Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Hehhe nie przesadzajmy z tymi łowcami, ja też skromny :) A w dodatku teraz, to głównie niedzielny : (

Dzięki : ) Wziął na pograniczu nurtu i spokojniejszej wody na uniwersalnego sterowca. W przeciwieństwie do poprzednich gdzieś w połowie wody, a może i bliżej dna.
Mniej więcej nad niewielkim dołkiem, który jest skupiskiem drobnicy. W tym miejscu już nie raz spektakularnie atakował.

Z wierzchu też próbowałem, ale tym razem zainteresowane były tylko ptaki.

Edytowane przez korol
  • Like 1

150+

edit: @Malcz był szybszy ;)

mi wczoraj pewna Pani w Mitsubishi ograniczyła możliwości poruszania się... Auto do kasacji.

P.S - nawet przy wypadku można spotkać kolegę z forum, prawda @Rafal.Bednarkiewicz? ;)

Edytowane przez olo86

Przy podniesionej wodzie najlepszy jest kamuflaż na kurczaka :D Dzisiaj 2 brania (oba na swojaka) jedna ryba wzięła na granicy nurtu ze spokojną wodą podczas brania zrobiła pięknego delfina po czym wyjechała bezpiecznie na brzeg. 

5677398_IMG_9664.jpg

5677399_IMG_9667.jpg

2 branie przyprawiło mnie o atak serca po sekundzie może dwóch ryba spadła a ja wyciągnąłem coś takiego...

5677451_DSC_9337.jpg

Do trzech razy sztuka ;)

• Like 3

No ale chyba na weekend dostanę bana od żony ;) Miałem nie jechać dzisiaj ale pomyślałem że duża woda podgoni trochę większe osobniki do brzegu... Nie wiem czy dzisiejszy kontakt z rozgiętą kotwicą i ten sprzed kilku dni to nie ta sama ryba bo branie praktycznie w tym samym miejscu. Ojj czuć było ciężar... 

Ja może jutro rano się zmobilizuję na jakieś zwiedzanie prawej strony i bardziej miastowych miejscówek - patrząc po ostatnich wynikach, ryby się jednak tutaj kręcą. Powyżej miasta, złowienie bolka z brzegu to mocno ciężki temat, na burtach ich nie ma w ogóle.

Ogólnie wygląda na to, że woda nie będzie taka wysoka jak zapowiadali...zresztą co to jest niecałe 200? Tak naprawdę dla wielu z nas - akurat nie dla mnie - jest to wymarzony stały stan....przyzwyczailiśmy się do jakiś śmiesznych stanów 60-80 i teraz mówimy o podniesionej wodzie :D

• Like 1

Bardzo możliwe, że fotografowane szerokim kątem są większe ... :) jest jeszcze 2 opcja, że wędkarz sporo mniejszy ;) A zresztą co ja się będę produkował. Malcz ryby przy dzisiejszym stanie wody były o niebo aktywniejsze przy brzegu niż ostatnio. Więc stan wymarzony. 

Pozdrawiam.

Edytowane przez Qcyk

Byłem dosłownie chwilę. W dwóch miejscach zdjęte dwa upatrzone bolenie - stykacz i lekko większy.

To tylko mnie przekonuje, że najlepiej mi się łowi, albo na maksymalnej niżówce, albo na podniesionej wodzie i zalanych trawach.

Uciekajcie nad wodę. Dobry czas.

post-57267-0-36107900-1469253676_thumb.jpg

post-57267-0-07894100-1469253680_thumb.jpg

• Like 7

Gość Sylwek13134

Witam kolegów po kiju. mam chęć się wybrać na klenie i jazie nad Wisłę okolice Warszawy ale nie mam zielonego pojęcia gdzie się wybrać w te rejony bo nie lowiłem na tym odcinku .Zdradzicie mi jakieś fajne miejsca?

Oczywiście jestem zwolennikiem C&R wiec nie zabieram ryb :)