Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ja podobnie jak kolega Korol zdradziłem spinning i poszedłem z feederkiem nad Wisełkę. Ryby brały znakomicie. Leszczyki, Krąpie, ładne Płocie, dwa Kleniki i rodzynek na koncie Leszcz 58cm który stał się nową życiówką w tym gatunku. Spotkani koledzy ze spinnigiem bez efektów. Potwierdza się dyskusja sprzed kilku tygodni, że na Wisłę ze spinnigiem jak drzewa będą zielone:)

• Like 7

I ja byłem wczoraj trochę stacjonarnie w ramach kontynuowania mojej propagandy  :)
Drobnica dobrze brała. Mała chciała się bawić pudełkiem po robakach i upećkała się w błocie. Jest dobrze :D

Na skuteczny wiślany spinning trzeba chyba trochę zaczekać.

• Like 2

Hej,

I ja byłem wczoraj poćwiczyć rzuty muchówką. Chyba nigdy się nie nauczę tego obsługiwać...

Woda się nieco podniosła, ale nadal niskawo.

Powoli Wisła wraca do życia. Widziałem pierwszą widelnicę wychodzącą z wody :)

Ale poza nią owadów jeszcze brak. Na wodzie cisza, zero spławów.

• Like 1

Jak dla mnie wystarczy czerwcowy przybór, albo lipcowa niżówka oraz.... wyrozumiałość żony (o to najtrudniej) :)

Pewnie populacja ryb mogłaby być lepsza, ale nie ma też takiej tragedii.

Piotrek, z przyborami i niżówkami  to bywa różnie , co rok to inaczej . Wyrozumiałość żony , to też bywa różnie , ale zdecydowanie  bardziej przewidywalnie. :D

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

A i ja byłem... Jeden opalający się szczupły czterdziestak w zasięgu wzroku pobudził wyobraźnię, że jeszcze tylko 30 dni... Na kiju pusto choć raz chyba coś puknęło. W wodzie została różowa jaskółka..

Edytowane przez szczupły Krzysiek

Można pić piwo nad Wisłą! Cieszycie się?:)

http://metrowarszawa.gazeta.pl/metrowarszawa/7,141635,21577955,pierwszy-cieply-weekend-nad-wisla-warszawiacy-wyciagaja-piwo.html

Ten chrzęst szkła pod butami, te salwy puszek i butelek w kierunku rzeki, woń uryny, i tak dalej, i tak dalej... Będzie tego więcej.

Edytowane przez minkof

Króciutki wypad nad naszą Wisełkę . Przywitałem się z rzeką  , było pięknie :)  . Pierwszy wypad zakończył się tradycyjnie o kiju :D  , ale teraz mam przekonanie że to już wiosna . Zaskroniec był za szybki i uniknął sesji zdjęciowej. :D

A co wyskoczyło po pocałowaniu ropuchy...

• Like 1

I ja w ten weekend wiślany sezon uruchomiłem..

Gdyby nie pylenie i masakryczny atak alergii, byłoby lepiej, a tak w sobotę 7 jazi, w niedzielę 4.

Rozmiar ma tendencję rosnącą - dzisiaj był na kiju jeden naprawdę godny, niestety - jak te największe mają w zwyczaju - spadł :)

post-56871-0-26445400-1491161086_thumb.jpg

• Like 8

w piątunio wybrałem się na główki z myślą, że jakiegoś okonka wychaczę, 2h rzucania efekt= 5 leszczy wyciągnietych na twistera, każdy zaczepiony o płetwę grzbietową, o co kaman.

rozmiarowo patelniaki, od 35 do 40 cm, jednak wylądowały w wodzie, chociaz słyszałem od doświadczonych wedkarzy, ze młode leszcze mają smaczne mięsko, więc mogłem brac je.

Panowie, prosze o poradę w kwestii doboru przynęty, co na okonki ? małe twisterki czy male blaszki

Miałem nie jechać, ale sie zebrałem i pojechałem. Tradycyjnie z obsuwą :P Ale powierzchnia Wisły ożyła! Tak samo panowie grunciarze. W ogóle, ciekawe jak sie logują tam samochodami bo droga taka, że albo czołg, albo śmigło 1f61b.png :P Enyłej, mase przynęt zerwanych, kilometry żyłki splątanej usunięte (do kabzy ma sie rozumieć)  1f61b.png :P Miały być klenio- jazie a była lipa. Na podsumowanie niepowodzeń powiem tak- nie tak sobie wyobrażałem pierwszego mojego bolenia :P Byle do maja. Pyrsk!

PS: nie przedzierałem się przez jakieś gęste chaszcze ale 4 kleszcze ze spodni usunięte, także koledzy, UWAŻAMY ;) po przejściu choćby przez wyższą trawkę warto się przeskanować

Edytowane przez BjornOFF
  • Like 1

Gdyby nie pylenie i masakryczny atak alergii, byłoby lepiej, a tak w sobotę 7 jazi, w niedzielę 4.

Rozmiar ma tendencję rosnącą - dzisiaj był na kiju jeden naprawdę godny, niestety - jak te największe mają w zwyczaju - spadł :)

attachicon.gifDSC_0004.JPG

Kup sobie hitaxe na uczulenie

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

attachicon.gifDSC_0004.JPG

To Jaź błotny ?  :D