kochamryby Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dzisiaj cztery godzinki, dwa klenie złapane, póki co u mnie jeszcze amatorka, ale małymi kroczkami do przodu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Siemka Ja byłem 2giego i 4tego z rana na prawej stronie.02.08 ciekawie bo najpierw sandaczyk ~35cm później okoń ~30 a następnie leszcz/krąp ~25cm (kolor złotawy ale taki bardziej krąp-nie znam się na tych rybach) przywalił w woblerka z furią a na koniec zostawił mnie z kotwiczką w palcu przy odhaczaniu więc foty niet bo musiałem się "zoperować" a jeszcze później bolek ~50cm (wstyd się przyznać dopiero pierwszy w tym roku) 04.08 kleń ~30 i dwa okonie oraz jakieś nie wcięte puknięcia.Cieszę się że woda się podniosła i coś się ruszyło bo u mnie dramat z rybami w tym roku i zastanawiałem się czy wszyscy tak mają. Ale poczytałem to forum i widzę że wy jednak łowicie i to zmotywowało do dalszego próbowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Dziś ogromny leszcz za płetwę grzbietową w pełnym nurcie dał mi popalić i od dawna wyczekiwany boleń, ale nie za duży. :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeo7 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Deczko większe podeszły bliżej...po znacznej ilości ryb w przedziale 50-65 nareszcie taki deczko większy się skusił... Dzisiaj szybkie 2h i 2ryby. Jeden w okolicach 60 i 2 już większy...bardzo gruby i wysoki.Zafundował kilka baaardzo przyzwoitych odjazdów. Walka swojetrwała więc nie mierzony (liczę tutaj na kolegów znad Warty). Ponownie podbierak nie dał rady więc ryba podebrana oburącz (niestety chyba za małe dłonie mam )Szybka sesja na brzegu i do wody. Kondycja ryby imponująca po dość długim holu odpłynął po kilku sekundach. Skusił się na swojaczka. Fotka na betonie no cóż nie ja robiłem tylko kolega po kiju. Natomiast beton odpowiednio zwilżony wcześniej... PozdrawiamDaniel.Z 65 mial Redakcja przypomina: nie cytujemy zdjęć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Z innej beczki, Qcyk co masz na stopach? Ps. nie pytam o ortezę Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Sicu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Jak to kurna jest? Wczoraj powyżej Konstancina okonek 20 pare, 2 szczupłe bez wymiaru i spięty taki z 70. Dziś to samo miejsce i te same godziny i nawet puknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Z innej beczki, Qcyk co masz na stopach? Ps. nie pytam o ortezęTo przecież wodery ultralight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Adasie :-D muszę teraz nosić takie amortyzujące... Tak wszedłem po rybę w butach i skarpetkach ale to chyba normalne ;-) A Ty jak moja żona od razu wypatrzyła że buty zamoczyłem :-D Zazwyczaj mam buty takie do chodzenia po rafie itp. Ale dziwnie się ludzie patrzą w komunikacji miejskiej więc zmieniłem... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Daniel, fajny Bolek. Jak widać miejscówka darzy szczególnie przy wyższej wodzie i tak jak napisałeś podchodzą większe???? sterowiec czy chlapak? W nurcie zgryzł??Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Sterowiec ale taki smużący W nurcie więc zabawa fajna Dzisiaj 3 puste strzały w chlapaka ... Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Ktoś dzisiaj nad wodą? Ja właśnie przeczekuje deszcz popijając herbatę z termosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 A ja wczoraj w ten deszcz specjalnie i z uporem od 14;30 - 20;00 . I oprócz jednego bolka .....nic. Nawet się nic nie chlapało, brak życia ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 ...ale jeden Bolek się chlapnął...czy jednego trafiłeś?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 (edytowane) No to ja byłem od 13 do 20:30 na mojej miejscówce aktywność boleni była duża. Niemal wbijały się w brzeg ganiając ukleję Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jak to już ktoś powiedział nie ma złej pogody na ryby. Ja osobiście lubię łowić w deszcz. Oczywiście taki umiarkowany ;-) A jak woda? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Spada!!! Wczoraj wieczorem patrzyłem na wodowskazy i było nawet zachęcająco, dzisiaj rano poszedłem na Powiśle i kiszka niestety, woda od wczoraj spada , tam gdzie płynęło, przestało i tak to, panie... efekt to jeden wymiarowy okoń, a pod nogami, ochlapując mi buty, goniąc drobnicę ,pokazał mi się gruby Bolo....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Woda opada jeden klenik i dwa okonki , woda mętna strasznie . Bolki aktywne ale to nie mój temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Widzę, że dużo się nie działo pod moją nieobecność. Woda trochę w górę, trochę dół. Teraz może spadać ;p 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Jak koledzy piszą woda opada i jest raczej mętna.Wczoraj od 17- do zmroku. Klenik i jaź koło 30cm.Z 2 razy boleń chlapnął na moim odcinku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Dzisiaj połowiłem....krąpi???? poleciałem na szybko rozprostować łokieć po tygodniu w górach, bez zbędnych ceregieli - rozprostowanie czyli na lekko. Kijek do 10gram, wobki 2-3cm i pletka 0,06. Waliły jak złe, po 30 minutach przestałem liczyć brania. Co ciekawe działała jedna taktyka. Rzut na maxa wzdłuż opaski, wypuszczenie wobka aż do podkładu czyli obecnie u mnie z jakieś 45metrów???? i mozolne kręcenie z przerwami na skilowanie bandy komarów i na ogół po tej przerwie były strzały...ale jakie! Jak porządne ryby, 3 krąpie na brzegu - jeden standard, jeden 25+ i jeden trzydziestak. Na prawdę wyjątkowo waleczne jak na leszczową rodzinę. Z ryb normalnych, jeden kleń z podstawówki. Miałem jedno wyjście ładnej ryby ale nie nam pojęcia co to, przewinęło się za wobkiem jak nurkujący bóbr. Obstawiam bolka. Te pokazywały się rzadko...ale grubasy...sektor "topole". Z ciekawostek działała tylko i wyłącznie jedna przynęta w jednym rozmiarze. Fotki drapieżców w odpowiednim wątku.Pozdro! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Wyskoczyłem dzisiaj na dwie godzinki, woda mocno opadła ale klarowniejsza5-6 brań dwa 30-33 zdołały się uwiesić Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 U mnie dzisiaj fajny wieczór, sporo drapieżnych krapi, 2 sandacze ok 50cm i dwa klenie ok 40 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) I ja przespacerowalem się dziś w sektorze CW. Wędkarzy mnogo, więc po dotarciu na swoją miejscowke, 2 h spędziłem na odcinku 20 metrów. Efekt? 8 kleni, 3 jazie i masa spadow... Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez olo86 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Olo a jak wielkościowo z resztą ryb? Jeśli chodzi o ilość to zdecydowanie OK, pomimo że CW to rybny sektor - ryby jednak słuchają się tylko @Skorio, także dobra robota. Lubię tam łowić, bo pomimo presji i sporej ilości ludzi - nie tylko wędkarzy - to pachnie ładną rybą. Darzył odcinek przed górską rzeką czy poniżej? Pozdrawiam,Malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Ja dziś łowiłem po prawej stronie w okolicach Żerania. Trafił sie krąp 30, kleń 33 i "narybek" bolenia. Przy zachodzie słońca dziesiątki ryb pięknie zbierały rojące się masowo owady (te małe ćmy). Wspaniały widok. Mimo to na smużaka tylko jedno puknięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi