pisarz Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2016 żeby żaden inny pomysł nie wpadł do głowy to zabieram ze sobą tylko jedno-dwa pudełka z bolkowymi przynętami I to jest bardzo słuszna koncepcja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Woda do lekko do góry , zero życia na wodzie , dwa okonie Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez jacekp29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Wczoraj w okolicy siekierek na czysto, ale wiem przynajmniej co zostaje z woblera, jak nie trafi się w Wisłę. Ułamany ster mnie nie dziwi, ale żeby kotwiczka poszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś postanowiłem poszukać boleni przez duże B. Zmobilizowały mnie wasze ostatnie wyniki w boleniwaniu . Poszedłem na miejscówkę która lubi obdarzyć naprawdę konkretną rapą. Sprzęt do łowienia na ciężko , konkretne woblery i były dwa bolki ....................ale przez malutkie B .Jedyna satysfakcja , to że udało się złowić pierwszego w życiu bolka na Panica Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez pisarz 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Byłem wczoraj na swoim odcinku, 2h w jednym miejscu, woda trochę w górę to i coś się ruszyło. Trafiły się dwa grube bolki koło 65cm na uklejki od Gajosika, i klenik trzydziestak, po za tym dwa brania nie wciete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Na odcinku CW bolenie raczej się nie pokazywały jak byłem.Jedynie jakiś okoń zaatakował mojego woblera. Okoń wielkości woblera Woda trochę do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Chwilę porzucałem przed pracą.Miałem dwa wyjścia boleni. Raz do splątanego chlapaka. Niestety ostatecznie nie zdecydował się na atak.Potem na większego raptora. Tym razem boleń lekko puknął i odpłynął w siną dal.No i podhaczyłem sporą płoć. Nawet jedna z kotwic była w obrębie pyska, śmiesznie to wyglądało.Coś ostatnio po powrocie znad morza mam słabszą passe. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Byłem dziś od 18 do zmroku po prawej. Na wobkerki dużo puknięć i szarpnięć ale nic nie zacięte. Szczególnie jednego żałuję bo aż się woda zakotłowała po braniu. Co najgorsze to że chwilę wcześniej założyłem woblerka z kotwiczkami nie pierwszej młodości . I tak sobie myślałem, gdy on pracował przy powooolnym ściąganiu, co będzie jak weźmie jakiś okaz...ale po chwili sam sie zanegowałem że w to przecież nie wierzę. Miejsce już obawiałem kilkanaście minut różnymi woblerami. A tymczasem w piewszym czy drugim rzucie Łup...i nic. Życie Za to na dwóch drzewach widziałem takie kartki ktoś z was? Ciekawy tekst 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem czy to ktoś z forum ale jeśli tak to...poproszę info na priv czy podzielisz się tym stafem Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jak dokładnie brzmi ten tekst?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Jak dokładnie brzmi ten tekst??"Kto śmieci nad wodą jest skórą z jajec" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Za to na dwóch drzewach widziałem takie kartki ktoś z was? Ciekawy tekst No to byłeś w moim sektorze , też widziałem te kartki .Popieram piętnowanie śmieciarzy , ale dlaczego " skórą z jajec", tego nie rozumiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xenon Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Skóra z jajec to tekst Piotrka rapy który się przewija w jego filmach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś powtórka przed pracą i podobny wynik, jak wczoraj.Raz popatrzyłem jak ołówek rh jest doganiany przez dużą falę. Niestety w ostatniej chwili fala skręciła w prawo.Potem jeszcze jeden atak w powierzchniowca tomiego. Niestety ryba chybiła A i jeszcze puknięcie jakieś małej ryby. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dziś powtórka przed pracą i podobny wynik, jak wczoraj. Raz popatrzyłem jak ołówek rh jest doganiany przez dużą falę. Niestety w ostatniej chwili fala skręciła w prawo.Potem jeszcze jeden atak w powierzchniowca tomiego. Niestety ryba chybiła A i jeszcze puknięcie jakieś małej ryby.Piotr jak prowadzisz ołówek? podszarpujesz tylko szczytówką góra dół tak aby chlapał czy dodajesz jeszcze efekt zygzakowania po powierzchni?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Szybki ruch jednostajny i co 5 obrotów korbką lekkie machnięcie nadgarstkiem w celu wywołania chlapnięcia.Dziś miałem odprowadzenie przy bardzo szybkim ściąganiu przynęty, która była cała pod powierzchnią zostawiając masę pęcherzyków.Tutaj trzeba by się wypytać Roberta. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Szybki ruch jednostajny i co 5 obrotów korbką lekkie machnięcie nadgarstkiem w celu wywołania chlapnięcia.Dziś miałem odprowadzenie przy bardzo szybkim ściąganiu przynęty, która była cała pod powierzchnią zostawiając masę pęcherzyków. Tutaj trzeba by się wypytać Roberta. Chyba sobie daruję tą "przyjemność"....ciekawy byłem po prostu, lubię łowić ołówkiem - podoba mi się jak go prowadzę....tylko to nie mi ma się podobać, a póki co tak to wygląda Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 A w jakich miejscach stosujecie powierzniowce? Chodzi mi o uciąg wody, zawirowania itp.Ja łowię głównie na odcinku CW i jakoś nie mogę powierzchniowcami nic skusić. Jedynie mewy uderzają mi w snake10 tomiego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Nie będę się wypowiadał. W życiu złowiłem jedną rybę na Panica, wyjść i brań miałem do policzenia na palcach dwóch rąk....także nie jestem skarbnicą wiedzy w tym temacie...są dużo bardziej ogarnięci w tej kwestii.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzisiaj 2 brania i 2 ryby. Pierwsza spełnia minimum nie potwór ale fajny gruby Uderzył w swojskiego sterowca 7cm. Ostrość nie trafiła ale to i tak cud bo ustawione było MF.Drugiej rybie zabrakło kilka centymetrów ale cieszy bardziej bo rozkminiona na szybko. Kleniowe zebranie z powierzchni swojskiego bezstera 95mm. Przez 2,5h zaobserwowałem tylko jeden atak bolka. Poziom wody bardzo fajny...jeszcze z 5 centymetrów i będzie idealnie Sprzętowo małe zmiany :Batson RX6 - spisał się znakomicie Pozdrawiam Daniel Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Qcyk 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Nie przesadzaj Daniel. Świetne foty robisz. Najważniejsze, że nie zdradzają miejscówki Czym pstrykasz? Myślę o kupnie małpki w wywijanym ekranem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Ciężko usystematyzować, bo każde stanowisko wymaga indywidualnego podejścia.Powierzchniowce - za przelewami, na pograniczu nurtu i spokojnej oraz w zbiornikach zaporowych (zatoczki i pasy roślinności).Sterowce - z prądem lub prostopadle na opaskach, skarpach, wzdłuż zalanej roślinności.Bezsterowce - w silnym nurcie prostopadle lub bardziej z prądem, jak również w spokojnej wodzie.Woblery uniwersalne - głównie napływy i rynny. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie przesadzaj Daniel. Świetne foty robisz. Najważniejsze, że nie zdradzają miejscówki Czym pstrykasz? Myślę o kupnie małpki w wywijanym ekranem.Niestety muszę je ostro przycinać Pstrykam starym ale jarym Canonem 450d + canon 50mm/f 1,8. Obiektyw bardzo dobry do pstrykania rybek a i nie drogi. Jego wadą (w zasadzie to dla mnie zaleta) jest to, że oddaje rzeczywisty rozmiar ryby i wyciąganie rąk tu nic nie pomoże Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dzisiaj 2 brania i 2 ryby. .....Batson RX6 - spisał się znakomicie Pozdrawiam DanielDaniel, trochę ich już "TAM" przerzuciłeś, nie zastanawiałeś się żeby je nazywać? RX6 DSS 1143-2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2016 (edytowane) Tylko "Ten" jeden ma swoje imię RX6 SH1143-2/290CM/CW 10-21g ale dolne mocno zawyżone. Realnie to takie 4-20g. Edytowane 17 Sierpnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi