Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Daniel nie poddaję się. Do końca życia mam czas ;)

Po południu powtórka z łajby tym razem bez kontaktu ale za to miałem przyjemność podbierać waleczną basię Piotrowi.

Gratulacje Piotrek. Teraz moja kolej ;)

post-54368-0-47389400-1473536507_thumb.jpg

PS. Skorio, super ;) Dziś właśnie opowiadałem Piotrkowi , że Ty te wszystkie rybony trzaskasz na jednego wobka i to w dodatku swojaka :)

• Like 12

Daniel nie poddaję się. Do końca życia mam czas ;)

Po południu powtórka z łajby tym razem bez kontaktu ale za to miałem przyjemność podbierać waleczną basię Piotrowi.

Gratulacje Piotrek. Teraz moja kolej ;)

attachicon.gifbrzana.jpg

PS. Skorio, super ;) Dziś właśnie opowiadałem Piotrkowi , że Ty te wszystkie rybony trzaskasz na jednego wobka i to w dodatku swojaka :)

Bartek teraz to już tylko kwestia czasu i doczekasz się swojej barbary . Ja w zeszłym roku złowiłem swoją pierwszą baśkę , a w tym roku mam już zaliczone 21 sztuk , bo wczoraj było 66cm , a przedwczoraj 63cm.

Dziękuję za mile spędzony czas w Twoim towarzystwie :)

post-52308-0-11901500-1473537812_thumb.jpg

• Like 9

Bartek teraz to już tylko kwestia czasu i doczekasz się swojej barbary . Ja w zeszłym roku złowiłem swoją pierwszą baśkę , a w tym roku mam już zaliczone 21 sztuk , bo wczoraj było 66cm , a przedwczoraj 63cm.

Dziękuję za mile spędzony czas w Twoim towarzystwie :)

Piotr gratuluję. Super ryba w fajnym rozmiarze :-) Duży progres brzanowy u Ciebie w tym roku :-) Edytowane przez dreadknight
  • Like 1

Wczoraj nieźle pędziłem po autostradach, by jeszcze zdążyć nad wodę.

Wisełka przywitała odpowiednio. Po tygodniowym poście głód został zaspokojony (na chwilę).
Najpierw już całkiem fajny bolek, a potem kolejny jaź, który okazał się być leszczem.

post-57267-0-92381400-1473664698_thumb.jpg

post-57267-0-15723500-1473664700_thumb.jpg

post-57267-0-31924900-1473664701_thumb.jpg

• Like 9

Przynajmniej coś się działo.

I ja przed praca na chwilę się zatrzymałem.
W tym miejscu zawsze ładnie ganiały bolenie. Nawet jak nie brały miło było popatrzeć.
Dziś raczej spokojnie, kilka mizernych ataków i dwa nieśmiałe puknięcia w woblera.

Za to spotkany na miejscu wędkarz pokazał mi fotę "3kilowego" i jak sama nazwa wskazuję zjedzonego z zeszłego tygodnia (podobno był smaczny).
Potem kolejny przybyły wspomniał o trzech, z tego samego okresu i odechciało mi się łowić.

• Like 2

Był test fotek?

Bartek bardzo chciałem ale nie było na czym testować ;) Wszystko wyhaczone w wodzie. Jakieś 2 miesiące wstecz spotkałem gościa, który twierdził, że wyholował w tym miejscu bolenia 100+ (jakieś 2 lata temu) na szczęście nie podawał wagi i nie krzywił się jak wypuszczałem przy nim złowioną tego dnia rybę. Otwarcie go nie zapytałem ale mam nadzieję, że wypuścił :) Nie to żebym mu uwierzył ale mam świadomość, że takie ryby pływają w Wiśle...

W koncu lekki przybór wody i udało się być nad wodą. Efekt to boleń 60cm i kleń ok 30cm. Było też mocne branie na małego woblerka z krótkim odjazdem i spięcie. Grot kotwiczki się rozgiął. Wobler jaxon ale jakis skuteczny. Najpierw miał zardzewiale kotwiczki i miałem spady. Wymieniłem ale na zbyt małe i ryby też spadają. Oczywiście rzucałem wcześniej innymi woblerami ale branie musiało być na ten :)

Edytowane przez Błachy

Dzisiaj godziny te same. 2 ryby. Ok 60 i 40cm + dwa wyjścia do powierzchniowca już konkretnych ryb w zasadzie to myślę że jednej i tej samej ryby. W ostatniej chwili zwrot i spory wir. Za drugim razem udało mi się zmusić cwaniaczka do ponownej próby niestety nietrafionej...

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Od pewnego czasu nightwalking uskuteczniam dość regularnie, co 2-3 dni. Ilość narybku sandacza cieszy, brak choćby jednego wymiarka dziwi. Natomiast klenie próbujące żreć 3,5-4'' gumy są.....frustrujące. Żeby chociaż je skutecznie żarły, a nie tylko próbowały. Jak Wam się zacinają klenie na 8-10cm kopyta?