Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy , przyjaciele i wrogowie :D .

Ci co mnie lepiej znają , to wiedzą że zdjęcia złowionych ryb robię bardzo rzadko. Jeszcze kilka lat temu robiłem zdjęcie niemal każdej złowionej rybie i starałem się żeby to były zdjęcia ładne. Niestety dopadł mnie pech i pewnego dnia padła mi w telefonie karta pamięci , a dwa dni później padł mi twardy w komputerze i tym oto sposobem straciłem niemal wszystkie swoje zdjęcia. Od tamtej pory  zdjęcia ryb  traktuję po macoszemu.

Podczas takiego łowienia jak wczorajsze trzeba rozważyć dwie możliwości . Łowię dużo dużych ryb i nie mam zdjęć, albo mam zdjęcia ale mam dużo mniej złowionych ryb? Biorąc pod uwagę że z upływem czasu brały coraz większe , to dla mnie wybór był oczywisty.Dlatego zdjęci które wczoraj robiłem w pełnym pośpiechu i bez sprawdzania co na nich wyszło , okazały się prześwietlone i zamazane.Zdjęcie rapy 78 cm było robione już prawie po ciemku.

A że ryby to nie ludzie i są do siebie bardzo podobne , to wrzuciłem zdjęcia ryb podobnej wielkości ale wcześniejsze ;) .

Piotrze Przepiękne Bolenie a ta fota czarno-biała jest prze kozacka :D

• Like 1

Ten lepszy bo wykres i czasem temp wody. Stacje z pomiarami automat co godzine http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.533,52.1384,7,true,false,0

faktycznie fajne, dzięki. Ciekawe jest natomiast to, że http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152210010 Trend: malejący?! 

Dziś przez 2h w moim sektorze ... i powtórka z rozrywki :) Ale dziś była to rozrywka mocna ekstremalna. Wiatr siekący deszczem po twarzy, palce zgrabiałe, woda z nosa, rzuty pod wiatr, kontrola prowadzenia mocno utrudniona... ehhh.

Bolek uderzył w piątym rzucie. Jestem pewien, że to ten sam co w ostatnią i poprzednią sobotę. To samo miejsce, ten sam sposób prezentacji przynęty, uderzenie w tym samym miejscu.

Tym razem zacząłem rzucać Score'5 Hulk i jestem pewien, że uderzyłby w każdego uklejopodobnego wobka. Grubasek ma fajną stołówkę.

post-55187-0-58085900-1475691448_thumb.jpg

post-55187-0-22439500-1475691460_thumb.jpg

• Like 12

W końcu i miałem chwilę na ryby. Z godzinę moczyłem jaja za spojnią, bez efektu. Widziałem kilku zawodników niżej, ale nie wiem jak u nich efekty. Jeden to chyba był nawet kolega @skorio, przynajmniej tak mi się wydaje. Poznałem po sprzęcie :P Potem na godzinę przeniosłem się na drugą stronę i tez lipa. Dwa pstryki i obcięty ogon w gumie, chyba gluty bo nic zaciąć się dało :)

• Like 1

...Jeden to chyba był nawet kolega @skorio, przynajmniej tak mi się wydaje. Poznałem po sprzęcie :P....

Tak, to ja  :)  Wczoraj wreszcie bez szaleństw pogodowych. Przeszedłem pół sektora i udało się wydłubać bolka, trochę mniejszy niż ostatnio, ale pozwalam sobie wrzucić. Niech będzie zachętą. Tam gdzie stałeś Maciek, też fajne miejsce i też tam miałem przyjemność wyholować kilka fajnych rybek.

Bolek uderzył w kolejną wersję Score'5 (foto) i pożarł go całego. Wobler wyrzucony prostopadle do nurtu i sprowadzany po łuku w bardzo leniwym tempie. 

post-55187-0-33075400-1475834131_thumb.jpg

post-55187-0-54133300-1475834731_thumb.jpg

• Like 5