wojciech1919 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Witam kolegów po kiju. mam chęć się wybrać na klenie i jazie nad Wisłę okolice Warszawy ale nie mam zielonego pojęcia gdzie się wybrać w te rejony bo nie lowiłem na tym odcinku .Zdradzicie mi jakieś fajne miejsca? Oczywiście jestem zwolennikiem C&R wiec nie zabieram rybNa początek przespaceruj się z kijem od mostu Gdańskiego w dół rzeki, powinieneś trafić na jakieś ciekawsze miejsca Edytowane 24 Lipca 2016 przez wojciech1919 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Witam kolegów po kiju. mam chęć się wybrać na klenie i jazie nad Wisłę okolice Warszawy ale nie mam zielonego pojęcia gdzie się wybrać w te rejony bo nie lowiłem na tym odcinku .Zdradzicie mi jakieś fajne miejsca? Oczywiście jestem zwolennikiem C&R wiec nie zabieram ryb Cały odcinek jest jednym wielkim, fajnym miejscem. Idź nad wode to namierzysz lepsze miejsca. Gotowych współrzędnych nikt mądry Ci nie poda. Edytowane 24 Lipca 2016 przez Mr.Happy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek13134 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Na początek przespaceruj się z kijem od mostu Gdańskiego w dół rzeki, powinieneś trafić na jakieś ciekawsze miejsca Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sylwek13134 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 Cały odcinek jest jednym wielkim, fajnym miejscem. Idź nad wode to namierzysz lepsze miejsca. Gotowych współrzędnych nikt mądry Ci nie poda.No tak rozumiem że gotowych nie poda nikt ale jakaś podpowiedz zebym wiedział gdzie iść i spróbować swoich sił to by było fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 No tak rozumiem że gotowych nie poda nikt ale jakaś podpowiedz zebym wiedział gdzie iść i spróbować swoich sił to by było fajnieIdz w strone swiatla 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Sylwek. Nie odczytaj tego źle, i nie bierz za "tanie" pouczenie, ale poczytaj ostatnie 10 -15 stron w tym wątku , a zorientujesz się mniej więcej co i gdzie. Nawet, jak jesteś "nowy" . Polamania Idę na Powiśle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 No i już. Na tej ,jeszcze , lekko podniesionej wodzie, w zalanej trawie stały jaziki. Udało przechytrzyć się dwa 36 i 31 cm. Była jeszcze gimnazjalna rapka, wymiarowy okoń i sporo boleniowo- kleniowego przedszkola...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Ktoś się dziś wybiera? Ja chyba znowu poćwiczę wieszanie much na drzewach w okolicach CW:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 (edytowane) No i w końcu po tygodniu kombinowania udało się zmierzyć z bolasem. Niestety i tym razem przegrałem... Zaczęło się fajnie bezwietrznie woda dosyć "gładka" więc dałem szansę nowej przynęcie i ryby ją polubiły najpierw naliczyłem 7 brań w warkoczu z powierzchni. Niestety wszystkie nietrafione. Więc zmiana na coś ze sterem i brak reakcji. Więc ponowna zmiana na bezstera i w 3 rzucie na praktycznie stojącej wodzie zgarnięcie z powierzchni ...nie jakieś z gejzerem itp itd po prostu takie chluuuup. Branie prawie na pełnym dystansie ok 35m i siedzi. Początkowo myślałem, że taki standard ale po chwili poczułem mega opór na wędce. Pomyślałem, że musiał zebrać jakieś ziele i to jest przyczyną. Ale kiedy zrobił odjazd i się nieco pokazał to nogi zmiękły. Przy samym brzegu jak już myślałem, że jest gotowy podbierak do wody i próba podebrania....nieudana bo okazało się, że mój muchowy podbierak jest za mały bolek wlazł do połowy i przy wyciąganiu wyskoczył. Był zdezorientowany i zrobił wjazd między kamienie. Niestety nie zdążyłem go złapać dłonią i się wypiął ;( Była to z pewnością ryba 80 ze sporym +. Wszak miałem ją już metr od brzegu. Po półgodzinnej rozkmince i soczystych bluzgach. Postanowiłem jeszcze porzucać. Na pocieszenie trafił się jeden 50+ i jeden ok 65 na klasyczny wobler (zdjęcia nie wrzucam bo z miarką nie mam + naście nietrafionych brań na bezstera. Oddałbym wszystkie ryby złowione w ostatnim czasie za tą jedną. Także tego....miałem swoją szansę. Ale wiem gdzie siedzi więc mu nie odpuszczę Bajo! Ok Bartek...zrobię to mimo, że obiecałem sobie nie wrzucać zdjęć bez miarki...z telefonu bo aparatem zrobiłem deczko niefortunne Edytowane 25 Lipca 2016 przez Qcyk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Daniel, dawaj fotę Je za dużo tyram i nie mam kiedy powędkować, więc z radością patrzę na ryby, choćby te na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dzisiaj kolejny dzień nad królową. Woda wyższa od czwartku ale widać że opada. Byłem wieczorem po pracy. 1,5 godz bez efektu tylko szmaty i husteczki. . Na koniec jedno branie i holik zanderka. Miarowy był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ja na suchara skusiłem tylko jedną (co prawda wyrośniętą) ukleję :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Ja na suchara skusiłem tylko jedną (co prawda wyrośniętą ) ukleję :/Chyba widziałem jej "hol" wczoraj. Nie chciałem przeszkadzać. Prawie w tym samym miejscu trochę później wyholowany ładny Jasiek. Edytowane 26 Lipca 2016 przez Skorio 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 "Hol" dobrze powiedziane:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Zacząłem na Wkrze, ale po kilku okoniach znudziło mi się wydłubywanie ryb z ziela i wróciłem nad Wisłę.Pierwszy rzut pod piaszczystą łachę. Wobler spływa na dołek i bach. Szybki odjazd z prądem. Ryba zabrała mi z 20-25 metrów i się wypięła :/Było czuć siłę.Potem zmieniłem miejsce i zdjąłem grasującego pod brzegiem bolka, takiego z 60cm i jeszcze 2 inne odprowadziły mi woblera nie decydując się na atak.Dzisiejsze skuteczne wobki to 7cm Miernik i 6cm raptor Tomiego.Pozdrawiam Edytowane 26 Lipca 2016 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ja na suchara skusiłem tylko jedną (co prawda wyrośniętą ) ukleję :/Trzeba było założyć wątek "Ukleje 2016" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Bolki zaczęły strajkować Jeden ok 60 spadł chwilę po braniu i jedno dziecko bolenia wyjechało ślizgiem. Do przyszłego tygodnia daję im spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ktoś dziś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Byłem chwile. Zanotowałem jedno chybione uderzenie w powierzchniowego wobka (snake). Potem przyszły czarne chmury. Edytowane 27 Lipca 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja tez byłem i zanotowałem całe nic :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Też byłem, jedno branie klenia przy samych kamieniach, ale się odbił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 U mnie wczoraj jeden klen +-35cm na mrowe Parfa i najprawdopodobniej sumek stwierdził że wpłynie sobie w drzewo przy brzegu i poczeka, aż urwe 0,18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja wczoraj wystartowałem za bolkiem na metę którą odwiedziłem we wtorek wieczorem, wtedy na prawdę ładne bolki grasowały w zalanych przybrzeżnych trawach. Wczoraj meta już nie działała, woda opadła na tyle, że woda przestała całkowicie płynąć w tym miejscu i rybki zniknęły. Parę zmian, kilkadziesiąt rzutów różnymi cudami - bez kontaktu. Przezbroiłem się w woblery sandaczowe i od 20 do 21ej ciut powyżej miejscówki na zapływie główki próbowałem się z Zedami....skusił się jeden na widelca - taki około 45cm. O dziwo był dość waleczny jak na takiego gluta. Zanotowałem jeszcze ze dwa puknięcia w woba niestety bardzo anemiczne....o 21ej skutecznie z łowiska wypłoszyły mnie komary mutanty... Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wczoraj (16-20). Jeden Jasiek wyholowany ok. 30cm. I pierwsza od kilku lat kontrola. Pozdrawiam sympatycznych Panów (SSR90), tak trzymać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Wczoraj (16-20). Jeden Jasiek wyholowany ok. 30cm. I pierwsza od kilku lat kontrola. Pozdrawiam sympatycznych Panów (SSR90), tak trzymać Moje koło:) Aktywny mamy SSR. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi