korol Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) To ten, 10lb.Dolna granica to tonące bonito 2,5cm (także Tomusiowymi za daleko się nie rzuci). Fajnie latają lżejsze boleniówki.Tymi pchełkami łowiłem kuzynem do 5gr, z wątku Pstrągmana. Edytowane 21 Czerwca 2017 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacziega Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 (edytowane) Szybki wypad nad Wisłę na Tarchominie. Im cieplej tym lepiej Gratuluję udanego wędkowania. Jednakże chwalić się złowieniem takiego narybku? Trzeba mieć straszne "parcie na szkło" Przypominam o istnieniu regulaminu, mówiącego o wielkościach minimalnych rybek zamieszczanych na naszym forum. Proszę o jego przestrzeganie. Edytowane 22 Czerwca 2017 przez woblery z Bielska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 U mnie dzisiaj wieczorny boleń 68cm złowiony na bezstera tapsa, 10 minut wczewśniej potężnie udeszył w zastoisku, Cieszy bo pierwszy na bezstera i pierwszy z 6 z przodu w tym roku. w porównaniu z wczorajszym wieczorem dużo mniej ataków na powierzchni. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Wczoraj miałem Polowic od 18 do 22 ale był taki wiatr, że nerwowo wytrzymałem do 19,30. Trafił się jeden jazik 33centy.Może dzisiaj będzie lepiej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 22 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Dziś z rana tradycyjnie na pusto.Ale na miejscówce gdzie sobie popas zrobiłem pluskały bolki i chyba coś jeszcze w klatce było bo raz plusnęło jakby głaz ktoś wrzucił. A z ciekawostek wyjąłem z wody małego kenarta malowanego na kropka,niby nic gdyby nie to że był uwiązany do stalki i żyłki na oko 0,22. Ciekawy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Szybkie dwa zbóje. Oto jeden z nich, już taki fajny, odpasiony I do następnego.A na koniec miałem śmieszną sytuację. Bolenik, taki z 50-55cm wyskoczył za wyciągnięta z wody przynęta. Mały brakowało, aby trafił w powietrzu Edytowane 23 Czerwca 2017 przez korol 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Już fajny prosiaczek :-)mierzyłeś Piotrek? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dzięki . Nie mierzony. Na oko z 70-72cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Brodzone? ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Może, jakby było więcej czasu. Ale w deszcz i w koszuli (sam wiesz jak ubrany zatrzymuje się na rybki), jeszcze przed spotkaniami Postaram się w weekend Edytowane 23 Czerwca 2017 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Gratuluję. Wszystkie bolki z jednej mety? PzdrMariusz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Dzięki Dzisiejsze tak, ale sumarycznie z wielu. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez korol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Ciężko ostatnio o większe skupisko ryb (mam na myśli chociaż 3 żerujące w jednym miejscu) W środę przeszedłem 3km brzegiem zanim namierzyłem fajnego osobnika. Męczyłem go godzinę różnymi wabikami. Fala uniemożliwiła mi użycie jednego. I zszedłem o kiju... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 .. Teraz pytanie do Szanownych kolegów z innej beczki. Czy Pzw Okręg Mazowiecki przeprowadzał kiedykolwiek zarybienie na Warszawskim odcinku Wisły?.(Dowolny gatunek ryb) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Ciekawe pytanie. Łatwo znaleźć na nie odpowiedź potwierdzającą i to z tego roku https://ompzw.pl/galeria/zarybienia-c-d-maj-2017-r-utrata-nr-1-glinianki-zielonka-wisla-nr-3-narew-nr-7-1 Edycja:W sumie to napisali tylko Wisła nr. 3 a to nie znaczy że w Warszawie. Możliwe że było to bliżej Narwii. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez Błachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 a po co zarybiać jak nie ma tutaj rybaków.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wydaje mi się że ta był Wyszogród. Chodziło mi o typowe wypuszczenie ryb w granicach miasta. Czy koledzy widzieli albo słyszeli. Nie piszcie o migracjach ryb w rzece bo to jest identyczne tłumaczenie Działaczy dotyczące zalewu Zegrzyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) W samym centrum miasta odbywają się zarybienia co roku w okresach wiosennych i jesiennych kiedy jest chłodniej.. Wpuszczany jest sandacz,sum, szczupak,boleń, jaź. Częściej narybek. Czasem duże ryby. Zarybienia prowadzone przez PZW. Widziałem i w części uczestniczyłem. Presja i brak górnych wymiarów robi swoje. Worków jest dużo i ciężka to robota. Chętnych do pomocy mało jak zwykle. Trudno też zaryzykować ogłoszenie zarybienia 60-70cm sumem bo tego samego dnia odbyłaby się rzeź. Edytowane 23 Czerwca 2017 przez harp 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 O proszę miło zaskoczony jestem tym faktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Rapa z dzisiejszego wieczora. Skuszona Bielikowym Rapidem. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 .. Teraz pytanie do Szanownych kolegów z innej beczki. Czy Pzw Okręg Mazowiecki przeprowadzał kiedykolwiek zarybienie na Warszawskim odcinku Wisły?.(Dowolny gatunek ryb)W tamtym roku w Karczewie podobno zarybiali szczupakiem , z tego co słyszałem to około 1500 szt do 40cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Coś się mało tu dzieje. A więc poranna na zachętę. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez korol 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Kolego, nie tylko w zeszłym roku ale od wielu lat są prowadzone zaybienia Wisły w górę od Warszawy. Wpuszczane są jazie, klenie, szczupaki, sumy, bolenie, sandacze itp. Z wielkością różnie: od kilku cm narybku do ryb nawet sporo ponadwymiarowych. Sam brałem udział w kilku takich zarybieniach. W samej W-wie ryby były rozwożone łodziami z Portu Czerniakowskiego ale nie pamiętam ile razy i co bo to nie mój rejon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcik87 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Co do zarybiania ostatnio byłem jednym z tych co rybki wpuszczali i wiem, że odcinek Wisły w okolicach Góry Kalwarii został wzbogacony o 50 tyś. narybku klenia. Jeśli oczywiście worki z nim dotarły do miejsca przeznaczenia:)Ja zająłem się Jeziorką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Coś się mało tu dzieje. A więc poranna na zachętę. Piotrek, na Ciebie zawsze można liczyć Był jakiś ruch na powierzchni czy "na pamięć" je pojmałeś? Edytowane 26 Czerwca 2017 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi