dekosz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Panowie jak u Was z nocnymi sandaczami? Ja robię coś nie tak, czy je wymiotło gdzieś? W przeciągu 10 dni zaliczyłem 7 wypadow od 20 do 24 i raptem 4 sztuki okolowymiaru :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Dzisiaj ponownie uratował dupę BoloLolo ;-) Boleń z plaży swoje waży ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Podwarszawska Wisła od 19.30 do 21.30. Pobrodziłem po okolicznych rafkach, efekt to kleń i dwa okonki, ale sama młodzież. Do tego kilka puknięć i jedna ryba spięta. Z ciekawostek - znalazłem martwego suma, na oko takiego 170 cm. Co ciekawe, podobnej wielkości suma widziałem z miesiąc temu jak wygrzewał się na płytkiej przykosie, potem podobny był widziany przez mojego kolegę, też przy samym brzegu na płyciźnie, dosłownie 200-300 m od miejsca, w którym go znalazłem. Ciekawe czy to ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Kleni sztuk 1... Na chlebek pływający, na spinning pod wieczór nic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Dzisiaj czas operacyjny po pracy 1,5h...Wpadł po tym jak pokazał się na baaaardzo płytkiej piaszczystej łaszce...zażarł dość głęboko ale bez tragedii. Zdjęcie jakie jest każdy widzi ale robiła mi Pani z Ukrainy srajfonem i ciężko ją winić . Kiedy zacząłem iść z nim do wody to zapytała czy może zjeść...co by zakończyć dyskusję powiedziałem, że jest pod ochroną i za zabranie są miliony kary Dwaj wędkarze od razu po wypuszczeniu ryby zaczęli bombardować miejsce gumami ale nie wróżę im powodzenia...Ryba bardzo gruba i silna miarka pokazała 76cm...Fajnie zakończony dzień i bonusik Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Qcyk 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Daniel fajny misio???? Miejscówka znajoma i bolek chyba też...widziałem tam skubańca parę razy...łaszka po lewej ?...pewnie wszystko się zgadza tylko nie miałem BolaLola???? Fajny rybon.pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2017 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 U mnie dziś dwa klenie ( jeden 55 cm- w wątku kleniowym ) plus do tego kilka spadów ( chyba jazie ). Ogólnie brań sporo, ale tylko od 18.30 do ok. 19.30. Wcześniej i później cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 27 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Na łaszce po lewej pokazywał się jakiś maluch Miejsce znane i przewija się tam tyle ludzi, że nawet nie maskowałem.A dodatkowo widziało wszystko dwóch Panów z wędeczkami więc pewnie będą go męczyć mam nadzieję że się nie nabierze. Z resztą nie szybko się teraz da oszukać a to chyba jedyny bolek w tej okolicy bo to pustynia Panie jest tam tylko grunciarze ukleje łapią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Był ktoś wczoraj wieczorem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BjornOFF Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Thor dawał czadu zdecydowałem się nie jechać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy95 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Witam Panowie wiem ze nie zdardzicie mi swoich miejsc ale moze dacie mi jakies wskazowki gdyz dopiero zaczynam przygode z boleniami. Jakie miejsca oblawiac ? oraz jakich przynet uzywacie do lowienia tej silnej ryby? ( jakies przykladowe wblerki ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White--fish Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Kolego @Nowy95 wystarczy prześledzić wątek w którym zadałeś pytanie. Można też zajrzeć do wątku Bolenie 2017/16/15 itd.Nikt nie poda ci 100% wabika bo takiego nie ma. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Proszę, http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/jak-okielznalem-ukleje-rh-r223 Jak to przeczytasz i przełazisz kilkaset godzin nad wodą to będziesz sam wiedział co z czym, gdzie, kiedy i na co.Ja nie wiem więc Ci nie powiem ale sam to czytałem i jest trochę informacji przydatnych przy starcie z Bolkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Nowy ,masz parę wątków dotyczących boleni (przynęt,wędek , miejscowek ) szukaj czytaj wyciągaj wnioski. I bądź nad wodą. Często. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jakie to proste! Zadać pytanie, uzyskać odpowiedź, postąpić zgodnie z wytycznymi, złowić rybę, sfotografować, zapomnieć!?Czy na pewno o to chodzi w łowieniu?Jakoś tego nie rozumiem.Chyba jednak wolę swoje staromodne zwyczaje. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Dzisiaj odwiedziłem kolegę z ostatniego zdjęcia. Tym razem był baardzo ostrożny. Jego obecność zdradzały tylko pojedyncze "ciche" wiry. Ale prawie udało się po raz drugi...najpierw zawrócił przed samym woblerem a później śledził go przez jakieś 6-7 metrów...na otarcie łez wpadł bolenik niewiele większy od woblera... Ale pięknie było nad wodą z każdej strony chmury i zachodzące słońce Bez wątpienia było warto Edytowane 29 Czerwca 2017 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dzisiaj odwiedziłem kolegę z ostatniego zdjęcia. Tym razem był baardzo ostrożny. Jego obecność zdradzały tylko pojedyncze "ciche" wiry. Ale prawie udało się po raz drugi...najpierw zawrócił przed samym woblerem a później śledził go przez jakieś 6-7 metrów...na otarcie łez wpadł bolenik niewiele większy od woblera... Ale pięknie było nad wodą z każdej strony chmury i zachodzące słońce Bez wątpienia było warto Qcyk myślisz, że to ten sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Qcyk myślisz, że to ten sam?No,nie...nie ten sam.Starszy o kilka dni i doświadczeń.:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) No,nie...nie ten sam.Starszy o kilka dni i doświadczeń.:-)Bankowo ten sam pojawiał się dokładnie w tym samym miejscu, napływał identycznie i patrząc po fali za woblerem ten sam gabaryt.. P.S. Jak w przyszłym tygodniu uda się go skusić to będzie pozamiatane na dłużej Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Qcyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krolik1994 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dzisiaj wyskoczyłem spontanicznie po pracy na chwilę ,ale wiatr w 100% uniemożliwił łowienie . Mam nadzieję ,że rano będzie spokojnie , może uda się rozpocząć sezon sumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) od 4:30 do 8.00 udało się znaleźć chwilę bez deszczu, wiatru i burz lewym brzegiem, dwa wymiarowe okonie... orientuje się ktoś o co chodzi ze szczurami? znalazłem jednego rozkładającego się na brzegu, oraz trzy kołyszące się przy brzegu w rytm fal. Nie żeby mi ich żal było, ale dziwnie to wygląda.na prawym brzegu, poniżej kanału burzowego ktoś rano (koło 5:00) wciągnął chyba suma na grunt. Mam nadzieję, że po sesji zdjęciowej ryba wróciła do wody. Edytowane 1 Lipca 2017 przez RulleZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Po burzach puszczaja wode nieczynnymi burzowcami i kolektorami i biedaki sie topią. Sumy będą miały wyżerkę a tym co je jedzą życzę smacznego. Edytowane 1 Lipca 2017 przez wujek 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Pięknie skomentowane. Co do kolektorów to faktycznie tak jest. Po dużych deszczach trochę mniej gryzoni na mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 Dla mnie to jest niepojęte, że cała ta infrastruktura związana z oczyszczalnią kosztowała krocie, a i tak kloaka płynie Wisłą w najlepsze w przypadku, gdy popada jakiś większy deszcz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2017 A szczurów faktycznie trochę spływało. Woda z burzowcow aż tryskala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi