Sicu Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A ja może dzisiaj przy CW muchówkę poćwiczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Dzisiaj kilka brań z czego 2 bolenie wyjechały. Jeden przedszkolak nawet nie mierzony, drugi taki 55 może 60 No i piękna rapa zeszła po krótkim holu...wina moja bo hamulec za słabo dokręcony i nie wcięła się należycie. Wszystkie akcje na 7cm swojaka... Jutro wracam po tą bestię Aaa i bym zapomniał...dzisiaj nad wodą spotkałem "starszego Pana". Przyszedł w miejsce na którym łowiłem staną kilkanaście metrów dalej i zaczął obławiać. Wcześniej pytał czy bierze i czy coś się dzieje na wodzie... oczywiście odpowiedziałem, że praktycznie nic bo nie wiedziałem z kim mam doczynienia Po jakimś czasie zacząłem go obczajać i w myślach mówię do siebie...kurde gościu ma niemałą wiedzę w temacie Jak już się zwijałem zaciął szczupaka takiego na oko 60cm. Zaryzykowałem i zaproponowałem podebranie ryby...później chwila niepewności, milczenia... i Pan pyta mnie czy nie pstryknę mu fotki bo zamierza wypuścić rybę i , że robi tak już ponad 30 lat. A ja jakbym w totka wygrał Edytowane 20 Lipca 2016 przez Qcyk 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ratatata Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Dzisiaj kilka brań z czego 2 bolenie wyjechały. Jeden przedszkolak nawet nie mierzony, drugi taki 55 może 60 No i piękna rapa zeszła po krótkim holu...wina moja bo hamulec za słabo dokręcony i nie wcięła się należycie. Wszystkie akcje na 7cm swojaka... Jutro wracam po tą bestię Aaa i bym zapomniał...dzisiaj nad wodą spotkałem "starszego Pana". Przyszedł w miejsce na którym łowiłem staną kilkanaście metrów dalej i zaczął obławiać. Wcześniej pytał czy bierze i czy coś się dzieje na wodzie... oczywiście odpowiedziałem, że praktycznie nic bo nie wiedziałem z kim mam doczynienia Po jakimś czasie zacząłem go obczajać i w myślach mówię do siebie...kurde gościu ma niemałą wiedzę w temacie Jak już się zwijałem zaciął szczupaka takiego na oko 60cm. Zaryzykowałem i zaproponowałem podebranie ryby...później chwila niepewności, milczenia... i Pan pyta mnie czy nie pstryknę mu fotki bo zamierza wypuścić rybę i , że robi tak już ponad 30 lat. A ja jakbym w totka wygrał Super że jeszcze mozna takich spotkać a i wiedzą się pewnie chętnie podzieli a nie z siatą i wiadrem hop do domu i jeszcze patrzą krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 No właśnie niestety nie porozmawialiśmy.Teraz żałuję bo się trochę spieszyłem i nie było okazji pogadać dłużej . Ale obserwując samo łowienie się sporo nauczyłem Normalnie pełen szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 A gość nastawiał się na zębatego czy ciężko wyczuć bo łowił uniwersalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Raczej łowił uniwersalnie... miał krótki przypon w razie "W"... Chociaż woblerek był taki bardziej okoniowy... Edytowane 20 Lipca 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Rybki prawie warszawskie,wczorajszy forumowy stykacz na spirita 9, oraz dzisiejsza całkiem przyjemna rybka, amatorka hermesa 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Noooo Wojtek wreszcie ???? Stare mety darzą? Może kilka dni wyższej wody ożywi stare śmieci.... Pozdrawiam! Edytowane 20 Lipca 2016 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Jednak nie okolice CW, ale niedaleko;) Na suchą nic nie brało więc uparłem się na zamulone zastoisko, w którym widziałem jakieś ryby żerujące i w końcu na kiełża taki jegomość A tak odpływa: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Pieczywko fajne rapy I miejsca znajome... Marcin w weekend przy wysokiej wodzie to już by sobie tak elegancko nie stanął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wodowskaz Warszawa na dzisiaj prognoza 96, na jutro już 170....jestem ciekaw jak to godzinowo się mniej więcej rozkłada. Orientuje się ktoś ile może być dzisiaj wieczorem koło 18/19? