korol Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Nieprzyjemny wiatr, brak widocznej aktywności, na pamięć PS. Powyżej to ta sama rybka na obu zdjęciach. Edytowane 26 Czerwca 2017 przez korol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Czy może mi ktoś powiedzieć, po co wpuszczają suma. On naprawdę jest w naszej Wiślanej rzece , a tylko wyjada i to na maxa inne gatunki ?Sandacza już wygonił sum ostro ze swoich siedlisk. Panoszy się jednym słowem jak ...sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 A ja tam myślę, że to głównie wędkarze wyjadają. Zwłaszcza biednego sandacza.Sumów fakt, całkiem sporo, ale też są beretowane od wiosny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Suma wpuszczają, a przynajmniej wpuszczali. Kilka lat temu w okolicach Góry Kalwarii Wisła była zarybiana dużą ilością sumków takich po 20-30 cm, czepiały się na rosówki po kilku sztuk w ciągu nocy. Nie muszę chyba wspominać, że od razu nad wodą zaroiło się od amatorów delikatnego mięska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pursuit Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Z okonia zrobili kiedyś szkodnika to z suma też zrobią a na koniec zostanie nam łowienie na zestawy cw 0,1 grama bo z narybku chyba nie da się zrobić szkodnikaTo co powinni zarybić trafia do klienta a 1 na 10 worków z narybkiem do wody , wszystko zasypane piachem ,same płycizny jak ma tu być dobrze z rybą - nic nie robią tylko szkodników w wodzie wypatrują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Coś się mało tu dzieje. A więc poranna na zachętę. 2.jpg20170622_084243a.jpgPiotrek to chyba nie tam gdzie masz najbliżej po drodze do pracy? ;-) Nie poznaję tych gałęzi :-D Graty widać że bolki lubią z Tobą tańczyć ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dzieki. Coś tam się trafia:) Tam gdzie najbliżej może wpadnę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 27.06 zarybienie boleniem Wisły. 11:00 wylot z Portu Czerniakowskiego. Godzina niestety nie jest sztywna , ryby jadą przez kilka miejsc, wiec może ulec zmianie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zapomniałem dodać. Będą worki do noszenia. Każdy może uczestniczyć w tym wydarzeniu. I wpuścić troszkę bolków własnoręcznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 20:30 zameldowałem się nad Wisłą by połazić za sandaczem. Po zerwaniu dwóch gum przerzuciłem się na woblery, jeden został w wodzie. Koło 22 dałem sobie ostatnie 15 minut na kontakt rybą... Wobler Rudiego 64 okazał się skuteczny. Przy samym brzegu uderzył w niego kleń +-50cm, już go miałem na brzegu i miałem go chwytać gdy ten się zebrał w sobie i rozwiązał zestaw... odpłyną z woblerem i agrafką, nie sprawdziłem węzła na agrafce. Jeszcze długo będę pluł sobie w brodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 On też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Z okonia zrobili kiedyś szkodnika to z suma też zrobią a na koniec zostanie nam łowienie na zestawy cw 0,1 grama bo z narybku chyba nie da się zrobić szkodnikaTo co powinni zarybić trafia do klienta a 1 na 10 worków z narybkiem do wody , wszystko zasypane piachem ,same płycizny jak ma tu być dobrze z rybą - nic nie robią tylko szkodników w wodzie wypatrująDa się!! Jazgarz został wytepiony. Zabijny był nawet najmniejszy łapany w podrywkę ,przy okazji polowania na żywca. Niestety czarny pr ciągnął się za jazgarzem całe lata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Da się!! Jazgarz został wytepiony. Zabijny był nawet najmniejszy łapany w podrywkę ,przy okazji polowania na żywca. Niestety czarny pr ciągnął się za jazgarzem całe lata.... Na brak jazgarza znikomy wpływ miało tępienie tego gatunku przez wędkarzy. Przypuszczam, że większe znaczenie miała babka...bo raczej nie zwiększona ilość ryb drapieżnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Na brak jazgarza znikomy wpływ miało tępienie tego gatunku przez wędkarzy. Przypuszczam, że większe znaczenie miała babka...bo raczej nie zwiększona ilość ryb drapieżnych.Nie zgadzam się. Pachnie to tlumaczeniem w stylu "to kormorany wyjadły szczupaki". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jazgarek to nie szczupak...nikt ich raczej celowo nie łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja piszę o czasach kiedy o babce mało kto słyszał, a jazgarza było na "tony". Nie chcę się rozwodzić o wszystkich zmianach w rzece, rybostanie, poziomów wody, niżówek ,susz które mają znaczenie.... Człowiek!!! To wszystko zrobił człowiek!!! Poza tym gdyby jazgarza( i okonia i sandacza) było normalnie, przyzwoicie,dużo( niepotrzebne skreślić) to babka by Wisły "nie powąchała"! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flame Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja piszę o czasach kiedy o babce mało kto słyszał, a jazgarza było na "tony". Nie chcę się rozwodzić o wszystkich zmianach w rzece, rybostanie, poziomów wody, niżówek ,susz które mają znaczenie.... Człowiek!!! To wszystko zrobił człowiek!!! Poza tym gdyby jazgarza( i okonia i sandacza) było normalnie, przyzwoicie,dużo( niepotrzebne skreślić) to babka by Wisły "nie powąchała"! Drapieżniki bardzo lubią babeczki bo nie kłują jak jazgarze i okonie więc teoretycznie powinno być ich mniej od jazgarzy, ale jest odwrotnie pewnie głównie z wyniku małej ilości sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 drapieżnikom jest wszystko jedno, ewolucyjnie są przystosowane i tyle. Babeczki to ja wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Sprawa podobnie ma się z Kiełbiem. Kiedyś w Wiśle występował pospolicie. Jako, że czasem siadam na Wiśle z feederem to Jazgarze mi się trafiają ale rzadko, częściej właśnie babki. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Da się już wbić na rafę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tylko na ta poniżej Grota. Albo płynąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzięki! Mnie interesuje tylko ta za gdańskim . Tak myślałem, ze za wysoka woda jeszcze. Odkąd mi tam zbobrowali okolice wyspy i rafy to się odnaleźć nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tam to chyba jeszcze ze 20-25centów musi spaść z tego co pamiętam.A na tej za Grotem to jeszcze się coś łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metodabomb Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Panowie moze pytanie wyda sie dla Was smieszne ale jak dla mnie bardzo nurtujace.A wiec dopiero co poznaje warszawska wisle, i bardzo chcialbym polowic w okolicach zerania, moze w okolicach mostu grota.Macie moze swoje ulubione miejsca? i gdzie w takim przypadku zostawic auto :DD(ostatnia wyprawa zakonczyla sie buszowaniem w krzakach przy kladce zeranskiej, slaba logistyka) Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tam to chyba jeszcze ze 20-25centów musi spaść z tego co pamiętam.A na tej za Grotem to jeszcze się coś łowi?Nic. Piach i komary Panie Panowie moze pytanie wyda sie dla Was smieszne ale jak dla mnie bardzo nurtujace.A wiec dopiero co poznaje warszawska wisle, i bardzo chcialbym polowic w okolicach zerania, moze w okolicach mostu grota.Macie moze swoje ulubione miejsca? i gdzie w takim przypadku zostawic auto :DD(ostatnia wyprawa zakonczyla sie buszowaniem w krzakach przy kladce zeranskiej, slaba logistyka) PozdrawiamPod grota mozna wjechac samochodem z modlinskiej/jagiellonskiej jadac od strony tarchomina.Opaska w obie strony. Niełatwa, ale długa i ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi