Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Piotrek pisz szybciutko co się wydarzyło. Mi pierwsza ryba wpadła w oko :-) fajnie pooglądać piękne ryby w dodatku z Wisły :-)

Daniel ładne zdjęcia to Ty robisz :)  , ja tak jak pisałem zdjęcia traktuję po macoszemu :D. Chyba tylko złowienie ryby większej od mojego PB mogło by mnie zmusić do zrobienia porządnego zdjęcia . Ryb mniejszych od PB to nawet mierzyć mi się nie chce :( .

post-52308-0-61193300-1474401947_thumb.jpg

post-52308-0-91207500-1474402020_thumb.jpg

post-52308-0-33165000-1474402069_thumb.jpg

post-52308-0-11574100-1474402316_thumb.jpg

Edytowane przez pisarz
  • Like 7

Złowiłeś więcej dużych boleni w 2 wyprawy niż reszta forum w cały sezon, gratulacje. Przyznaję się do zazdrości :D mi by wystarczyło kilka sztuk-żeby się zbytnio nie przyzwyczaić do dobrego ;) I w brzanach też miałeś fajne wyniki jak sam napisałeś przez słaby sezon boleniowy (a przynajmniej jego początek). Teraz wychodzi że dostałeś to i to. Wędkarz roku 2016? :)

• Like 4

Daniel ładne zdjęcia to Ty robisz :) , ja tak jak pisałem zdjęcia traktuję po macoszemu :D. Chyba tylko złowienie ryby większej od mojego PB mogło by mnie zmusić do zrobienia porządnego zdjęcia . Ryb mniejszych od PB to nawet mierzyć mi się nie chce :( .

Piotrek ja zawsze chętnie pstryknę fotę takim Bolkom jak ostatnio łowisz. Ale nie na tej miejscówce bo jej nie powinieneś zdradzać nikomu. Szczerze zazdroszczę przede wszystkim umiejętności czytania wody i operowania zasobami pudła.Mam nadzieję że i mi taka przygoda się kiedyś trafi :-) No i oczywiście zrób sobie prezent jeszcze w tym sezonie w postaci nowego PB.

Pozdrawiam

Daniel

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

• Like 4

Piotrek ja zawsze chętnie pstryknę fotę takim Bolkom jak ostatnio łowisz. Ale nie na tej miejscówce bo jej nie powinieneś zdradzać nikomu. Szczerze zazdroszczę przede wszystkim umiejętności czytania wody i operowania zasobami pudła.Mam nadzieję że i mi taka przygoda się kiedyś trafi :-) No i oczywiście zrób sobie prezent jeszcze w tym sezonie w postaci nowego PB.

Pozdrawiam

Daniel

Po dzisiejszym dniu , to faktycznie tylko nowe PB mogło by mi sprawić radość.

Część dzisiejszych ryb nawet nie doczekała się spotkania z suchym lądem . Już mi się nie chciało i wypinałem je w wodzie.

post-52308-0-73892000-1474405366_thumb.jpg

post-52308-0-05423600-1474405392_thumb.jpg

post-52308-0-28383000-1474405431_thumb.jpg

post-52308-0-61246100-1474405457_thumb.jpg

post-52308-0-89459700-1474405521_thumb.jpg

post-52308-0-47594100-1474405545_thumb.jpg

post-52308-0-38815700-1474405561_thumb.jpg

• Like 12

Złowiłeś więcej dużych boleni w 2 wyprawy niż reszta forum w cały sezon, gratulacje. Przyznaję się do zazdrości :D mi by wystarczyło kilka sztuk-żeby się zbytnio nie przyzwyczaić do dobrego ;) I w brzanach też miałeś fajne wyniki jak sam napisałeś przez słaby sezon boleniowy (a przynajmniej jego początek). Teraz wychodzi że dostałeś to i to. Wędkarz roku 2016? :)

Kolego chyba cię trochę poniosło  B). Znam ludzi z tego forum którzy mają w tym sezonie blisko setki boleni 70+. 

W każdym bądź razie 33 bolki to piękny wynik szczere gratulacje dla kolegi pisarza.

• Like 1

Kolego chyba cię trochę poniosło B). Znam ludzi z tego forum którzy mają w tym sezonie blisko setki boleni 70+.

W każdym bądź razie 33 bolki to piękny wynik szczere gratulacje dla kolegi pisarza.

Dzięki za sprostowanie :) widocznie mało jeszcze w życiu widziałem (łowię kilka rap na rok więc takie wyniki to dla mnie kosmos) Myślałem że mamy w okolicy bryndzę z boleniami bo mniej ich widać na powierzchni niż np. 2 lata temu a tu proszę. Nie samym chlapaniem boleń żyje :)
  • Like 1

.....Dzisiejsze łowienie przeszło wszelkie granice wyobraźni . Pierwszą rybę złowiłem o 6.50 , a ostatnią około południa. Około połowa ryb była +70 , kilka +50 , a reszta +60 . Łącznie złowiłem    33 BOLENIE....

Piotrze, GRATULACJE !!! Jesteś bezkonkurencyjny na "naszej" Wiśle !!! Ogromnym plusem Twoich poczynań jest to, że możemy się przekonać, że NASZA WISŁA ŻYJE  :rockon:

• Like 4

Oby tylko miłośnicy mięsa Bolenii trzymali się zdala od mety @pisarza a jeszcze lepiej nigdy tam nie postawili swojej stopy. Aż strach wyobraźić sobie gdyby jakimś cudem (w co nie wierzę) posiedli umiejętności i trafili z odpowiednią przynętą w to miejsce. Gratulację muszę złożyć bo jest to wynik kosmiczny.

Koledzy , dziękuję za gratulację , ale nie róbcie za mnie jakiegoś celebryty :D . Wiem że wynik jest niesamowity , ale w dużej mierze to była kwestia szczęścia i przypadku :) . Nikt mi nie wmówi że jestem jakimś wybitnym wędkarzem.  Znam wielu od mnie lepszych i korzystam z tego że mogę się od nich uczyć.

Miejsce też trudno nazwać moim :(  , bo jest to miejsce ogólnie znane . Znam kilka osób z naszego forum , które łowią tam od lat z dużymi sukcesami.

Oczywiście miejsce to potrafi obdarzyć dużą ilości dużych ryb :)  , ale bez problemu można z niego zejść o przysłowiowym kiju :(  , co nieraz mi się zdarzyło.Tego samego dnia w którym zrobiłem ten wynik , kolega przesiedział tam 5h i zszedł o ledwo wymiarowym sandaczu :( .

Po prostu mi się poszczęściło :) .

Pozdrawiam , Piotrek.

Edytowane przez pisarz
  • Like 5

Dziś 14-18 w moim sektorze, wyholowane 3 bolenie, wszystkie ok. 60cm. Cieszyć się, czy płakać ? Trzeba się cieszyć, przecież mogło być gorzej  :lol:  Aktywności powierzchniowej brak. Brania na przelewach. Co denerwujące, po każdym bolku kilka rzutów i Wisła połykała woblerka. Trzy Bolki = trzy zerwane wobki. Cóż, takie to hobby już jest. Jest motywacja do strugania  :D

• Like 8

Tamtego ranka, a jak się okazało i dłużej nastąpiła wzmożona aktywność.
Sam, po szybko złowionych 2 rybach zastanawiałem się nad urlopem na żądanie : ) Obowiązek zwyciężył, nad czym lekko ubolewam.

Wynik kosmiczny i raczej niemożliwy/trudny do powtórzenia. Jednak nie ma co mitologizować miejsca, jesienne zgrupowanie przy niżówce. Posiada wszystkie cechy, które powinno posiadać. Myślę, że ważniejsze są tu inne elementy układanki, w tym sam wędkarz.

A na koniec coś ode mnie.

post-57267-0-23096700-1474528288_thumb.jpg

post-57267-0-06992200-1474528291_thumb.jpg

Edytowane przez korol
  • Like 10