Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje. Chyba zrobiłem z Tobą zmianę warty, minęliśmy się na dole już na wysokości CW. Porzucałem godzinę ale bez efektu.

A nie byłeś też w niedzielę z rana, to nie z Tobą miałem okazję chwilę pogadać próbując jednocześnie węzeł zawiązać :)

Dzięki :)  Tak, to ja. Szkoda, że w niedzielę nie zgadaliśmy się o jb. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do pogadania. Tak na marginesie, w miejscu, w którym widzieliśmy się w niedzielę, dziś pokazał się Pan Bolesław. Widziałem dwa ładne ataki na drobnicę, ale Bolek miał obrany kierunek w dół rzeki i nie zdążyłem zainteresować go wersją alternatywną ulubionego przysmaku  :lol:

• Like 1

Fajnie łowicie panowie. Ja od końca kwietnia nie miałem wędki w rękach bo na świat przyszedł mój mały synek który w założeniu taty będzie przyszłym wędkarzem :) Kompletny brak czasu. Między jednym spaniem a drugim przeglądam wątek i widzę, że Wisełka coś każdemu daje w tym roku. Dostałem jednak dyspense na weekend i w niedziele zaatakuje mój sprawdzony wiślany odcinek.

• Like 7

Dzięki :) Tak, to ja. Szkoda, że w niedzielę nie zgadaliśmy się o jb. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do pogadania. Tak na marginesie, w miejscu, w którym widzieliśmy się w niedzielę, dziś pokazał się Pan Bolesław. Widziałem dwa ładne ataki na drobnicę, ale Bolek miał obrany kierunek w dół rzeki i nie zdążyłem zainteresować go wersją alternatywną ulubionego przysmaku :lol:

Jeżeli dobrze pamiętam, to w rozmowę włączył się jeszcze pan z psem ;) także było sporo wątków, ale prawdopodobieństwo spotkania się jeszcze w tych okolicach jest bardzo duże, także do miłego :)

@luk_80 gratulacje! Nie da się ukryć, że dzieciaki robią trochę zamieszania w grafiku ;)

• Like 1

Ja dzis zaliczylem jednego klenika dłoniaczka i 2 bardzo fajne ryby sie nie wpieły po sekundzie sie wypieły. Sądząc po atomowym braniu i przygieciu wędy były na prawdę ładne.

Czy to sie czesto zdarza przy kleniowaniu czy moze popełniłem jakis błąd?

• Like 1

Bolo z dzisiaj. Ogólnie dzień bardzo udany. Na początku jeden raper gonił przez 10-15m swojskiego chlapaka 2 razy próbując go zeżreć :D Później ten jegomość raczył przypierdzielić w smużącego po powierzchni bezstera kolegi Tomek 1988.

Ryby widoczne tylko przez godzinę. Później cisza.

5087672_DSC_9141.jpg

5087671_DSC_9142.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 10

Wczoraj po południu spędziłem około 3 h na obławianiu kamiennej opaski w rejonie Mostu Siekierkowskiego po praskiej stronie rzeki. Aktywność ryb minimalna. Kilka ataków bolenia ale daleko w nurcie poza zasięgiem rzutu. Jeden przez chwilę buszował bliżej brzegu ale nie dał się skusić na żaden z podawanych mu "przysmaków". Jedyna rybka to, którą skusiłem to o dziwo..... 10 cm kiełbik, który jak najbardziej prawidłowo uwiesił się za pyszczek na 3 cm woblerku  :) Buzi i do wody.....

• Like 1

Dziś ciąg dalszy .... 11-13.30 - po lewej poniżej CW, w poszukiwaniu bolka na zero, ale ... :) Przy poszukiwaniu przy dnie, na gumkę RH 2015 (8 cm) uwiesił się mały sandaczyk, a w następnym rzucie okonek :) W dużym zakolu był przez chwilę Szczupak, pobuszował, pobuszował i zniknął. Klenie zniknęły z przelewu, albo miały siestę :) Od niedzieli zmiana pogody, temperatura w dół, wiatr z zachodu, więc chyba będzie jeszcze słabiej :(

Byłem wczoraj w tych samych rewirach od 18ej do 20:30.  Przed ulewą, która zaczęła się około 19 coś się działo. Dwa kleniorki juniorki wyjęte, kilka kontaktów, jeden spad już grubszego klenia i jeden bardzo ładny ale nie trafiony strzał - to wszystko w godzinę. Po deszczu cisza jak makiem zasiał....

Boleni przez 2,5h nie zaobserwowałem.

Pozdrawiam,

malcz

• Like 1

Witam. Ładne rybki Panowie poławiacie, i to w centrum miasta. Ja całe życie bolenie ganiałem po Odrze :) Traf chciał, że w ostatnim oresie czasu będę pomieszkiwał w Warszawie i po pierwszych spacerach jestem wprost zauroczony Wisełką. Panowie jeżeli możecie, to podpowiedzcie nowemu jakieś prostsze miejscówki na początek przygody z Królową. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. C&R!

Królowa piękna, ale w samej wawie niestety okrutnie zaśmiecona i przełowiona, więc Jarku nie spodziewaj się cudów :) Spróbuj może okolice Gdańskiego/Spójni na lekko, ewentualnie wszelkie główki po praskiej stronie (jeszcze jakieś tam bolki i sandaczyki może się ostały). No i w lato spodziewaj się tłumów i hałasu nad wodą, warszawiacy od kilku lat bardzo polubili się z rzeką.

• Like 1

@FARIOQ na pierwszy rekonesans polecam zaparkować koło centrum wędkarstwa i iść w dół za bolkiem, warto też wziąć parę kleniowych wobków. Jak się nie pokazują to się nie zniechęcaj i łów w miejscach w których się ich spodziewasz...

Edytowane przez wepster
  • Like 1

2 godzinki od 6:00 nad wodą. Wstyd się przyznać ale pierwszy raz od początku maja nad Wisłą :) woda podniesiona, taka akuratna :) Nie płynie jeszcze wiele syfu, przejrzystość też w normie. Wynik 2 bolki kategorii junior. Jeden koło 50, drugi ok 40 cm. Na wodzie mało oznak żerowania, widziałem że 2 ataki takich wtmiarowców prz brzegu. Delikwenci, którzy dali się oszukać zlowieni blisko brzegu, nie zdradzali wcześniej swojej obecności na powierzchni wody. Prowadzenie nie zbyt szybkie, nieco głębiej. Lecę do pracy:)

• Like 8