luk_80 Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Ja podobnie jak kolega Korol zdradziłem spinning i poszedłem z feederkiem nad Wisełkę. Ryby brały znakomicie. Leszczyki, Krąpie, ładne Płocie, dwa Kleniki i rodzynek na koncie Leszcz 58cm który stał się nową życiówką w tym gatunku. Spotkani koledzy ze spinnigiem bez efektów. Potwierdza się dyskusja sprzed kilku tygodni, że na Wisłę ze spinnigiem jak drzewa będą zielone:) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 I ja byłem wczoraj trochę stacjonarnie w ramach kontynuowania mojej propagandy Drobnica dobrze brała. Mała chciała się bawić pudełkiem po robakach i upećkała się w błocie. Jest dobrze Na skuteczny wiślany spinning trzeba chyba trochę zaczekać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Epidares Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Hej,I ja byłem wczoraj poćwiczyć rzuty muchówką. Chyba nigdy się nie nauczę tego obsługiwać... Woda się nieco podniosła, ale nadal niskawo.Powoli Wisła wraca do życia. Widziałem pierwszą widelnicę wychodzącą z wody Ale poza nią owadów jeszcze brak. Na wodzie cisza, zero spławów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Dzisiaj też pod wieczór postałem nad Wisłą niestety zero owada, chyba za wcześnie bo robiło się zbyt chłodno. Może za tydzień będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FanAtyk Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Na skuteczny wiślany spinning trzeba chyba trochę zaczekać.Racja, tak z dziesięć lat przy jednoczesnym zakazie wędkowania, żeby ryba się odrodziła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 28 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Jak dla mnie wystarczy czerwcowy przybór, albo lipcowa niżówka oraz.... wyrozumiałość żony (o to najtrudniej) Pewnie populacja ryb mogłaby być lepsza, ale nie ma też takiej tragedii. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 (edytowane) Jak dla mnie wystarczy czerwcowy przybór, albo lipcowa niżówka oraz.... wyrozumiałość żony (o to najtrudniej) Pewnie populacja ryb mogłaby być lepsza, ale nie ma też takiej tragedii.Piotrek, z przyborami i niżówkami to bywa różnie , co rok to inaczej . Wyrozumiałość żony , to też bywa różnie , ale zdecydowanie bardziej przewidywalnie. Edytowane 29 Marca 2017 przez pisarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Tą wyrozumiałość da się wypracować 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Króciutki wypad nad naszą Wisełkę . Przywitałem się z rzeką , było pięknie . Pierwszy wypad zakończył się tradycyjnie o kiju , ale teraz mam przekonanie że to już wiosna . Zaskroniec był za szybki i uniknął sesji zdjęciowej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) A i ja byłem... Jeden opalający się szczupły czterdziestak w zasięgu wzroku pobudził wyobraźnię, że jeszcze tylko 30 dni... Na kiju pusto choć raz chyba coś puknęło. W wodzie została różowa jaskółka.. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez szczupły Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Można pić piwo nad Wisłą! Cieszycie się? http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141635,21577955,pierwszy-cieply-weekend-nad-wisla-warszawiacy-wyciagaja-piwo.html Ten chrzęst szkła pod butami, te salwy puszek i butelek w kierunku rzeki, woń uryny, i tak dalej, i tak dalej... Będzie tego więcej. Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez minkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Obawiam się, że jednak nie można... Wg Policji, każdy pijący może powinien zostać ukarany mandatem karnym od którego, rzecz jasna można się odwołać do sądu i każdy przypadek będzie rozpatrywany indywidualnie, bo w polskim prawie nie ma zasady precedensu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Idź TERAZ pod Poniatowski:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zadzwoń na 112 lub 997???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minkof Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 (edytowane) Zadzwonię też po PSR i Straż Leśną! I petycję jeszcze napiszę! Edytowane 1 Kwietnia 2017 przez minkof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Króciutki wypad nad naszą Wisełkę . Przywitałem się z rzeką , było pięknie . Pierwszy wypad zakończył się tradycyjnie o kiju , ale teraz mam przekonanie że to już wiosna . Zaskroniec był za szybki i uniknął sesji zdjęciowej. A co wyskoczyło po pocałowaniu ropuchy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2017 A co wyskoczyło po pocałowaniu ropuchy...Rechocząc ze śmiechu , krzyknęła Prima aprilis 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Dlatego mawiam lepiej być nie musi, byle gorzej nie było...Ale się ciasno na brzegach zrobiło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 I ja w ten weekend wiślany sezon uruchomiłem..Gdyby nie pylenie i masakryczny atak alergii, byłoby lepiej, a tak w sobotę 7 jazi, w niedzielę 4.Rozmiar ma tendencję rosnącą - dzisiaj był na kiju jeden naprawdę godny, niestety - jak te największe mają w zwyczaju - spadł 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karollo11987 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 w piątunio wybrałem się na główki z myślą, że jakiegoś okonka wychaczę, 2h rzucania efekt= 5 leszczy wyciągnietych na twistera, każdy zaczepiony o płetwę grzbietową, o co kaman. rozmiarowo patelniaki, od 35 do 40 cm, jednak wylądowały w wodzie, chociaz słyszałem od doświadczonych wedkarzy, ze młode leszcze mają smaczne mięsko, więc mogłem brac je. Panowie, prosze o poradę w kwestii doboru przynęty, co na okonki ? małe twisterki czy male blaszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 (edytowane) Miałem nie jechać, ale sie zebrałem i pojechałem. Tradycyjnie z obsuwą Ale powierzchnia Wisły ożyła! Tak samo panowie grunciarze. W ogóle, ciekawe jak sie logują tam samochodami bo droga taka, że albo czołg, albo śmigło Enyłej, mase przynęt zerwanych, kilometry żyłki splątanej usunięte (do kabzy ma sie rozumieć) Miały być klenio- jazie a była lipa. Na podsumowanie niepowodzeń powiem tak- nie tak sobie wyobrażałem pierwszego mojego bolenia Byle do maja. Pyrsk!PS: nie przedzierałem się przez jakieś gęste chaszcze ale 4 kleszcze ze spodni usunięte, także koledzy, UWAŻAMY po przejściu choćby przez wyższą trawkę warto się przeskanować Edytowane 3 Kwietnia 2017 przez BjornOFF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezehiel Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 I ja w ten weekend wiślany sezon uruchomiłem..Gdyby nie pylenie i masakryczny atak alergii, byłoby lepiej, a tak w sobotę 7 jazi, w niedzielę 4.Rozmiar ma tendencję rosnącą - dzisiaj był na kiju jeden naprawdę godny, niestety - jak te największe mają w zwyczaju - spadł DSC_0004.JPGKup sobie hitaxe na uczulenie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 He,he...Odstaw kawę i/lub słodycze,taniej wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Tym się dobrze zdejmuje małe łachudry z ciuchów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 I ja w ten weekend wiślany sezon uruchomiłem..Gdyby nie pylenie i masakryczny atak alergii, byłoby lepiej, a tak w sobotę 7 jazi, w niedzielę 4.Rozmiar ma tendencję rosnącą - dzisiaj był na kiju jeden naprawdę godny, niestety - jak te największe mają w zwyczaju - spadł DSC_0004.JPGTo Jaź błotny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi