Karas06 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ta mam nadzieję że połowimy wieczorem i w pracy nadaremnie zdychać jutro nie będę ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jak ktoś musi to może:https://ompzw.pl/news/wedkujemy-z-lodzi-od-30-kwietnia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Jak ktoś musi to może:https://ompzw.pl/news/wedkujemy-z-lodzi-od-30-kwietniaCzasami człowiek musi, inaczej się udusi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Jak wyniki panowie dziś? U mnie całkiem nieźle jak na warszawską Wisłę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Kolega był dzisiaj w okolicy Otwocka to jakieś kleniojazie cykały , ale sama drobnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja dziś zaliczyłem 7 jazi 30-40 cm dwa klenie w podobnym przedziale i pasiaka dłoniaka,plus cały mokry wróciłem do domciu. Czułem sie nad wisła jak za dawnych lat zero śmieciarzy mało ludzi. Widać ze warszawka wyjechała w rodzine strony Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Żyła 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Uwierz na słowo warszawka też się z tego cieszy że wyjechała chociaż na chwilę ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez Qcyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Uwierz na słowo warszawka też się z tego cieszy że wyjechała chociaż na chwilę ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą TaptalkaA prawdziwi Warszawiacy w ilości 2% mieszkańców stolicy , szanują ten 98% margines i zazdroszczą że mają dokąd wyjechać .Pozdrawiam całą "warszawkę" i życzę Spokojnych Świąt .http://misz.net/index.php/2013/01/sloiczki-kontra-warszawiacy/ Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez pisarz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACHU1971 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Kumpel był na Grochalach ale tylko dostał trochę wody a w zeszłym tyg. fajnie połowił. Widac że rybki tez na świeta sie gotuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja niestety musiałem spędzić Święta tutaj. Ale przynajmniej w Kościele było pusto, wszyscy wyjechali W nagrodę za całą niedzielę przy stole u teściów wczoraj rozpocząłem sezon spinningowy na Wiśle.Na razie bez wyników, ale niecelne zebranie z powierzchni woblera oraz parę brań na gumę z czeburaszką było. Na koniec, za zwalonym drzewem przywitał mnie atakiem boleń. Już niedługo przyjdzie na niego pora Generalnie woda żyła, a rybki nie zwracały uwagi na pogodę.Tak przy okazji zapytam.Ma ktoś do polecenia kogoś z Warszawy zajmującego się renowacją wędek?Wędka to mój 17 letni konger, wartość bardziej sentymentalna. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Dla odmiany wybrałem się wczoraj nad Wisłę ze spławikiem i pickerem, wpadło kilka leszczyków i mały okonek na czerwonego się skusił.Mój brat podnęcił sobie jedną fajną miejscówkę grochem i ma całkiem niezłe wyniki na przystawkę: co wypad melduje mu się kilka kleników, choć rozmiarami nie powalają. Coś tam więc się dzieje, oby to zwiastowało udany sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 A ryby jak? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 (edytowane) Pewnie lowia jak nikt się nie chwali Edytowane 19 Kwietnia 2017 przez JunakFlyFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 po co nie lubimy tłumu nad woda i wyścigowców skaczących po kamieniach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Co znaczy "prawdziwi waszawiacy"? To samo co "prawdziwi polacy"? U mnie tylko przyłowy w postaci mikro pików... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Ja dzisiaj zdecydowałem ze przestane wrzucać zdjęcia. Może wrzuce największe na sam koniec roku. Irytuje mnie chodząca za mną widownia. Widać ze mamy sporo ambitnych wędkarzy na forum którzy czekają tylko na jakiś ciekawy wpis ze coś się zaczyna dziać. Lepiej zerwać sprzed komputera lub innego wynalazku cztery litery i iść nad wodę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Co znaczy "prawdziwi waszawiacy"? To samo co "prawdziwi polacy"? U mnie tylko przyłowy w postaci mikro pików... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Co znaczy "prawdziwi waszawiacy"? To samo co "prawdziwi polacy"? U mnie tylko przyłowy w postaci mikro pików...To zależy.Pierwsze, to przeważnie sposób na dodanie sobie splendoru w przypadku braku innych osiągnięć i zasług.Faktycznie, powinno to być zdefiniowanie miejscowym płaceniem podatków oraz aktywnym udziałem w życiu społecznym. Polaka scharakteryzowałbym jako osobę przyjmującą pewne wspólne dziedzictwo społeczno-kulturowe.Idąc skrajnie, może to być osoba pochodzenia Białoruskiego, czy Wietnamskiego (bardzo dobrze się asymilują), która nauczy się języka, uczciwie pracuje, pragnie związać z Polską swoją przyszłość przyjmując jako nową ojczyznę i w duchu polskości wychowa dzieci. Żeby nie było, że sam off. Nie ma co popadać w skrajność. Wystarczy nie pokazywać zdjęć z elementami charakterystycznymi.Ja nad Wisełkę wybiorę się jutro. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja dzisiaj zdecydowałem ze przestane wrzucać zdjęcia. Może wrzuce największe na sam koniec roku. Irytuje mnie chodząca za mną widownia. ale to tak serio serio? Chodzą za Tobą ludziska i patrzą Ci na ręce? Nie chcę posądzać Cię o schizofrenię, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś celowo śledzi Twoje poczynania?! Ale może za mało jeszcze widziałem, w sumie nic mnie już w "wędkarzach" nie powinno dziwić. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Nie no bez jaj . Może po prostu te miejsca są powszechnie znane i uczęszczane.W końcu presja w Stolicy duża.Dróg brzegiem też nie ma dużo. Można iść w dół, bądź w górę. To nie lato, kiedy można uciec jeszcze na środek rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Ja dzisiaj zdecydowałem ze przestane wrzucać zdjęcia. Może wrzuce największe na sam koniec roku. Irytuje mnie chodząca za mną widownia. Widać ze mamy sporo ambitnych wędkarzy na forum którzy czekają tylko na jakiś ciekawy wpis ze coś się zaczyna dziać. Lepiej zerwać sprzed komputera lub innego wynalazku cztery litery i iść nad wodę Moze po prostu warto opuścić "burdelik" i poszukać innych miejsc? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Moze po prostu warto opuścić "burdelik" i poszukać innych miejsc? Gdybym miał prawko to opuscilbym dawno ten burdelik ale jeszcze muszę trochę zaczekać 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 ale to tak serio serio? Chodzą za Tobą ludziska i patrzą Ci na ręce? Nie chcę posądzać Cię o schizofrenię, ale ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś celowo śledzi Twoje poczynania?! Ale może za mało jeszcze widziałem, w sumie nic mnie już w "wędkarzach" nie powinno dziwić. Na kanale nie raz mi się to zdarzyło. Stali za mną i patrzyli się jak prowadzę na co łowię itp.. To jest bardzo irytujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Mam podobne odczucia. Strasznie mnie irytuje w szczególności gdy mi ktoś stoi za plecami. Ostatnio łowiłem stacjonarnie i na odosobnioną główkę wgramolił się jakiś starszy gość który dosłownie stał za mną (łowiłem na feeder). On bez wędek. Po pół godzinie grzecznie acz stanowczo poprosiłem go czy mógłby znaleźć inny obiekt do kibicowania. A pytania w stylu "Panie biorą rybki" lub "przepraszam Pana jakie ryby tu pływają" zaliczam do klasyki gatunku. Z natury jestem towarzyski ale po którejś takiej sytuacji zaczyna być to wnerwiające. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 To są właśnie wątpliwe uroki łowienia w miejscach publicznych (kanał Żerański i miejski odcinek Wisły stały się deptakami). Z drugiej jednak strony podpatrywanie kogoś kto łowi skutecznie nie jest przecież niczym nagannym. Sam w młodym wieku często podpatrywałem na Wiśle wędkarzy łowiących piękne ryby i najczęściej chętnie dzielili się z mną swoją wiedzą. Wtedy jednak wszystko było jakby bardziej kameralne...nie było komórek, internetu, ludzie jakby bardziej życzliwi...itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi