Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Żeby nie był całkowity OT to byłem w poniedziałek w okolicach północnego i przez dwie godziny gumowania nie zaliczyłem nawet trącenia. Też macie tak, że typujecie sobie 2 miejsca, nie mogąc się zdecydować gdzie jechać, a potem przy powrocie (o kiju oczywiście) powtarzacie sobie "ale jestem głupi, wiedziałem że trzeba było jechać na drugą miejscówkę" ? :)

Taką przypadłość nazywa się  "Zawsze jest drugi brzeg" , ma ją większość wędkarzy. :D

• Like 2

Też macie tak, że typujecie sobie 2 miejsca, nie mogąc się zdecydować gdzie jechać, a potem przy powrocie (o kiju oczywiście) powtarzacie sobie "ale jestem głupi, wiedziałem że trzeba było jechać na drugą miejscówkę" ? :)

... ja to mam zdecydowanie gorzej... typuję kilka miejscówek i 2 metody... wiosną bywało tak: rano jechałem na pstrąga ze "spinnem", a wieczorem za kleniem na feedera... po powrocie byłem święcie przekonany, że dzisiaj trzeba było dokładnie odwrotnie: rano za kleniem, wieczorem za pstrągiem... eeechh...

• Like 1

W sumie z dokładnie tego samego miejsca w tym sezonie wyjąłem 9 szczupaków - 60-70cm, wszystkie wróciły do wody więc jest szansa, że w maju jeśli rzeka nie zasypie dołka znów coś się będzie tam działo  ^_^

• Like 2

Haha! Ja jutro zamykam choćby nie wiem co :) Już nie moge patrzeć na ten jeden biedny kijek w garażu. Do pokrowca!

Moje zawsze sie przewracają jak przechodzę obok i chciał,nie chciał wyprowadzam je na spacer...

Pochwaliły za wykonanie z inwencją ? :)

Żonie , to się nawet podobała :)   , teściową nawet nie przekonało że ubrałem jeszcze jedną :( . Największą uciechę miały dzieciaki :) .

Pytały co można złowić na taką mucho-choinkę  :D . Odpowiedziałem ,że św. Mikołaja :D .

post-52308-0-57352600-1482621824_thumb.jpg

Edytowane przez pisarz
  • Like 9

Ja dziś zakończyłem sezon 2016 na Kanale Żerańskim , ale byłem też nad warszawską Wisłą. Była to tylko wyprawa sentymentalna , powspominać przez chwil miniony sezon. :)

Wszystkim Warszawsko Wiślakom , życzę Szczęśliwego Nowego Roku :)  i udanego wędkarskiego sezonu w 2017 roku :) .

Edytowane przez pisarz
  • Like 12

• 4 tygodnie później...

Wczoraj ultrakrótki spacerek z wobkiem w celu sprawdzenia czy a nóż coś się nie spławi z wieczorka. Otóż cudów nie ma, nic się nie spławiło a ja odkryłem że jest zimniej niż podejrzewałem :) Ale i tak miło chociaż popatrzeć na wodę.

33pgc91.jpg

Miałem wyskoczyć poszukać szczęścia spod lodu, niestety moja pierzchnia leżąca w piwnicy od 5 lat gdzieś zniknęła. Postanowiłem więc zrezygnować z zamarzania nad Wisłą na rzecz strugania wobów :)

• Like 12

• 3 tygodnie później...