Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie nic nie płynie ;) Woda za to spada dość szybko...Nienawidzę śpieszyć się na ryby szczególnie kiedy z opóźnieniem wychodzę z pracy i wiem że taryfikator jest bezwzględny... Więc długie godziny w pracy myślałem czy warto jechać na 1h nad wodę czy nie. Okazało się, że nie było tak źle. Łowione 19:40 - 20:40. Efekt to jeden bolek na oko jakieś 55 i ryba ze zdjęcia + jeden spad. Ryby zaczynają jak w zegarku spóźniłem się jakieś 5min. Obie ryby na 9cm wobler ze sterem w przeciągu 10min. Później ster szlag trafił i po wszystkiemu. A szkoda bo jeszcze przez chwilę jego starszy brat znęcał się nad ukleją na piaszczystej łaszce .

post-54784-0-24524700-1495137737.jpg

post-54784-0-24524700-1495137737_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 13

Qcyk. Szukam takiej miarki do mierzenia ryb na której spoczywa twój Boluś, nie rozwijanej z bębna jak zwykłe miarki. Dzięki za podanie źródła, może być priv.

Wrzucę tutaj jakby ktoś jeszcze chciał skorzystać bo miarka jest ok ;)

http://allegro.pl/metrowka-roll-up-miarka-daiwa-150cm-na-okazy-i6215721992.html

• Like 3

Dziś przed pracą od 5 do 7.30 jeden mały boleń i co cieszy najbardziej jeden duży boleń, który zaatakował i zdemolował woblera mojego wykonania, oczywiście go nie wyjąłem, ale wyrzut adrenaliny był ;) Nad wodą dużo zaskrońcy, oznaki żerowania ryb sporadyczne. łowiłem w okolicach mostu siekierkowskiego.

Edytowane przez zator

Byłem rano i mizeria.  Jedno niewykorzystane branie na pełnym wyrzucie i jeszcze jednio trącenie.

Piotrek - ja też dzisiaj natłukłem kilometrów i wymordowałem tylko dwa gluty... Więc niestety z Twojej strony na moją nie przepłynęły ;)

• Like 2