, nieco głębiej. Lecę do pracy:) 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Na kilku wypadach złowiłem tylko jednego bolaska około 40 cm. Od czasu do czasu widać jakiś atak niedużych boleni przy brzegu. Duże torpedy raczej są poza zasięgiem dla łowiącego z brzegu na Królowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Boleni nie ma, ale i tak jest zajebiście 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi