Worek Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 @pisarz, z ciekawości, łowisz przed czy za Warszawą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 @pisarz, z ciekawości, łowisz przed czy za Warszawą?Pisarz to miejski łowca tam, gdzie gdzie kończy się teren zabudowany, nawet się nie zapuszcza 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Streszczając do jednego zdania moje łowienie brzan , to najbardziej pasuje powiedzenie "Więcej szczęścia niż rozumu" .Jedyne co robię dobrze i z premedytacją , to namierzenie potencjalnych stanowisk bytowania tych pięknych ryb , a to według mnie połowa sukcesu . Chociaż nie zawsze .Na przykład wczoraj poniosłem klęskę pomimo tego że znalazłem piękne miejsce. Rynna głęboka na około 1,5-2 m, prawie zero zawadów i pięknie skaczące brzany w odległości 3m od stałego lądu . Brzan było tam mnóstwo , ale brać nie chciały . Przez trzy godziny próbowałem je kusić na wszelkie możliwe przynęty i nawet jednego brania . O tym że były świadczyło to że się pokazywały i to że przez te 3h najechałem dwie sztuki. Największa jaką złowiłem miała 74cm , najmniejsza około 40cm. Łowiłem na kij do 14g , ale i na taki do 28g . Przynęty to wszelkiej maści woblery , tu też duży rozstrzał bo miałem rybę na wobka 2,5cm ale i na 6 cm. No i gumy imitujące raczki i małe rybki.Tak jak napisałem na wstępie "Więcej szczęścia niż rozumu" Nie dość, że świetny wędkarz z Piotrka to przy okazji skromny i bardzo pomocny kolega! Dam sobie obie ręce uciąć, że przy żadnej z tych 18 brzan nie było ani 1% przypadku, ani szczęścia 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Nie dość, że świetny wędkarz z Piotrka to przy okazji skromny i bardzo pomocny kolega! Dam sobie obie ręce uciąć, że przy żadnej z tych 18 brzan nie było ani 1% przypadku, ani szczęścia Dokładnie tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Pisarz to miejski łowca tam, gdzie gdzie kończy się teren zabudowany, nawet się nie zapuszcza Olaf wiesz jak jest .Ten rok jest specyficzny , ale jeszcze rok temu lubiłem się powałęsać za miastem . Byłem częstym gościem od Otwocka po Nowy Dwór Maz. Nie dość, że świetny wędkarz z Piotrka to przy okazji skromny i bardzo pomocny kolega! Dam sobie obie ręce uciąć, że przy żadnej z tych 18 brzan nie było ani 1% przypadku, ani szczęścia Maciek to tylko straszna mizeria wśród wiślanych boleni i kleni wymusiła na mnie zmianę orientacji wędkarskiej. Gdybym była możliwość łowienia konkretnych boleni , to brzany nawet do głowy by mi nie przyszły .Z tą skromnością to mocno przesadziłeś i zaraz to udowodnię.Ostatni naprawdę konkretny sezon boleniowy miałem w 2010r . Wtedy złowiłem 169 boleni . W tym było kilkanaście +70 i dwie + 80 , o przyłowach takich jak sumy sandacze i szczupaki nie wspomnę. Dużo z tych ryb było złowionych właśnie w okolicach Nowego Dworu , i to był prawdziwy kosmos .W tamtych czasach często łowiłem z Darkiem @Dagon , on w tym samym roku miał złowionych ponad 200 rap. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Maciek to tylko straszna mizeria wśród wiślanych boleni i kleni wymusiła na mnie zmianę orientacji wędkarskiej. Gdybym była możliwość łowienia konkretnych boleni , to brzany nawet do głowy by mi nie przyszły . W życiu trzeba być elastycznym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Dziś z rana dwie godziny na pusto... Zero ruchu. W wodzie został slider nówka sztuka:'( Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez szczupły Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Wczoraj wieczorem grasowałem około 2h, w okolicach mostu siekierkowskiego. Nastawiałem się na bolka z ewentualną zmianą na sandiego...Warunki średnie....kajakarze, motorówka kursująca w tę i z powrotem....narciarz wodny...pożegnanie wakacji na brzegu...mimo to do 19:30 bolki mocno aktywne, zaliczyłem jeden solidny kontakt...niestety ryba się nie wcięła. Na szczęście udało się nie "wyzerować", ale sandaczyk około 40cm rewelacją nie jest...były jeszcze dwa pstryki, ale niestety nie wciąłem w tempo. Wieczorem już zimnoooo....... Pozdrawiam,malcz Edytowane 1 Września 2016 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Pytanie z zupełnie innej beczki. Gdzie się można wodować w Płocku z pontonem, za darmo, żeby był wygodny dojazd nad wodę i nie trzeba było nosić daleko całego majdanu?PS. Nie będę do takiego głupstwa zakładał wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Między mostami jest ośrodek wioślarski (czy kajakowy). Mają slip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Pablo. Napisz do Roberta @Joker-a(jak zobaczy pocztę, powinien odpisać). ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Najpierw dwie spinki, potem klenik 40+. A na końcu jaź morderca, który okazał się być leszczem. Edytowane 2 Września 2016 przez korol 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Leszcze i krąpie robią się coraz aktywniejsze :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumiszon Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Kolejna część moich zmagań z Wisłą 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Rano mały kleń 30+, brzana około 40 cm wypięła się po ładnej walce na okoniowym sprzęcie plus okoń dla smaczku. Podbierałem jeszcze wędkarzowi łowiącemu obok brzanę 73 cm. Zamieszczam jeszcze wieści znad wody z lat 20,30 i 60. Wywiesili na Powiślu, jak ktoś nie widział to proszę bardzo. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Świetne zdjęcia, czy mi się wydaje czy poziom wody był duuuuuużo wyższy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Moje dzisiejsze burtowe stykacze. Oba na wobki Bielika. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 Moje dzisiejsze burtowe stykacze. Oba na wobki Bielika.Pięknie łowisz .Gratuluję , bo taka systematyczność w łowieniu bolków to już duża sztuka . Sądząc po tle zdjęć , to cały czas ta sama burta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2016 (edytowane) Pięknie łowisz .Gratuluję , bo taka systematyczność w łowieniu bolków to już duża sztuka . Sądząc po tle zdjęć , to cały czas ta sama burta? Bardzo dziękuje, burta owszem ta sama, wprawne oko Edytowane 2 Września 2016 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2016 Dziś poranne 4h i 15 okonków z jednej rynienki przy kupie kamieni. Żaden nie większy niż 25cm. Do tego trzy odprowadzenia wobka przez ładne klenie. Jak zaczęło się dziać to akurat musiałem już się zawijać. Ehhh... te telefony... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Bolo 63 plus jego młodszy kolega, mały kleń i brzana 50 bez kilku mm. Pogoda się rybom podoba. Na powierzchni ich nie widać ale jeść chcą. Zapoznaj się z zasadami umieszczania zdjęć na JB.PL:http://jerkbait.pl/topic/17989-zasady-umieszczania-zdj%C4%99%C4%87-na-forum-jerkbaitpl/ 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Dzięki @Hub za pożyczenie zapalniczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hub Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 (edytowane) Na wieczór dołowiony mały bolo 40+ i kleń 30+. Mały woblerek prowadzony na granicy nurtu. Dobry dzień Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Września 2016 przez Hub 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 https://www.youtube.com/watch?v=LX2-kSzLya8fajny film o wisle ( nie tylko w stolicy ) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 A ja dziękuje za fajka, mi się trafił Bolo 60. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi