Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Tak. Weekend był udany. Patrząc na prognozę pogody postanowiłem przełożyć wędkarski post na później  :). Złowiłem kilka naprawdę fajnych rap. Jedna z nich.

A co to za sztuczna mgła z tyłu kolego? Czyżby Smoleńsk? Nie Warszawa?

ARTS

Artur, nie cytuj zdjęć, proszę. 

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

Oj Artur....to Ty nie wiesz, że na standardowym wyposażeniu warszawskiego wędkarza jest lornetka??? :)  Tu trzeba być jak NINJA ;)

Daniel odezwij się jak już się będziesz wybierał ;)

Krzysiek  udowadniasz, że o tej porze roku działają niewielkie przynęty :)

Wysoka woda poprzestawia teraz ryby. Trzeba się będzie przerzucić na inne gatunki niż bolki.

Wisła przy ujsciu rzeki Narew

Panowie bede w tym miejscu niebawem i chce sie upewnic czy moge tam lowic na standardowych oplatach PZW. Raczej nie bede sie za daleko wypuszczal bo bede na pieszo wiec interesuje mie samo ujscie rzeki narew do wisly (okolice twierdzy). Wisla pewnie bedzie dostepna  na standardowym pozwoleniu. A jak z Narwia i czy sa jakies dodatkowe zakazy nakazy.

Taaak, wiem. Ale moja meta w której mam nadzieję jeszcze połowić zawiera całkiem dużego sandacza, który mam nadzieję że pomimo zmiany stanu wody jeszcze dziś będzie się tam stołował ;) Inna sprawa, że po prostu nie lubię łowić na bardzo wysokiej wodzie i pewnie jak Królowa będzie miałą 'te trudne dni' to zajmę się dłubaniem okoni-palczaków z Żerania ;)

Dzis od 10 do 16 i nauka rzucania muchówką. Ech że też nie wziałem spina... Kilka boleni sie krecilo ale już nie chlapały na samej powierzchni.

Rano jeszcze woda byla w miarę nisko, ale już teraz mocno przybiera na oko plus 30 40 cm i ciągle do góry.

• Like 1

Wieczorkiem 2 pstryki sandaczy + 2 kleksy 58 i 40cm.

I piszesz to jakby to normalka była :)

Kleń 58 codziennie się nie trafia. Swoje klenie 50+ mogę policzyć na palcach jednej ręki.  Największy właśnie 58. Jest szansa na foto?

No chyba, że to takie inne kleksy zaraz po pstrykach to foto zbędne ;)

• Like 3

Fotki brzydkie i na trawie, więc z gwarancją gównoburzy. Jak chcesz mogę podrzucić na prv ;)

Edit:  Ja ponad 50cm kleksy też mogę niestety policzyć na palcach jednej ręki...brakuje mi jeszcze jednego, żeby ten smutny stan rzeczy zmienić. A napisane zwyczajnie....bo jak inaczej? Ładny...przyłów. Łyknął do skrzeli 8.5cm kopyto na 5g główce. Cham i prostak - wcześniej obłowiłem miejscówke moimi woblerami.....a ten gume wolał. 

Edytowane przez Night_Walker

Witam, boleń rzeczywiście coraz mniej chlapie, ale żreć mu się chce :) Udało się wyciągnąć dwie 40-tki. Jak woda przybrała, bolki się pochowały, ale za to okonek się pojawił. Kilka maluchów i jeden 30-tak wpadł. Rybki wróciły do wody.

post-63008-0-74850300-1475960450_thumb.jpg

• Like 1

Nie wiem czy jestem lepiej obeznany z rzeką, ale dla mnie pojutrze. To czy ryby będą podzielać moją opinię - ciężko powiedzieć i to ich problem a nie mój ;) Kanału Żerańskiego po drugim wypadzie tam mam już serdecznie dosyć. Jeśli jest tu ktoś rozumiejący kanał  a do tego skłonny objaśnić mi zachowanie tamtejszych ryb to zapraszam na priv :)

• Like 2