malcz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Wczoraj wieczorem byłem na 1,5h odwiedzić miejscówkę na której dostałem w poniedziałek lekcję od bolków, niestety woda opadła akurat o tyle, że pierwsze kamienie na opasce przy których kręciły się uklejki i małe kleniki wyszły z wody. Stołówka opustoszała - bolków nie ma:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Byłem wczoraj od 9ej do 15.30. Bolki zaczęły pokazywać się na przykosie jak tylko wyszło słońce. Od 11ej do 15ej trwała regularna "wojna", dawno nie widziałem tylu ryb żerujących na małym odcinku wody.Rozmiar od Xs do XXL. Przerzuciłem całe pudełko przynęt,woblery,gumy,wirówki,blaszki,bezsterowce,korygowałem kilka ustawień łodzi i NIC. Nie zaliczyłem nawet jednego dotknięcia przynęty. Dawno nie zaliczyłem takiego wp.........! W weekend powtórka Daniel, w jakich okolicach pływałeś? Ja jutro debiutuję jeśli chodzi o łowienie z łódki na Wiśle....nie mogę się doczekać....tego wpie....dolu Edytowane 10 Czerwca 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Daniel, w jakich okolicach pływałeś? Ja jutro debiutuję jeśli chodzi o łowienie z łódki na Wiśle....nie mogę się doczekać....tego wpie....dolu Jak będę z wędką na brzegu to ci pomacham o ile będziesz pływał w moich okolicach (Siekierkowski, piaskarnia, porty....). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 @malcz okolice Zakroczymia. Powodzenia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Jak będę z wędką na brzegu to ci pomacham o ile będziesz pływał w moich okolicach (Siekierkowski, piaskarnia, porty....). Raczej bardziej w górę rzeki...ale kto wie gdzie nas los rzuci Edytowane 10 Czerwca 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Panowie, na silnikach o jakiej mocy pływacie po Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Panowie, na silnikach o jakiej mocy pływacie po Wiśle?Wszystko zależy jaka łódka i czego człowiek oczekuje. Generalnie temat rzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 (edytowane) Panowie, na silnikach o jakiej mocy pływacie po Wiśle?Moim zdaniem 15 KM to min. Ja pływam na 6 KM i zamierzam zmienić na 15 ( pychówka 6 m ) Edytowane 10 Czerwca 2016 przez Dziwny73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 20dziecha pływamy. Długo pływalismy 10 i tez dawało rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Ja mam 6km. Będzie 10km. Jeżeli nie odpinasz od łajby to śmiało 15-20 ale dyszka moim zdaniem wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Moim zdaniem 15 KM to min. Ja pływam na 6 KM i zamierzam zmienić na 15 ( pychówka 6 m )Ja pływam na 5KM Hondy i spoko daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Panowie, na silnikach o jakiej mocy pływacie po Wiśle? Wszystko zależy jaka łódka i czego człowiek oczekuje. Generalnie temat rzeka.Biorąc pod uwagę , że kolego nie określił do jakiego pływadła chce doczepić ten silnik , to tylko odpowiedź Daniela ma sens .Chyba warszawska Wisła cienko darzy , skoro zamiast zdjęć ryb mamy takie tematy zastępcze .Dziś stan wody spadł poniżej metra i będzie dalej szybko spadać , to daje nowe możliwości , na które wielu z nas czeka z utęsknieniem .Trzeba szykować śpiochy i atakować rafy . Zeszły rok pokazał , że rafy potrafią grubooo obdarzyć rybami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Piotrek @pisarz może jakaś " ustawka" na rafie? ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Tylko, że to już nie ta sama rafa co rok temu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Tylko, że to już nie ta sama rafa co rok temu Niestety masz 100% racji .Trzeba będzie uczyć się wody od początku.Wiele miejsc gdzie się szło jak po swoje na pewno już nie istnieje. Piotrek @pisarz może jakaś " ustawka" na rafie? ☺Daniel jestem za . Poczekajmy aż będzie 70-80 cm wody i można śmiało atakować . Jak rafa za Gdańskim będzie niegościnna , to trzeba młocińską atakować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Biorąc pod uwagę , że kolego nie określił do jakiego pływadła chce doczepić ten silnik , to tylko odpowiedź Daniela ma sens .Chyba warszawska Wisła cienko darzy , skoro zamiast zdjęć ryb mamy takie tematy zastępcze .Dziś stan wody spadł poniżej metra i będzie dalej szybko spadać , to daje nowe możliwości , na które wielu z nas czeka z utęsknieniem .Trzeba szykować śpiochy i atakować rafy . Zeszły rok pokazał , że rafy potrafią grubooo obdarzyć rybami. Gdybym zapytał, jaki silnik mi radzicie wybrać to ok, bez szczegółowych info nie ma to sensu, ale pytam o to na jakich silnikach Wy pływacie i myślę, że ma to sens;) Dzięki za odpowiedzi. Czy ta rafa, jak niektórzy nazywają "Warszawska" znajduję się w dół od CW? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Tylko, że to już nie ta sama rafa co rok temu Ta część, którą najbardziej lubię pozostała niezmieniona. Niestety jest jeszcze pod wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 No właśnie, nie byłem już nad Wisełką 10 dni jutro skoro świt atakuję, ale mam pytanko woda dużo opadła w ciągu tygodnia?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Gdybym zapytał, jaki silnik mi radzicie wybrać to ok, bez szczegółowych info nie ma to sensu, ale pytam o to na jakich silnikach Wy pływacie i myślę, że ma to sens;) Dzięki za odpowiedzi. Jeśli ma to sens , to napisz do jakich wniosków doszedłeś po otrzymanych odpowiedziach?Może to ja czegoś nie rozumiem . No właśnie, nie byłem już nad Wisełką 10 dni jutro skoro świt atakuję, ale mam pytanko woda dużo opadła w ciągu tygodnia??Polecam , można śledzić na bieżąco .http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Jeśli ma to sens , to napisz do jakich wniosków doszedłeś po otrzymanych odpowiedziach?Może to ja czegoś nie rozumiem . Myślę, że jest to niepotrzebna dyskusja, ale Ci wyjaśnię. Byłem w tym tygodniu po raz pierwszy na Wiśle i zaskoczyła mnie siła nurtu. Bardziej przypominała mi rzekę górską, niż nizinną Dlatego, też z czystej ciekawości zapytałem o doświadczenia i wybory dotyczące mocy silnika, kolegów łowiących na Wiśle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Myślę, że jest to niepotrzebna dyskusja, ale Ci wyjaśnię. Byłem w tym tygodniu po raz pierwszy na Wiśle i zaskoczyła mnie siła nurtu. Bardziej przypominała mi rzekę górską, niż nizinną Dlatego, też z czystej ciekawości zapytałem o doświadczenia i wybory dotyczące mocy silnika, kolegów łowiących na Wiśle. Tak masz rację , że to niepotrzebna dyskusja .Jednak pytanie tylko o moc silnika do niczego nie prowadzi . Silnik 5KM przy 3 m pontonie i przy 7m pychówce , to dwie różne bajki.Bez urazy . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A ja bym apelował o większe umiarkowanie, bo zabrzmiało jak eldorado, a skończy się najazdem hunów, jak w zeszłym roku po kilku ładniejszych rybkach. Sam bardzo żałowałem, że napisałem o swoich wynikach.Od dwóch miesięcy mamy dostępną rafę poniżej grota i szału nie ma, nawet niewielkiego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Widziałem Cie chyba tam przed chwilą i kilka razy wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Wcześniej się widzielimy, sam stawiałem jakieś 70-80% na Ciebie.Dziś jestem po weselu i nie mogę prowadzić, także rybki są bezpieczne, a ja spokojnie czekam na mecz.Pozdrawiam i do zobaczenia nad wodą. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Też już czekam na mecz, szykowanko i na centrum uderzenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi