Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Na błystkę tak.. i tylko na błystkę.

Czyli spławik pod lodowy jest dozwolony? ^_^ :D

Wczoraj ultrakrótki spacerek z wobkiem w celu sprawdzenia czy a nóż coś się nie spławi z wieczorka. Otóż cudów nie ma, nic się nie spławiło a ja odkryłem że jest zimniej niż podejrzewałem :) Ale i tak miło chociaż popatrzeć na wodę.

Bo to było szaleństwo nałogowego nałogowca . :D

Jednak dzisiejsza pogoda pachniała wiosną. :)

Rafa.  Ta miejscówka u wielu z nas powoduje miłe wspomnienia i uśmiech na twarzy :) . Teraz , to już bliżej , niż dalej :rolleyes: .

post-52308-0-19409300-1487257247_thumb.jpg

post-52308-0-31485900-1487257425_thumb.jpg

• Like 4

Czyli spławik pod lodowy jest dozwolony? ^_^ :D

Bo to było szaleństwo nałogowego nałogowca . :D

Jednak dzisiejsza pogoda pachniała wiosną. :)

Rafa.  Ta miejscówka u wielu z nas powoduje miłe wspomnienia i uśmiech na twarzy :) . Teraz , to już bliżej , niż dalej :rolleyes: .

Piotrek, jak mogłeś?! No nic.. w sobotę jadę na ryby. 47 dni bez łowienia - takiej przerwy nie miałem od przynajmniej 4 lat ;)

• Like 1

Wątek ożył.Chciałaby dusza do raju! :). Niestety. Jak mówią prastare księgi, Królowa w Warszawie ożywa z końcem kwietnia :).

Oczywiście będą zdarzały wyjątki, ten i ów będą mieli szczęście capnac jazika lub klonka(sam na to liczę ) ale to będzie wszystko. A jak w górach zacznie topniec ( a śniegu trochę jest) to będzie lipa. ...

Cierpliwości Pany, cierpliwosci.

Pozdrowienia.

• Like 3

Wątek ożył.Chciałaby dusza do raju! :). Niestety. Jak mówią prastare księgi, Królowa w Warszawie ożywa z końcem kwietnia :).

Oczywiście będą zdarzały wyjątki, ten i ów będą mieli szczęście capnac jazika lub klonka(sam na to liczę ) ale to będzie wszystko. A jak w górach zacznie topniec ( a śniegu trochę jest) to będzie lipa. ...

Cierpliwości Pany, cierpliwosci.

Pozdrowienia.

Dokładnie. Jak ktoś chce się przejść po brzegu i poodychać powietrzem to jak najbardziej. Ja marce sobie już dawno odpuściłem. Łowiłem jakieś pojedyncze ryby i to w czasach kiedy jazi było dużo więcej. Jak ktoś chce coś złowić to spławik albo feeder. W innym przypadku spacer.

• Like 2

Jak ktoś chce coś złowić to spławik albo feeder. W innym przypadku spacer.

I ja taki mam właśnie plan. Zdradzę spinning i na połowę marca o ile będzie na plusie ze słonkiem odkurzam feedery i siadam by pogapić się w szczytówki. Na spina faktycznie ciężko.

Mimo to informujcie proszę gdyby ktoś coś etc. :)

• Like 1

Dokładnie. Jak ktoś chce się przejść po brzegu i poodychać powietrzem to jak najbardziej. Ja marce sobie już dawno odpuściłem. Łowiłem jakieś pojedyncze ryby i to w czasach kiedy jazi było dużo więcej. Jak ktoś chce coś złowić to spławik albo feeder. W innym przypadku spacer.

Moje wyprawy nad warszawską Wisłę z spinningiem na przełomie luty- marzec , kończyły się niemal w 100% powrotem o kiju. :(

To nie jest dobry czas żeby łowić , to dobry czas żeby złapać ...........kleszcza. :lol:

• Like 1

Po prostu jazie o tej porze roku zajmują stanowiska niespinningowe. Dodać do tego zimną wodę i ich niechęć do uganiania się za rybkami i to powduje że na spinning ciężko je skusić. Zdecydowanie wolą grzebać w mule lub stać w miejscu aż coś im samo wpadnie do pyska.

• Like 4

• 3 tygodnie później...

Zrobiłem dziś mały rekonesans w okolicach Wału Międzyszyńskiego bo się za Wisłą zatęskniło. Kontaktu oczywiście zero, raz coś tam się chlapnęło ale nie chciało współpracować. Poziom wody epicki, główki pod wodą, dookoła niezłe błoto, widać że woda szła jeszcze wyższa. Jeszcze trzeba poczekać :(

• Like 2