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 W najbliższym czasie będzie nieźle skakać. Na razie prognoza jest z wczoraj..Na wieczór stawiam na 120-125. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 OK. A dzisiaj rano jak byłeś - bo zakładam że bolek z dzisiaj - to już mocno syfiasta czy na razie jest w miarę ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dzisiaj woda ok. Syfu niet ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Wczoraj sesja popołudniowo-wieczorna na zero. A nie - były dwa okonie (przyłów ), nie lubię dłubać pasiaków, więc u mnie nie punktują.Dziś (5-8) na zero. Co ciekawe, od wczoraj spadło kilka cm, ale woda bardzo mało przejrzysta (ok. 15cm). Kilka delikatnych puknięć i niezacięty mały klenio. Obcięty ogonek ripperka i ... tyle. Ale pogoda wyborna i ten spokój, nie było innych wędkujących, ryb też nie Edytowane 21 Lipca 2016 przez Skorio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wczoraj 20-23 na zero. Aktywność ryb praktycznie zerowa. Jedynie brzany całe wyskakiwaly ponad lustro wody, piękny widok, niestety poza zasięgiem rzutu. Po 22 zaczął płynąć mega syf i zrezygnowałem z dalszego łowienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Woda syfiasta, ale rybki głodne.W tym roku jasie mnie nie rozpieszczały, no ale w końcu jest z 5 na przedzie ; ) Edytowane 21 Lipca 2016 przez korol 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Chciałem właśnie pisać że z 5 cm niższa. Ale myślę co się będę wyrywał... ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 (edytowane) Woda syfiasta, ale rybki głodne.W tym roku mnie nie rozpieszczały, no ale w końcu jasiek z 5 na przedzie ; ) Wczoraj sesja popołudniowo-wieczorna na zero. A nie - były dwa okonie (przyłów ), nie lubię dłubać pasiaków, więc u mnie nie punktują.Dziś (5-8) na zero. Co ciekawe, od wczoraj spadło kilka cm, ale woda bardzo mało przejrzysta (ok. 15cm). Kilka delikatnych puknięć i niezacięty mały klenio. Obcięty ogonek ripperka i ... tyle. Ale pogoda wyborna i ten spokój, nie było innych wędkujących, ryb też nie Po jednej stronie "eldorado" a po drugiej w sektorze zero...taka magia Wisły - a "pojedynek" wytrawnych łowców Edytowane 21 Lipca 2016 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Już przy wczorajszej sesji miałem w głowie myśl, że ryby wyniosły się na prawą stronę.Ale Marcinie, co do Piotra to wiem, że wytrawny, ja to skromny moczykij a ten sezon mało rozpieszczający jak na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wędkuje ktoś z Was na wysokości Zawad? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Wędkuje ktoś z Was na wysokości Zawad? W tym roku nie byłem ale w zeszłym parokrotnie. Zawsze lewy brzeg. Bez większych sukcesów. Przy niżówce woda dość czytelna, sporo piachu, wysp. Trzeba trafić w rynnę lub przykosę. Można w kilku miejscach brodzić po kolana ze 30 metrów od brzegu. To co na plus to cisza i spokój z dala od miasta, wędkarzy też raczej nie dużo więcej spacerowiczów, plażowiczów etc. Ja powiem szczerze nie mam patentu na tamte okolice ale wybrać się na pewno warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Teraz to już ta cisza i spokój są już mało aktualne Ostatnio zacząłem przepraszać się z Wisłą i trochę biegam właśnie w te rejony bo mam pod domem ale woda trudna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Kurde jeden rocznik mi bierze...a jak już się większemu uda przebić to spad... Dzisiaj jedno branie i jedna ryba. Na swojaczka. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Po jednej stronie "eldorado" a po drugiej w sektorze zero...taka magia Wisły - a "pojedynek" wytrawnych łowców A Piotrek to nie łowi przypadkiem też po lewej? Rafka tak jakoś znajomo wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi