Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Są miejsca gdzie 30 się ruszyły.

Sorry ze takie foto ale nie chciał pozować

Ruszyły się już jakiś czas temu. Całkiem sporo i pod 40cm. Niestety ruszać się już nie będą. Jak można było zrobić z tak pięknej rybki chwasta??? (zero limitu).

Dawać tego no killa w Wawie !!!!

Edytowane przez sajdol1
  • Like 5

Wczoraj po dłuższej nieobecności i ja chwilę porzucałem ale jakoś nie miałem weny. Spotkałem dziadka z szczupakiem 60+ w reklamówce. Potem znacznie młodszego wędkarza, co akurat ubijał takiego 50+ i się odechciało łowić.

:(

oby no kill na całym miejskim odcinku się ziścił

• Like 1

Wczoraj też byłem nad Wisłą. Zmieniłem sektor w poszukiwaniu sandaczy. W wytypowanym w zeszłym sezonie miejscu trochę się pozmieniało, ale udało się wypracować jednego 50+. Zagryzł w środku dnia (ok. 14). Silny wiatr utrudniał odczytywanie "pstryków". Na początku na ciężko na wleczonego, przynęta spadała ze stoczku gliniastego w kamienisko i tam siedziały, ale nie chciały gryźć. Dopiero obecność łusek na grocie haka główki jigowej zdradzał "przyduszanie", którego przy takim wietrze nie dało się wyczuć. Zamiana na mniej ciężko i prowadzenie w pół wody. Podbicia, opad, "piła", nic nie prowokowało do ataku, kolorowo, szaro, buro, nic. W końcu na spokojnie, prowadzenie leniwie jednostajne na klasyczny kolor uklejowy i "łup", cała przynęta (7cm) łącznie z główką zniknęła w paszczy. Niestety musiałem wracać, a potencjał miejscówka ma :) Może jeszcze kiedyś ...

Edytowane przez Skorio
  • Like 3

Witam wszystkich, jestem nowy na forum, dziś zanim zaczęło padać dwa bolki 40 i 51. Obydwa na srebrno-niebieskie woblery, to dopiero moje bolki nr 2 i 3 w karierze, więc baaardzo się z nich cieszę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• Like 12

Dzisiaj byłem od 18 do 21. Niestety bez kontaktu. Cały czas rzeka niesie patyki i nieco większe kawałki drewna oraz smieci. Jutro powtórka, może coś się uwiesi bo woda podwyższona. Chociaż na miejskim odcinku rybki nabrały doświadczenia. Ciężko je oszukać przynętami.

@pepper satysfakcjonujący wynik dla mnie to 5 wymiarowych sandaczy na 1 wyjście ale taki wynik jeszcze mi się nie zdarzył;) powyżej 70 cm był w tym sezonie jeden rodzynek, a dziś trafił się 56 cm i powiem szczerze, że bardzo sie z niego ucieszyłem. Ryba nocna, wypracowana z dzikiego brzegu. Dodatkowo był jeszcze drapieżny leszcz w takim samym rozmiarze.

• Like 1

Okoń 35+ cm ... złowiony dobrą godzinę przed świtem... zażarł 10cm gumę po samą główkę.  :D Tak się jakoś ustawił w nurcie na samym początku, że już myślałem, że to niegłupi zedzik...  :wacko:

• Like 2

Wczoraj po dłuższej nieobecności i ja chwilę porzucałem ale jakoś nie miałem weny. Spotkałem dziadka z szczupakiem 60+ w reklamówce. Potem znacznie młodszego wędkarza, co akurat ubijał takiego 50+ i się odechciało łowić.

Ciekawe na jakiej miejscówce - ja wczoraj słyszałem o takim 3,5 kila ;)

Edytowane przez tosiek

Na Wiśle znowu podnosi się woda wieczorem zaczęły spływać większe kłody. Sandacze chyba się potopiły. Na spokojniejszych blatach poustawiały się ławice leszczy. Wieczorem na główce przy gdańskim chyba z pięciu chłopa. Albo im tak biorą sandacze albo łowią te leszcze...Policja rzeczna owszem pływa ale większość czasu bunkruje się po krzakach.

Po ciemku minąłem dwa lisy - rudego i czarnego, ominęły mnie niechętnie schodząc ze ścieżki, podobnie jest z dzikami.

post-46441-0-17968800-1477551673_thumb.jpg

Edytowane przez tosiek
  • Like 1