Epidares Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 U mnie dziś dziwnie. Masa maluchów startowała do mini cykadki. Nie były w stanie nawet się zapiąć. jedna wyrzuciła nawet cykadę nad wodę. Większych jazi/ kleni ani śladu.Przyuważyłem ładnego bolenia. Odprowadził mi woblera do samego brzegu i zawrócił . Widok płetwy przecinającej powierzchnię wody- to jest to Niestety- zauważyłem też kilka miejsc na brzegu gdzie leżała masa łusek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 O tych łuskach jak napisałeś to przypomniało mi sie że i ja ostatnio widziałem. Nieduże łuski ząbkowane na jednym końcu - nigdy takich nie widziałem (może dlatego że c&r) . Cóż, pewnie w długi weekend niektórzy poszli "po ryby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Podobno z Wisły najsmaczniejsze. Mówią że doprawiać nie trzeba, garść mułu z brzegu idealna na delikatny sosik. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiszon Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A tak było 4 dni temu:) miłego oglądania 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) 2 wyjścia do powierzchniowca obie ryby w ostatnim momencie zawróciły + jeden wykorzystał chwilę zamyślenia a tym samym słabe cięcie i uciekł po chwili... Królowa dzisiaj wciągnęła opłatę w postaci 2 sterowców Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 O tych łuskach jak napisałeś to przypomniało mi sie że i ja ostatnio widziałem. Nieduże łuski ząbkowane na jednym końcu - nigdy takich nie widziałem (może dlatego że c&r) . Cóż, pewnie w długi weekend niektórzy poszli "po ryby"Okoń lub Sandacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artureksnd Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) A tak było wczoraj plus jescze 1 sandałek Zapoznaj się proszę z zasadami zamieszczania zdjęć na forum. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) Również Cię witamy Zajrzyj sobie tutaj może Ci się to przydać http://jerkbait.pl/topic/3700-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 (edytowane) U mnie dziś 4 klenie/kleniki: 35, 35, 40 i 45cm. Coś mnie w tym roku większe omijają. Edytowane 19 Sierpnia 2016 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 U mnie dzisiaj sympatyczny burtowy klamocik na Hermesa 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Dzisiaj Wisełka była bardziej łaskawa . Zaliczyłem ładne branie na Panika , ale znów ryba spadła . Na szczęście udało się wyholować bolka złowionego na SDR-a.Kolega @irr go mierzył i stwierdził że miał 69 cm , ja będę się upierał że miał 70 . 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorio Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Dawno nie pisałem, a na rybach jestem często W długi weekend na moim sektorze codziennie w godzinach 13-17 (słaba pora dnia, ale córcia trochę chora, więc tylko w czasie jej dziennej drzemki mogłem "poszaleć")- sandaczyk (40+)- 8 kleni w tym jeden (ok. 40)- jeden bolek (60+) - zażarł głęboko kleniowego woblerka, więc trochę się skaleczył, ale dzięki kotwicom bez zadziorów szybko się wygoi.Wczoraj dziwna sytuacja: pierwszy raz od wielu, wielu dni żadne ptactwo nie latało nad łowiskiem, szok. Mogłem poćwiczyć ołówkiem Wczoraj też mały sandaczyk i klenio (oba ok. 40). 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Dziś po wielkiej batalii wyszedłem zamiast o 3, to o 5.20 :/Coś tam wyciągnąłem, ale to pora najgorsza z możliwych. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Dziś po wielkiej batalii wyszedłem zamiast o 3, to o 5.20 :/Coś tam wyciągnąłem, ale to pora najgorsza z możliwych. Po wielkiej batalii z sobą, czy współdomownikami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Witam kolegów po kiju!Pierwszy post więc wypada się przywitac ;)Imigrant ze Śląska kłania się w pas Waszmościom.Po 5 latach z okładem uznałem że wypada w końcu odwiedzić Królową. Od 7:00 do 10:00 obławiałem odcinek poniżej Gdańskiego mniej więcej w połowie drogi do mostu Północnego na prawym brzegu. Jak na pierwszy raz fajnie choć bez szału: najpierw okonek ze starorzecza taki kolo 17cm na wobka jaxon holo imitacja bodaj strzebli. Pózniej już niżej dwa okolo 40cm sandałki-jeden na robinsonowska 3cm imitacje okonia z grzechotką drugi ku nkje u zaskoczeniu przywalił w hermesa dzionek póki co na plus.W przyszłym sezonie koniecznie opłacam składki bo cena jednodniowego zezwolenia srogo zarzyna portfel ;(Pozdrawiam! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 PIotrowi raczej chodziło o obcokrajowców....Duńczyków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Po wielkiej batalii z sobą, czy współdomownikami? Oczywiście, że z żoną. Jakby ode mnie zależało, to bym całą noc spędził gdzieś nad Bugiem, a teraz szedł na 3 turę spininngowania. Duńczyków o 1.00 musiałem odpuścić, ale niewiele to mogło Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 A byłem przekonany że chodzi o Duńczyków. Ja obiecałem swojej Pani weekend bez łowienia...Ale wieczorem pewnie siądę do wobków. Więc nie będzie to weekend w całkowitej abstynencji wędkarskiej... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Poranna sesja , pięć puknięć zero ryb .Popołudniowa w nowym miejscu kleń około 45-50 poszedł z wobkiem może sobie poradzi .Pletka chyba przetarła sie o kamienie. Branie super z wyskokiemPotem jeszce 3 x około 30 cm . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Nikt nie był dzisiaj Ja ostatni dzień wolności , i kicha . Od 5 -8 jedno branie , klenik 30-stak . Tura druga 10-13 jedno branie , ryby brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_hubercik_ Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzisiaj bardzo udany dzień nad Wisłą - 3 piękne brania i 3 rybki na brzegu Dwa razy poprawiana życiówka klenia - najpierw 44cm a potem pękła magiczna granica z piątką z przodu - 54cm Co ciekawa ten 50+ puknął na szybko prowadzonego woblera Grześka Derenia (@Szpiegu) w poprzek nurtu Był jeszcze bolek 55cm, ale nie spełnia wymagań forum Przepraszam za jakość zdjęć ale samotne wyjścia nad wodę z telefonem w ręku nie służą ładnym ujęciom Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez _hubercik_ 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TrikWe Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Panowie czy na odcinku naszej Warszawskiej Wisły można gdzieś wypożyczyć pychówkę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 No moich rewirach dzisiaj boleń 60tka na Bielika i deszcz, deszcz, deszcz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Panowie czy na odcinku naszej Warszawskiej Wisły można gdzieś wypożyczyć pychówkę??? Nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Chyba na Narwi można niedaleko ujścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi