Night_Walker Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Był okres, że łowiłem same ryby 55-65cm, a krótkiego ani jednego. Bodaj 2 lata temu tak miałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Mi się trafił w tym sezonie jeden koło 60cm. Ale bardzo daleko od brzegu, na pełnym zasięgu rzutu.Natomiast miałem na kiju dużo maluchów bliżej brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) W sobotę było okej z jaziami, zlowilem 7 w przedziale 30-35cm a w niedzielę gdy Wisła poszła do góry było świetnie. W 8min miałem 3 jazie od 38 do 46 a 30min później trafił się rodzynek 49cm. Szkoda ze musiałem się zbierać w sam raz jaziory się ruszyły normalka. Na pierwszym zdjęciu 46cm a na drugim 49cm i na ostatnim zdjęcie z holu grubaska Edytowane 14 Września 2016 przez JunakFlyFishing 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Niespodziewany gość dziś, szczupaczek ~30 cm, aktywności większych ryb nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) 2 najfajniejsze cwaniaczki z dzisiaj..(Wybaczcie jakosc...moj telefon miewa kaprysy przy lapaniu ostrosci i balansu kolorow.. )https://vimeo.com/182739545 Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Września 2016 przez Borsuk 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Fajnie polowiłeś Junak graty az kusi žeby na Spojnie skoczyć ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Znajomy łowił jakieś klenie na spojni i bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAN666 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Na spojni wszystko może się trafić ???? ale ja narazie bezsskutecznie walcze na Bzurze dziś dwie spięte sztuki kleni około 16 okoni i jeden krótki pajk a takie piekne kluski stoja i dupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Uwielbiam takie klenie które stoją pod powierzchnią. Najlepiej znajdź jakiegoś kronika polnego lub zuczka i rzuc go przed nimi żeby spokojnie sobie naplyna i jak go zbiora to kombinuj z jakimiś smuzakami które są podobne do tego co zbierają. Wiesz o co chodzi. Może moje rady ci pomogą z tymi kluskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 (edytowane) Mateusz a co Ty na muchówkę się obraziłeś ??? edit. kurde ślepy jestem Pozdro.Bartek Edytowane 14 Września 2016 przez sajdol1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Ja to teraz tylko na muche łowię. Mam taki pomysł żeby jesienią jak biała ryba będzie wchodzić do kanału przyjść z muchą i na nimfe popróbować za grubym leszczem lub plotka. Wiosna leszcze braly na cykady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Bolki na kanale odpuściłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2016 Nie mam ochoty tam jeździć a po za tym słabo biorą a jak biorą to gnojki. Polubiłem ostatnio wschody słońca nad Wisła i nawet jak ryby nie biorą fajnie jest posiedzieć 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Piękne te jaziska....Nie byłem w tamtych rewirach ze 3 lata...może spróbuję się ze spinem do nich dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Piękne te jaziska....Nie byłem w tamtych rewirach ze 3 lata...może spróbuję się ze spinem do nich dobrać Na spina też biorą. Największego na spina zlowilem tam 50taka ale wole na muche. Łowienie sprawia mi przyjemność i większe jazie biorą. Próbuj na sieki bzyki w odcieniach ciemnych najlepiej zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 a tak z innej beczki...panowie jaki był negatywny rekord poziomu wody na wodowskazie w Warszawie przy tej mega niżówce bodaj w 2014r? Na IMGW zapowiedź na sobotę jest 55cm i leci w dół..... :blink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 To w zeszłym roku padł rekord - 41cm. Teraz to jeszcze chyba nam nie grozi bo im mniejszy stan wody tym wolniej opada. Wtedy nie padało ponad miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Zachęcony wczorajszą aktywnością jaśków postanowilem i dzis, przed pracą wybrać się na 'Costa de Kormoran'....na miejscu, przy wschodzie slońca pogrom siały bolki, co mnie zasmuciło ( przy sobie zylka 0.14) bo z reguły w takich warunkach jazie nie są skore do współpracy...na Forecastowego groszka uwiesila sie +- 40cm rapka a w ostatnim rzucie ten oto rozbójnik I powrót...https://vimeo.com/182819885 Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Zachęcony wczorajszą aktywnością jaśków postanowilem i dzis, przed pracą wybrać się na 'Costa de Kormoran'....na miejscu, przy wschodzie slońca pogrom siały bolki, co mnie zasmuciło ( przy sobie zylka 0.14) bo z reguły w takich warunkach jazie nie są skore do współpracy...na Forecastowego groszka uwiesila sie +- 40cm rapka a w ostatnim rzucie ten oto rozbójnik Kawał pięknie ubarwionego Janka !! 50tka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borsuk Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Jaakby tak ogon naciagnac...;p49 i jakies milimetry Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dwa dzisiejsze burtowe rapiszony. Miernik i Bielik na agrafce. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Był okres, że łowiłem same ryby 55-65cm, a krótkiego ani jednego. Bodaj 2 lata temu tak miałem....Na jednym ze słowackich zbiorników zaporowych wszystkie łowione sandacze mają 55-60cm , max. 62. Gdzie są większe albo mniejsze? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dzisiaj trzygodzinna łączona sesja wieczorna. 1,5h za bolkiem i od 19:30 do 21 za sandim. Z boleniami na zero....pomimo tego że były w łowisku i się pokazywały...z sandłiczami niewiele lepiej, ale chociaż jeden maluch wyjechał. Czterdziestak zagryzł X-rapa...potwierdzam to o czym było kilka postów wcześniej...małych sporo, to kolejny przedszkolak z tej miejscówki. Jestem ciekaw czy tam po prostu są "takie" i trzeba szukać nowej mety czy najpierw pokombinować z godzinami bo większe mogą wchodzić o innej porze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2016 Dziś miałem kontakt z parowozem. Niestety tylko 3 sek. Branie, błyskawiczny odjazd w dół rzeki i spad. W drodze powrotnej zmieniłem na boleniówkę i na pocieszenie trafił się boluś . Generalnie ryby nie chciały dziś współpracować. Zaobserwowałem jedynie kilka pojedyńczych spławów. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Cześć,Również potwierdzam sytuację z sandaczami, ponad 55cm zdarzyło się 2x w tym roku na kilkadziesiąt rybek. Z różnych miejscówek.Wczoraj dwie kergulenki. Za to pojawiają się okonie w rozmiarze dawno nie spotykanym 33,36 i to na sandaczowe gloogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi