Tomek St. Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Generalnie jest słabo na Wiśle - kwitnie topola czy wierzba, leci ten biały puch do wody. Z moich doświadczeń z poprzednich lat to o tej porze roku zawsze jest kiepsko z braniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Byłem kilka dni temu na Wiśle i potwierdzam ten płynący na powierzchni puch strasznie utrudnia łowienie. Ataków ryb prawie nie widać. Tak na marginesie: jak sądzicie ile czasu potrwa ta gehenna z pływający puchem z wierzby?? Tydzień, dwa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Mój dzisiejszy bolo-manolo. Fajna rybka z 7 z przodu. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Pieczywko podsumował spływający puch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Mi dzis spadl gruby bolo pod nogami. Naprawde wielka ryba. Ogólnie moja skuteczność byla dzis wręcz żenująca Sporo brań a z tego lwia cześć spadła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) U mnie nic nie płynie Woda za to spada dość szybko...Nienawidzę śpieszyć się na ryby szczególnie kiedy z opóźnieniem wychodzę z pracy i wiem że taryfikator jest bezwzględny... Więc długie godziny w pracy myślałem czy warto jechać na 1h nad wodę czy nie. Okazało się, że nie było tak źle. Łowione 19:40 - 20:40. Efekt to jeden bolek na oko jakieś 55 i ryba ze zdjęcia + jeden spad. Ryby zaczynają jak w zegarku spóźniłem się jakieś 5min. Obie ryby na 9cm wobler ze sterem w przeciągu 10min. Później ster szlag trafił i po wszystkiemu. A szkoda bo jeszcze przez chwilę jego starszy brat znęcał się nad ukleją na piaszczystej łaszce . Edytowane 18 Maja 2017 przez Qcyk 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Qcyk. Szukam takiej miarki do mierzenia ryb na której spoczywa twój Boluś, nie rozwijanej z bębna jak zwykłe miarki. Dzięki za podanie źródła, może być priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Qcyk. Szukam takiej miarki do mierzenia ryb na której spoczywa twój Boluś, nie rozwijanej z bębna jak zwykłe miarki. Dzięki za podanie źródła, może być priv.Wrzucę tutaj jakby ktoś jeszcze chciał skorzystać bo miarka jest ok http://allegro.pl/metrowka-roll-up-miarka-daiwa-150cm-na-okazy-i6215721992.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Wrzucę tutaj jakby ktoś jeszcze chciał skorzystać bo miarka jest ok http://allegro.pl/metrowka-roll-up-miarka-daiwa-150cm-na-okazy-i6215721992.htmlmój zaprzyjaźniony sklep ze Szczecina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 (edytowane) Dziś przed pracą od 5 do 7.30 jeden mały boleń i co cieszy najbardziej jeden duży boleń, który zaatakował i zdemolował woblera mojego wykonania, oczywiście go nie wyjąłem, ale wyrzut adrenaliny był Nad wodą dużo zaskrońcy, oznaki żerowania ryb sporadyczne. łowiłem w okolicach mostu siekierkowskiego. Edytowane 19 Maja 2017 przez zator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Lewy czy potrawy brzeg jeśli to nie tajemnica :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Prawa strona w górę rzeki od mostu siekerkowskiego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żyła Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jędka się roij więc połapane ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Nie wierzę że w taki dzień jak dzisiaj nikt nie będzie miał efektów. Jadąc rano nad wodą do pracy aż się prosiło wziąć dzień na żądanie :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Byłem rano i mizeria. Jedno niewykorzystane branie na pełnym wyrzucie i jeszcze jednio trącenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosquito Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja tez dzis bylem pod mostami ze spinem. Powiem szczerze, ze studnia. Tylko miesiarze siedzą i ładują leszczyki w siaty. Pewnie na gryla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja jutro od świtu będę walczył ;-) wygrałem zakład z żonką i mam sporo czasu na łowienie :-D :-D Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja wczoraj byłem w podwarszawskich rejonach i też słabo, jeden pięćdziesiątak i jedno odprowadzenie przy samej wędce. Aktywność boleni mała a im bliżej wieczora tym gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Woda dalej spada w zastraszającym tempie? Jakoś ze środy na czwartek chyba ze 25-30 cm spadła... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajdol1 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Ja wczoraj wieczorem na początku za kleniami i jedno bardzo mocne uderzenie, ryba sekundę na wędce i spada.Przed zachodem namierzyłem kilka ucztujących boleni. Pierwszy raz w tym roku widziałem takie żerowanie.Niestety poza zasięgiem rzutu a silnik cholera ma awarię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Byłem rano i mizeria. Jedno niewykorzystane branie na pełnym wyrzucie i jeszcze jednio trącenie.Piotrek - ja też dzisiaj natłukłem kilometrów i wymordowałem tylko dwa gluty... Więc niestety z Twojej strony na moją nie przepłynęły 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Mam nadzieję że przeniosły się wyżej :-D :-P Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Qcyk a gdzie walczysz w rejonie siekierek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Prawdopodobnie ale jeszcze nic pewnego... Bo nie wiem czy rano mi się nie odmieni :-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 20 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 3 godziny machania i lubiący salmo okonek, ledwie łapiący się na okręgowy wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi