Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestem łowcem brzan....ale brzmi ciekawie. Na pewno łatwiej utrzymać wobka tam gdzie się chce...

Co do spotkania to proponowałbym jednak bardziej neutralny dzień....czyli np piątek :P

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Mam do Was (warszawskich) "łowców" brzan, pytanie: Czy próbowaliście oszukać brzany (stacjonujące na dużym uciągu), stosując metodę carolina rig z modyfikacją, że zamiast gumy był wolno tonący lub neutralny wobler ? Trochę to karkołomna metoda, ale planuję coś takiego pokombinować. Dajcie znać :)

Jak dla mnie za dużo wiązania po zaczepach, co jest denerwujące przy brodzeniu, ale próbuj. Może się sprawdzić.

• Like 1

A próbowałeś na smużaki? Mi ostatnio tylko lekko pykały w podwodne woblery ale smużaki okazały się bardzo skuteczne. Przynajmniej jeśli chodzi o brania bo z zacięciami było gorzej. Ale kilka wyholowałem. Tylko ja łowiłem przy takich kamienistych rafkach niedaleko brzegu. A Czajki nie znam.

Dzisiaj poranek spedzony na czajce, nim wszystkie kormorany sie zlecialy..;)

Nowy PB Jazio =]

468c0c28713a9a70cda1f16dd543be22.jpg

I wyglodnialy i zabojczy..

fa3688f505e9f913debc8ea334ed0ac4.jpg

Jak najbardziej prawidlowo zapiety, na obrotoweczke zeroweczke...;)

Oprocz tego, sporo jaziowo kleniowego przedszkola..

Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Borsuk
  • Like 13

Gość DAWIDspinn

Jak rozpoczęcię sezonu :)? Złowił ktoś barbarę :)?

Ja jutro obrona, więc styczność z rybami jest ale na papierze, ichtiologia ;)

Po obronie tygodniowy spływ za sumem :) Licze na kabana :)! ;) Postaram się relacjonować jak coś wpadnie godnego ;)

• Like 2

Byłem dziś w " sektorze @Skorio" :D  w godzinach 18-22 . Wybrałem się tam żeby zobaczyć te spławy brzan , o których pisał. Jedyne Barbary jakie udało mi się wypatrzeć  , to te które leżały na plaży i były bez wąsów ;) .  Złowiłem sandaczyka i dwa małe klonki :angry: . Widziałem na rafach dwóch kolegów , jednego rozpoznałem , a drugiego który poszedł po bandzie i po ciemku schodził z raf :o  niestety nie. Miałem też info , że na młocińskiej rafie było dwóch wędkarzy , ciekawe czy to ktoś z naszego forum -_- ?

• Like 2

Jak rozpoczęcię sezonu :)? Złowił ktoś barbarę :)?

Ponieważ łowienie boleni na warszawskiej Wiśle graniczy z bezsensem :(  ,a i z kleniami niewiele lepiej , postanowiłem w tym roku dużo czasu poświęcić na łowienie brzan.Te przynajmniej jeszcze są w sporych ilościach, a hol baśki wyzwala dużo adrenaliny :) .

Początek zrobiony ,a co dalej zobaczymy?

post-52308-0-46141100-1467757185_thumb.jpg

• Like 18

Może dzisiaj jakiś krótki meeting nad wodą? Mam nowy kołowrotek do przetestowania:D

ps. z racji, że raczej nie będę miał dużo czasu to raczej pod Śląsko Dąbrowski pojadę bo z Woli tam mam najbliżej.

Edytowane przez Sicu

Pytanie z innej beczki, 

Znacie jakieś miejsce w okolicach Spójni gdzie można samochodem podjechaćpod w miarę plaski brzeg w celu rozłożenia gumiaka?

kilka razy znosiłem wszystko z parkingu pod CW i jakoś odechciało mi się pływać po takich spacerkach :)

Wczoraj 2 krótkie sandacze i jeden konkretny spadł, wszystko po ciemku, słaba aktywność ryb.

Edytowane przez osiak