Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dziś dziwnie. Masa maluchów startowała do mini cykadki. Nie były w stanie nawet się zapiąć. jedna wyrzuciła nawet cykadę nad wodę. Większych jazi/ kleni ani śladu.

Przyuważyłem ładnego bolenia. Odprowadził mi woblera do samego brzegu i zawrócił . Widok płetwy przecinającej powierzchnię wody- to jest to :)

Niestety- zauważyłem też kilka miejsc na brzegu gdzie leżała masa łusek...

2 wyjścia do powierzchniowca obie ryby w ostatnim momencie zawróciły + jeden wykorzystał chwilę zamyślenia a tym samym słabe cięcie i uciekł po chwili...

Królowa dzisiaj wciągnęła opłatę w postaci 2 sterowców

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk

O tych łuskach jak napisałeś to przypomniało mi sie że i ja ostatnio widziałem. Nieduże łuski ząbkowane na jednym końcu - nigdy takich nie widziałem (może dlatego że c&r) . Cóż, pewnie w długi weekend niektórzy poszli "po ryby"

Okoń lub Sandacz... :(

Dzisiaj Wisełka była bardziej łaskawa :) . Zaliczyłem ładne branie na Panika , ale znów ryba spadła :( . Na szczęście udało się wyholować bolka złowionego na SDR-a.

Kolega @irr go mierzył i stwierdził że miał 69 cm :angry:  , ja będę się upierał że miał 70 ;) :D.

post-52308-0-20864800-1471635193_thumb.jpg

• Like 14

Dawno nie pisałem, a na rybach jestem często  :ph34r:

W długi weekend na moim sektorze codziennie w godzinach 13-17 (słaba pora dnia, ale córcia trochę chora, więc tylko w czasie jej dziennej drzemki mogłem "poszaleć")

- sandaczyk (40+)

- 8 kleni w tym jeden (ok. 40)

- jeden bolek (60+) - zażarł głęboko kleniowego woblerka, więc trochę się skaleczył, ale dzięki kotwicom bez zadziorów szybko się wygoi.

Wczoraj dziwna sytuacja: pierwszy raz od wielu, wielu dni żadne ptactwo nie latało nad łowiskiem, szok. Mogłem poćwiczyć ołówkiem  :D

Wczoraj też mały sandaczyk i klenio (oba ok. 40).

post-55187-0-64939300-1471681883_thumb.jpg

post-55187-0-51738700-1471681902_thumb.jpg

post-55187-0-20814000-1471681964_thumb.jpg

• Like 9

Witam kolegów po kiju!Pierwszy post więc wypada się przywitac ;)Imigrant ze Śląska kłania się w pas Waszmościom.

Po 5 latach z okładem uznałem że wypada w końcu odwiedzić Królową. Od 7:00 do 10:00 obławiałem odcinek poniżej Gdańskiego mniej więcej w połowie drogi do mostu Północnego na prawym brzegu. Jak na pierwszy raz fajnie choć bez szału: najpierw okonek ze starorzecza taki kolo 17cm na wobka jaxon holo imitacja bodaj strzebli. Pózniej już niżej dwa okolo 40cm sandałki-jeden na robinsonowska 3cm imitacje okonia z grzechotką drugi ku nkje u zaskoczeniu przywalił w hermesa :) dzionek póki co na plus.W przyszłym sezonie koniecznie opłacam składki bo cena jednodniowego zezwolenia srogo zarzyna portfel ;(

Pozdrawiam!

• Like 3

Po wielkiej batalii z sobą, czy współdomownikami? :)

Oczywiście, że z żoną. Jakby ode mnie zależało, to bym całą noc spędził gdzieś nad Bugiem, a teraz szedł na 3 turę spininngowania.

Duńczyków o 1.00 musiałem odpuścić, ale niewiele to mogło :(

Edytowane przez korol
  • Like 1

Dzisiaj bardzo udany dzień nad Wisłą - 3 piękne brania i 3 rybki na brzegu :) Dwa razy poprawiana życiówka klenia - najpierw 44cm a potem pękła magiczna granica z piątką z przodu - 54cm :D Co ciekawa ten 50+ puknął na szybko prowadzonego woblera Grześka Derenia (@Szpiegu) w poprzek nurtu :) Był jeszcze bolek 55cm, ale nie spełnia wymagań forum :)

Przepraszam za jakość zdjęć ale samotne wyjścia nad wodę z telefonem w ręku nie służą ładnym ujęciom :)

post-47445-0-18861900-1471788095_thumb.jpg

post-47445-0-46410600-1471788186_thumb.jpg

Edytowane przez _hubercik_
  • Like 10