Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorem byłem na 1,5h odwiedzić miejscówkę na której dostałem w poniedziałek lekcję od bolków, niestety woda opadła akurat o tyle, że pierwsze kamienie na opasce przy których kręciły się uklejki i małe kleniki wyszły z wody. Stołówka opustoszała - bolków nie ma:(

Byłem wczoraj od 9ej do 15.30. Bolki zaczęły pokazywać się na przykosie jak tylko wyszło słońce. Od 11ej do 15ej trwała regularna "wojna", dawno nie widziałem tylu ryb żerujących na małym odcinku wody.Rozmiar od Xs do XXL. Przerzuciłem całe pudełko przynęt,woblery,gumy,wirówki,blaszki,bezsterowce,korygowałem kilka ustawień łodzi i NIC. Nie zaliczyłem nawet jednego dotknięcia przynęty. 

Dawno nie zaliczyłem takiego wp.........! W weekend powtórka  

Daniel, w jakich okolicach pływałeś? Ja jutro debiutuję jeśli chodzi o łowienie z łódki na Wiśle....nie mogę się doczekać....tego wpie....dolu :P

Edytowane przez malcz

Daniel, w jakich okolicach pływałeś? Ja jutro debiutuję jeśli chodzi o łowienie z łódki na Wiśle....nie mogę się doczekać....tego wpie....dolu :P

Jak będę z wędką na brzegu to ci pomacham o ile będziesz pływał w moich okolicach (Siekierkowski, piaskarnia, porty....).

• Like 1

Jak będę z wędką na brzegu to ci pomacham o ile będziesz pływał w moich okolicach (Siekierkowski, piaskarnia, porty....).

Raczej bardziej w górę rzeki...ale kto wie gdzie nas los rzuci :)

Edytowane przez malcz

Panowie, na silnikach o jakiej mocy pływacie po Wiśle?

Wszystko zależy jaka łódka i czego człowiek oczekuje. Generalnie temat rzeka.

Biorąc pod uwagę , że kolego nie określił do jakiego pływadła chce doczepić ten silnik , to tylko odpowiedź Daniela ma sens :) .

Chyba warszawska Wisła cienko darzy :(  , skoro zamiast zdjęć ryb mamy takie tematy zastępcze :D .

Dziś stan wody spadł poniżej metra i będzie dalej szybko spadać , to daje nowe możliwości , na które wielu z nas czeka z utęsknieniem ;) .

Trzeba szykować śpiochy i atakować rafy . Zeszły rok pokazał , że rafy potrafią grubooo obdarzyć rybami. :)

• Like 2

Tylko, że to już nie ta sama rafa co rok temu :(

Niestety masz 100% racji :(  .Trzeba będzie uczyć się wody od początku.Wiele miejsc gdzie się szło jak po swoje na pewno już nie istnieje.

Piotrek @pisarz może jakaś " ustawka" na rafie? ☺

Daniel jestem za :) . Poczekajmy aż będzie 70-80 cm wody i można śmiało atakować . Jak rafa za Gdańskim będzie niegościnna , to trzeba młocińską atakować.

• Like 1

Biorąc pod uwagę , że kolego nie określił do jakiego pływadła chce doczepić ten silnik , to tylko odpowiedź Daniela ma sens :) .

Chyba warszawska Wisła cienko darzy :(  , skoro zamiast zdjęć ryb mamy takie tematy zastępcze :D .

Dziś stan wody spadł poniżej metra i będzie dalej szybko spadać , to daje nowe możliwości , na które wielu z nas czeka z utęsknieniem ;) .

Trzeba szykować śpiochy i atakować rafy . Zeszły rok pokazał , że rafy potrafią grubooo obdarzyć rybami. :)

Gdybym zapytał, jaki silnik mi radzicie wybrać to ok, bez szczegółowych info nie ma to sensu, ale pytam o to na jakich silnikach Wy pływacie i myślę, że ma to sens;) Dzięki za odpowiedzi. 

Czy ta rafa, jak niektórzy nazywają "Warszawska" znajduję się w dół od CW? 

• Like 1

Gdybym zapytał, jaki silnik mi radzicie wybrać to ok, bez szczegółowych info nie ma to sensu, ale pytam o to na jakich silnikach Wy pływacie i myślę, że ma to sens;) Dzięki za odpowiedzi. 

Jeśli ma to sens , to napisz do jakich wniosków doszedłeś po otrzymanych odpowiedziach?

Może to ja czegoś nie rozumiem . <_<

No właśnie, nie byłem już nad Wisełką 10 dni  :angry: jutro skoro świt atakuję, ale mam pytanko woda dużo opadła w ciągu tygodnia??

Polecam , można śledzić na bieżąco :).

http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0

• Like 2

Jeśli ma to sens , to napisz do jakich wniosków doszedłeś po otrzymanych odpowiedziach?

Może to ja czegoś nie rozumiem . <_<

Myślę, że jest to niepotrzebna dyskusja, ale Ci wyjaśnię. Byłem w tym tygodniu po raz pierwszy na Wiśle i zaskoczyła mnie siła nurtu. Bardziej przypominała mi rzekę górską, niż nizinną:) Dlatego, też z czystej ciekawości zapytałem o doświadczenia i wybory dotyczące mocy silnika, kolegów łowiących na Wiśle.  

• Like 1

Myślę, że jest to niepotrzebna dyskusja, ale Ci wyjaśnię. Byłem w tym tygodniu po raz pierwszy na Wiśle i zaskoczyła mnie siła nurtu. Bardziej przypominała mi rzekę górską, niż nizinną :) Dlatego, też z czystej ciekawości zapytałem o doświadczenia i wybory dotyczące mocy silnika, kolegów łowiących na Wiśle.  

Tak masz rację , że to niepotrzebna dyskusja :)  .

Jednak pytanie tylko o moc silnika do niczego nie prowadzi . Silnik 5KM przy 3 m pontonie i przy 7m pychówce , to dwie różne bajki.

Bez urazy :) . Pozdrawiam .

A ja bym apelował o większe umiarkowanie, bo zabrzmiało jak eldorado, a skończy się najazdem hunów, jak w zeszłym roku po kilku ładniejszych rybkach. Sam bardzo żałowałem, że napisałem o swoich wynikach.

Od dwóch miesięcy mamy dostępną rafę poniżej grota i szału nie ma, nawet niewielkiego.

• Like 1

Wcześniej się widzielimy, sam stawiałem jakieś 70-80% na Ciebie.

Dziś jestem po weselu i nie mogę prowadzić, także rybki są bezpieczne, a ja spokojnie czekam na mecz.
Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą.

Edytowane przez korol