Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kontorli to na 7 lat łowienia w OM byłem kontrolowany przez PSR 2razy, przez SSR 1raz a 4-5 razy przez policję w komisariatu rzecznego. Trochę mało. Dla porównania na jeziorze na mazurach, które najczęściej atakuje jestem kontrolowany kilka razy w roku ... i zastanawiające jest to, że tam starażników jest dosłownie kilku i mają pod opieką setki jezior... a mimo to są widoczni.

• Like 1

Co do kontorli to na 7 lat łowienia w OM byłem kontrolowany przez PSR 2razy, przez SSR 1raz a 4-5 razy przez policję w komisariatu rzecznego. Trochę mało. Dla porównania na jeziorze na mazurach, które najczęściej atakuje jestem kontrolowany kilka razy w roku ... i zastanawiające jest to, że tam starażników jest dosłownie kilku i mają pod opieką setki jezior... a mimo to są widoczni.

Ja przez 25 lat łowienia na  PSR widziałem 1 raz ! A bywałem swego czasu 120-150 dni w roku na Wisełce , teraz 30-40 wyjść po 2-3 godzinki i dalej nic

Dawno nie byłem na Wisełce. Wczoraj 2 godzinna sesja. Kolega okoń 35 a ja  okoń 29, kleń 40+ i bolo ok. 65 wziął na krótkim dyszlu. Kotwica rozgięta i tyle go widziałem.

Generalnie pojawiło się sporo okonia w miejscach gdzie  wcześniej nigdy go nie trafiałem.

Jacek widzę, że się z Wisłą przeprosiłeś....i dobrze :)

To że w górę to chyba dobrze ;-)

Nawet bardzo dobrze :) 

Wczoraj (17-21) rybki bardzo aktywne. Wyholowane 3 klenie (ok. 30-35) + sandaczyk (ok. 45 - zaatakował małego kleniowego woblerka). Wędkarzy naliczyłem 12. Ten stan wody (wczoraj 153cm) powinien być permanentny, świetny poziom na "moim" sektorze. Nie widać kamieni, ale jak wiadomo gdzie są, to jest fajna zabawa :D Spławów cała masa  :rockon: 

• Like 1

Fajna woda. Od wczoraj jeszcze się podniosła. Pozalewane trawy i kamienie,na nurcie ciągnie już trochę konarów, ale przy brzegu , naprawdę przyjemnie się łowi. Ryby, no cóż, wszystkie około wymiarowe( jazie i klonki) i trafił się jeden większy klonek...Także jak ktoś dziś i jutro ma czas to korzystać, bo warto!!! :)

Była mowa o okoniach. Faktycznie w tym roku i mi się trafiają, nie jakieś okazy, ale są, a w poprzednich latach różnie to bywało.....

• Like 2

Deczko większe podeszły bliżej...po znacznej ilości ryb w przedziale 50-65 nareszcie taki deczko większy się skusił... Dzisiaj szybkie 2h i 2 ryby. Jeden w okolicach 60 i 2 już większy...bardzo gruby i wysoki.Zafundował kilka baaardzo przyzwoitych odjazdów. Walka swoje trwała więc nie mierzony (liczę tutaj na kolegów znad Warty). Ponownie podbierak nie dał rady więc ryba podebrana oburącz (niestety chyba za małe dłonie mam :D )Szybka sesja na brzegu i do wody. Kondycja ryby imponująca po dość długim holu odpłynął po kilku sekundach. Skusił się na swojaczka. Fotka na betonie no cóż nie ja robiłem tylko kolega po kiju. Natomiast beton odpowiednio zwilżony wcześniej...

5774781_20160804_081554.jpg

5774784_IMG_9693.jpg

5774783_20160804_081642.jpg

Pozdrawiam

Daniel.

• Like 14