wojciech1919 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Mnie też kilka razy kontrolowali w poprzednich sezonach.Dziś 2 godziny rano nad jedną z kamienistych opasek - 2 okonie, krótki sandacz i piękny strzał w woblera postawionego w warkoczu, niestety jak to bywa zacięcie mocno spóźnione i pusto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Panowie, macie jakieś sprawdzone środki na te muchy,czy to ćmy wylatujace wieczorem z traw? Nic ze stosowanych przeze mnie środków nie działa na nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Chruściki? ultrathonem byłem spryskany i nie pomogło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Ja miałem w kremie ultrathon i później jescze w "szpraju" 30% deet i wchodizly wszędzie, pod koszulkę, do nosa... Masakra, musiałem się zebrać, bo tylko denerwowalem się zamiast łowić Edytowane 29 Lipca 2016 przez dekosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie ma na nie lekarstwa... Trzeba te kilkanaście minut przeczekać- ja najczęściej zawijam się buffem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Mugga 50 % tez nie działa :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Nie ma sposobu na chrusty. To nie komary, chociaż upierdliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja dwa małe klenie: 42 i 35cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 (edytowane) chciałbym takie małe, u mnie dziś 3 kleniki i bolenik wszystko +-20cm, wszystko po zmierzchu na rafach na tarchominie, Edytowane 30 Lipca 2016 przez mariusz79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Ja dzisiaj 2 mikro zanderki, niestety woda opada i te duże nie mają śmiałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Woda się podnosi, spadam na ryby, mam nadzieje że wodery nie będą za krótkie żeby dojść do miejscówki....i z niej wrócić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Kilkanaście brań , 7-8 klonków do 35 cm , woda do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2016 Czyli jest nadzieja na branie bliżej brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Ja wczoraj 20-24 na 0, miałem kilka kleniowych puknięć i jedną dużą rybę która wypiela się kilka metrów odemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Co do kontorli to na 7 lat łowienia w OM byłem kontrolowany przez PSR 2razy, przez SSR 1raz a 4-5 razy przez policję w komisariatu rzecznego. Trochę mało. Dla porównania na jeziorze na mazurach, które najczęściej atakuje jestem kontrolowany kilka razy w roku ... i zastanawiające jest to, że tam starażników jest dosłownie kilku i mają pod opieką setki jezior... a mimo to są widoczni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dzisiaj ryby nie chciały gadać... 2 nie wcięte brania i to wszystko. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Co do kontorli to na 7 lat łowienia w OM byłem kontrolowany przez PSR 2razy, przez SSR 1raz a 4-5 razy przez policję w komisariatu rzecznego. Trochę mało. Dla porównania na jeziorze na mazurach, które najczęściej atakuje jestem kontrolowany kilka razy w roku ... i zastanawiające jest to, że tam starażników jest dosłownie kilku i mają pod opieką setki jezior... a mimo to są widoczni.Ja przez 25 lat łowienia na PSR widziałem 1 raz ! A bywałem swego czasu 120-150 dni w roku na Wisełce , teraz 30-40 wyjść po 2-3 godzinki i dalej nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Dawno nie byłem na Wisełce. Wczoraj 2 godzinna sesja. Kolega okoń 35 a ja okoń 29, kleń 40+ i bolo ok. 65 wziął na krótkim dyszlu. Kotwica rozgięta i tyle go widziałem.Generalnie pojawiło się sporo okonia w miejscach gdzie wcześniej nigdy go nie trafiałem. Jacek widzę, że się z Wisłą przeprosiłeś....i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Woda mocno w górę. Dzisiaj tylko 1 zanderek na Wisełce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2016 To że w górę to chyba dobrze ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 To że w górę to chyba dobrze ;-)Nawet bardzo dobrze Wczoraj (17-21) rybki bardzo aktywne. Wyholowane 3 klenie (ok. 30-35) + sandaczyk (ok. 45 - zaatakował małego kleniowego woblerka). Wędkarzy naliczyłem 12. Ten stan wody (wczoraj 153cm) powinien być permanentny, świetny poziom na "moim" sektorze. Nie widać kamieni, ale jak wiadomo gdzie są, to jest fajna zabawa Spławów cała masa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Fajna woda. Od wczoraj jeszcze się podniosła. Pozalewane trawy i kamienie,na nurcie ciągnie już trochę konarów, ale przy brzegu , naprawdę przyjemnie się łowi. Ryby, no cóż, wszystkie około wymiarowe( jazie i klonki) i trafił się jeden większy klonek...Także jak ktoś dziś i jutro ma czas to korzystać, bo warto!!! Była mowa o okoniach. Faktycznie w tym roku i mi się trafiają, nie jakieś okazy, ale są, a w poprzednich latach różnie to bywało..... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Woda wysoka, aktywność ryb duża. Byłem wczoraj od 20:00 do 22:00 po prawej stronie w okolicach Łazienkowskiego. Udało się skusić bolesława 60-siątaka? dwa mniejsze i sandaczowego przedszkolaka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Deczko większe podeszły bliżej...po znacznej ilości ryb w przedziale 50-65 nareszcie taki deczko większy się skusił... Dzisiaj szybkie 2h i 2 ryby. Jeden w okolicach 60 i 2 już większy...bardzo gruby i wysoki.Zafundował kilka baaardzo przyzwoitych odjazdów. Walka swoje trwała więc nie mierzony (liczę tutaj na kolegów znad Warty). Ponownie podbierak nie dał rady więc ryba podebrana oburącz (niestety chyba za małe dłonie mam )Szybka sesja na brzegu i do wody. Kondycja ryby imponująca po dość długim holu odpłynął po kilku sekundach. Skusił się na swojaczka. Fotka na betonie no cóż nie ja robiłem tylko kolega po kiju. Natomiast beton odpowiednio zwilżony wcześniej... PozdrawiamDaniel. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi