olo86 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Olo a jak wielkościowo z resztą ryb? Jeśli chodzi o ilość to zdecydowanie OK, pomimo że CW to rybny sektor - ryby jednak słuchają się tylko @Skorio, także dobra robota. Lubię tam łowić, bo pomimo presji i sporej ilości ludzi - nie tylko wędkarzy - to pachnie ładną rybą. Darzył odcinek przed górską rzeką czy poniżej? Pozdrawiam,MalczJeden kleń 40+, jeden pod 40, reszta +-30cm. Jazie 2 pow 40.Spadł mi ładny jaź i chyba najładniejszy kleń w sezonie.Z 6 wędkarzy w zasięgu wzroku nie widziałem nic oprócz okonka A jednego chciałem utopić jak mi w woderach wlazł na kamień z którego zdejmowałem klenie... Przy tej wodzie łowię tylko w dół od "przemiałów" Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez olo86 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jeden kleń 40+, jeden pod 40, reszta +-30cm. Jazie 2 pow 40.Spadł mi ładny jaź i chyba najładniejszy kleń w sezonie.Z 6 wędkarzy w zasięgu wzroku nie widziałem nic oprócz okonka A jednego chciałem utopić jak mi w woderach wlazł na kamień z którego zdejmowałem klenie... Przy tej wodzie łowię tylko w dół od "przemiałów"Piękna sprawa, taki wynik Działało coś wielkości narybku Tomus-a? Czy łowiłeś "ciężej"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 "wylęg" cośtam złowił. Ale rządziły bzyki - bo dolatywały do celu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Jeden kleń 40+, jeden pod 40, reszta +-30cm. Jazie 2 pow 40.Spadł mi ładny jaź i chyba najładniejszy kleń w sezonie.Z 6 wędkarzy w zasięgu wzroku nie widziałem nic oprócz okonka A jednego chciałem utopić jak mi w woderach wlazł na kamień z którego zdejmowałem klenie... Przy tej wodzie łowię tylko w dół od "przemiałów"To chyba mnie chciałeś utopić ale nie wiem do końca o co chodzi, przed tobą stał jeszcze jeden facet a ja wlazłem dopiero za nim, wcześniej pytając go czy ma coś przeciwko.Ale jak przeszkodziłem to przepraszam Większe rybki podeszły trochę później Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez osiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ty i ten gość przyszliście sporo pozniej.. wcześniej był taki artysta, który przywitał się ze mną, zszedł poniżej mnie, wszedł do wody i ruszył w moją stronę..Co tam się pozniej pojawiło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 coś większego buszowało po kamykachbobra też widziałem, jakiś oswojony chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 I ja wczoraj chwilę porzucałem. Zanotowałem jedno branie czegoś większego, niestety ryba się nie przycięła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja dzisiaj szybkie 2h. Po godzinie zacząłem sprzątać brzeg z kolegą łowiącym obok (nic kompletnie się nie działo) nawet całkiem nowy kołpak odkopaliśmy Kiedy było już czysto postanowiłem jeszcze chwilę porzucać... Efekt to 3 bolenie z przedszkola i chyba Pan z wąsem nie dał mi najmniejszych szans...Także ostatnie 30min ciekawe.Woda bardzo w dół od ostatniego razu... Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Odwiedziłem wczoraj prosto po pracy gościnnie sektor CW. Błyskawicznie przedostałem się z Ożarowa i już przed 18 zacząłem łowić. Zawinąłem się trochę po 20ej. Czułem się trochę jak na zawodach...presja gigantyczna....jeśli chodzi o rybki, to doznania zupełnie inne niż zazwyczaj w takich miejscach przy takiej taktyce. Nastawiałem się na ilość, chciałem się pobawić z kleniami, więc łowiłem głównie wobkami 2-3cm. Na ogół, brań, pstryknięć, macnięć, dotknięć itp w kamieniach jest mnogo - wczoraj nie było. Brań było kilka, ale konkretne. Dwa przedszkolaki po 15cm, jeden gimnazjalista około 30cm i jeden wczesne liceum 35+. Tuż przed CW, woda aż się gotowała od ryb zbierających z powierzchni robactwo, niestety żadne powierzchniowe robale czy inne smużaki nie były wstanie nawet sprowokować rybek do próby zbiórki....może muszkarz dałby radę.... Pozdro! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Witam. Był ktoś może na czajce? Nie byłem dwa tygodnie i się zastanawiam czy nie podjechac w poniedziałek:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Woda cały czas opada 1 klenik trzydziestak ,okoń około 25 cm i jako przyłowik bolek 60+ 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Dzisiejszy rapiszon na Bielika 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie dwa klenie. Taki z 45cm i mniejszy 37-38. Kiepska pogoda, mocno wiało.Ten większy ładnie wyskoczył z woblerem nad wodę. Wziął ze 3-4m ode mnie. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 U mnie boleń 60+ oraz niewymiarowy sandacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Staje nad przelewem, zakładam 5 centymetrowy płytki wobler J. Widła. Trzeci rzut i siedzi. Kołowrotek gra, ryba ciągnie w dół rzeki. Myślę nic tylko sum. Walka. Schodze w dół z pięćdziesiąt metrów, pokazuje się przeciwnik. Boleń, grube 65 cm. zachaczony za płetwe grzbietową. Podciągam go do opaski, biorę w rękę a boleń robi oberka przypon zachaczony za kamień pęka i ryba odpływa z "widłem" w grzbiecie. Taką miałem przygodę. Po godzinie miałem jeszcze nietoperza zalątanego w plecionke ale to już oddzielna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Jaki przypon tak strzelił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Przypon fluorocarbonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Dzisiaj dwa brania i dwie wyjęte ryby. Na zdjęciu ta większa. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Kto tam buszuje po rafie po pachy w wodzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 No w końcu coś wkleileś Grzesiu napiszesz coś więcej? Jaki odcinek? Powierzchniowo, czy głębiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Dzisiaj dwa brania i dwie wyjęte ryby. Na zdjęciu ta większa.Grzesiek fajny boluś . Grubasek i ładnie wybarwiony .Chyba najładniejszy z ostatnio tu wstawianych. Gratulacje .Adrenalinka była . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Fajnie, fajnie. Ja tu latam cały tydzień za sandaczami i same krótkie się wieszają i co prawda pstryki uzależniają to przypomnieliście mi Panowie jak wygląda normalna ryba. Za dużo kombinuję zamiast nastawić się na jeden gatunek. A to za brzaną a to za okoniami a to sumem a w efekcie mam po kilka krótkich z tych gatunków. Oczywiście brzany niet. Sporo czasu zabiera samo poznawanie wody z łajby. A teraz jak mi się czas na wędkowanie skończył to wysyp bolasów. Ech ...jak ja lubię łowić te ryby. Ostatnio je zaniedbałem. Trzeba będzie sobie przypomnieć Wojtka bolo chyba największy. Wszystkie ładne i gratulacje należą się wszystkim łowcom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Bartek jak masz łajbę do dyspozycji. To przy lekkim przyborze mam miejsce które ma spory potencjał... Grube rapy tłuką tam regularnie. A z brzegu nie da rady ich sięgnąć... ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Bartek jak masz łajbę do dyspozycji. To przy lekkim przyborze mam miejsce które ma spory potencjał... Grube rapy tłuką tam regularnie. A z brzegu nie da rady ich sięgnąć... ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalkajtr. przekręcę do Ciebie. Choć z czasem teraz krucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 No w końcu coś wkleileś Grzesiu napiszesz coś więcej? Jaki odcinek? Powierzchniowo, czy głębiej? Olo byłem trochę powyżej Warszawy, Brania na granicy nurtu i spokojnej wody. Zjadły thrila mimo, że bardzo się starałem trafić coś na bezsterowce Grzesiek fajny boluś . Grubasek i ładnie wybarwiony .Chyba najładniejszy z ostatnio tu wstawianych. Gratulacje .Adrenalinka była . Piotr, dzięki Nie był ogromny tak jak i ten drugi ale cieszy bo gruby i mocno przywalił. Twoje brzany na lekkim kiju na pewno dały lepszą adrenalinę . Fajnie, fajnie. Ja tu latam cały tydzień za sandaczami i same krótkie się wieszają i co prawda pstryki uzależniają to przypomnieliście mi Panowie jak wygląda normalna ryba. Za dużo kombinuję zamiast nastawić się na jeden gatunek. A to za brzaną a to za okoniami a to sumem a w efekcie mam po kilka krótkich z tych gatunków. Oczywiście brzany niet. Sporo czasu zabiera samo poznawanie wody z łajby. A teraz jak mi się czas na wędkowanie skończył to wysyp bolasów. Ech ...jak ja lubię łowić te ryby. Ostatnio je zaniedbałem. Trzeba będzie sobie przypomnieć Wojtka bolo chyba największy. Wszystkie ładne i gratulacje należą się wszystkim łowcom No właśnie, ja też czasem przekombinuje. Bolki zawsze próbowałem łowić przy okazji kleniowania i zazwyczaj nic z tego nie wychodziło. Teraz się nastawiłem tylko na bolki i żeby żaden inny pomysł nie wpadł do głowy to zabieram ze sobą tylko jedno-dwa pudełka z bolkowymi przynętami 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi