Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Kierujac się zasadą "jak meta Piotrka zaczyna dawać to znaczy, że na mojej też już są" popędziełem wczoraj nad Wisłę. Wynik to 3 bolki wyjęte (60+) i 5! spadów. Oczywiście te, które pospadały były największe, jak to zawsze bywa. A trzeba było zmienić plecionkę na żyłkę po tym jak drugi po potężnym braniu zabrał mi kawałek kotwicy :/ trafił się jeszcze jazio ok 50 cm i brzana na koniec spadła po paru sekundach na kiju. Dobry dzień, ale niedosyt po stracie pięknych ryb. Następnym razem będę mądrzejszy :)

Kamil  trochę pokręciłeś z tą zasadą :unsure: . Powinno być że jak u mnie bolki się wystrzelają , to idą na Twoją metę :)  . Ja wczoraj rzutem na taśmę już o zmroku jednego 68cm. Szkoda że nasze miejscówki są od siebie tak blisko , a jednocześnie tak daleko :ph34r: .

Fajnie wygarbiony :-) zdradził swoją obecność? zazdroszczę u mnie post do połowy października...

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Oj, to współczuję... Ale nic to, wrócisz na sandacze.

Obecności nie zdradził. Złowiony tak trochę na pamięć.

Fajnie przywalił na 3 metrach żyłki. Faktycznie ryba w bardzo dobrej kondycji, taka wypasiona. Przez wakacje nie próżnowała ;)

• Like 1

Dla mnie to kosmos....nawet nie chodzi o ilość, ale rozmiarówkę....genialna meta i świetny wędkarz. Bartek a Ty w tym czasie?

...parę postów dalej czytam o 21 rybach z KŻ.....masakra Panowie, depczecie wyobraźnię.

Pozdrawiam!

Marcin , to co mi się dzisiaj wydarzyło :o  , to już nie deptanie wyobraźni a gwałt na wyobraźni :D  . 

Mocno zastanawiam się czy powinienem o tym pisać , bo mogę wyjść na mitomana :( .Parę osób z forum już wie :) . Koledzy którzy znają mnie długo i dobrze skwitowali mój dzisiejszy połów słowami . Gdyby ktoś inny mi to powiedział , to nigdy bym nie uwierzył.

• Like 1

Trochę się kolego spóźniłeś, michnikowego źródła nawet nie skomentuję :D

Dyskusja tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/79396-rz%C4%85d-przyj%C4%85%C5%82-uchwa%C5%82%C4%99-ws-budowy-kaskad-na-wi%C5%9Ble/

• Like 1

Piotrek, nie obawiaj się niedowiarków :) Panowie, myślę że żaden z Was (łącznie ze mną) nie może pochwalić się taką ilością boleni w przedziale 50+/70+ w tym sezonie a Piotr złowił je w parę godzin !

Edytowane przez wepster
  • Like 3

O tej porze podstawa to dobre miejsce. Jak się takie ma to można wykręcić miesięczny wynik. Fakt że dzisiaj nieźle żarły, sam nie wiem ile ich złowiłem. Kilka jeszcze spadło, niestety największy. Drugi który spadł gonił przynętę po wierzchu i wziął ze 3m ode mnie. W sumie nieważne że spadł dał mnóstwo emocji.

Pisarz ten z dołu to już ładny świniak, takiego mi dzisiaj zabrakło.

Edytowane przez wujek
  • Like 2

No dobra Panowie jak już zaczęliście to dokończcie....co tam się wydarzyło??? Pisać szybciutko myk myk myk....

P.s. Piotr a Ty się nie obawiasz że zaraz ktoś zacznie Cię śledzić??????????????

Edytowane przez malcz
  • Like 1

Piotrek nie pisz .... bo połowa chłopoaków się tylko wku ...i a 2 połowa nie uwierzy. Ja się wk...łem :) Graty ;)

Bartek to napisz mi na PW :D ja się nie wkurwię tylko załamię :P ...nie mam podstaw by nie wierzyć...

Edytowane przez malcz

Koledzy .

Dzisiejsze łowienie przeszło wszelkie granice wyobraźni . Pierwszą rybę złowiłem o 6.50 , a ostatnią około południa. Około połowa ryb była +70 , kilka +50 , a reszta +60 . Łącznie złowiłem    33 BOLENIE.

Mam jeszcze trochę zdjęć , ale z nich można rozpoznać miejscówkę.

Sam nie mogę uwierzyć w to co się wydarzyło. :o

• Like 23