Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Widok musiał być ciekawy. :o

Kiedyś trafiłem boleniówką kaczkę , która przelatywała pod mostem i miałem super odjazd na kołowrotku . Jakby trafił w taki odrzutowiec , to przy solidnej plecionce mogłoby z butów wyrwać. :D

Łowiłem na Wiśle z forumowym kolegom , on dopadł bolka +50 :)  , a ja miałem solidnego jaśka ale się wymiksował :( .Ten sam kolega miał wczoraj przyłów sumka 120cm , a drugi większy go sponiewierał :D . Sumki zagryzły 4cm wobka na plecionce 0,08 aaa.jpg.

Hahaha wyobraziłem sobie ten odrzutowy odjazd :D Taki wąsaty 120 na plecionce 0,08 to już niezła zabawa... :)

Edytowane przez Qcyk

Główki były w większości zalane już wczoraj, dziś już raczej wszystkie.  A ze spinningiem oczywiście warto się przejść, a miejscami nawet na spinning połowić :)

to idę porzucać dziś pewnie pustki w stolicy, to rybki będa wylegiwać się przy majowym bezsłońcu przy brzegu :)

Cześć,

ja w

U mnie dzisiaj na Otwockim odcinku dziadków pełno , cała złapana drobnica w łeb i do wiadra ... 
udało mi się przechytrzyć klonka ~~20cm + przyłów leszka na oko koło kilograma na minnowa 5cm :)

Szału nie ma ,ale jutro z rana będzie lepiej :>

ja w weekend kręciłem się w okolicach mostu drogowego w GK od strony Glinek i spotkała mnie jedna wielka lipa - krótki bolonek się zameldował, poza tym cisza na wodzie. We wtorek 3 godziny za szczupłym na Rokoli i trafił się jeden krótki szczupaczek. Generalnie majówka mega nieudana :-(

Brodził ktoś na rafach?

:D
Nie mogłem się powstrzymać. Woda faktycznie nieciekawa do łowienia. Wczoraj wybrałem się o świcie i szybko wróciłem do domu. Za dużo gałęzi i patyków spływało.
Wyciągnąć pewnie coś by się dało, bo widziałem atakujące bolki, ale zero przyjemności z łowienia.

• Like 1

Do tego należy pamiętać, że pod prąd wraca się ciężej, dużo ciężej oraz że w ciągu dnia poziom wody może się zmienić o sporą ilość centymetrów. Gdy wchodzimy na granicy spodniobutów, a woda się podniesie o 10cm jesteśmy uwięzieni.

Koledzy , czytam i nie wierzę :o  . Przy zachowanie pewnych zasad i zdrowego rozsądku , brodzenie w w rzece jest tak samo niebezpieczne , jak jazda samochodem .

O wiele bardziej niebezpiecznych jest wiele zajęć, tylko nie zdajemy sobie z tego sprawy. :blush:

Prosty przykład z mojej branży . Zanim otworzycie link , odpowiedzcie na pytanie . Ile osób ginie rocznie na polskich budowach . <_<

http://finanse.wp.pl/kat,18453,title,Co-tydzien-ginie-10-osob,wid,11644223,wiadomosc.html?ticaid=119185

• Like 3