Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Podwarszawska Wisła od 19.30 do 21.30. Pobrodziłem po okolicznych rafkach, efekt to kleń i dwa okonki, ale sama młodzież. Do tego kilka puknięć i jedna ryba spięta. Z ciekawostek - znalazłem martwego suma, na oko takiego 170 cm. Co ciekawe, podobnej wielkości suma widziałem z miesiąc temu jak wygrzewał się na płytkiej przykosie, potem podobny był widziany przez mojego kolegę, też przy samym brzegu na płyciźnie, dosłownie 200-300 m od miejsca, w którym go znalazłem. Ciekawe czy to ten sam?

Dzisiaj czas operacyjny po pracy 1,5h...Wpadł po tym jak pokazał się na baaaardzo płytkiej piaszczystej łaszce...zażarł dość głęboko ale bez tragedii. Zdjęcie jakie jest każdy widzi ale robiła mi Pani z Ukrainy srajfonem i ciężko ją winić ;) . Kiedy zacząłem iść z nim do wody to zapytała czy może zjeść...co by zakończyć dyskusję powiedziałem, że jest pod ochroną i za zabranie są miliony kary :D Dwaj wędkarze od razu po wypuszczeniu ryby zaczęli bombardować miejsce gumami ale nie wróżę im powodzenia...Ryba bardzo gruba i silna miarka pokazała 76cm...

Fajnie zakończony dzień :)

post-54784-0-19009200-1498594336.jpg

post-54784-0-45605700-1498594356.jpg

i bonusik

post-54784-0-19009200-1498594336_thumb.jpg

post-54784-0-45605700-1498594356_thumb.jpg

Edytowane przez Qcyk
  • Like 22

Daniel fajny misio????

Miejscówka znajoma i bolek chyba też...widziałem tam skubańca parę razy...łaszka po lewej ?...pewnie wszystko się zgadza tylko nie miałem BolaLola????

Fajny rybon.

pozdrawiam

Edytowane przez malcz

Na łaszce po lewej pokazywał się jakiś maluch ;) Miejsce znane i przewija się tam tyle ludzi, że nawet nie maskowałem.A dodatkowo widziało wszystko dwóch Panów z wędeczkami więc pewnie będą go męczyć mam nadzieję że się nie nabierze.  Z resztą nie szybko się teraz da oszukać a to chyba jedyny bolek w tej okolicy bo to pustynia Panie jest tam tylko grunciarze ukleje łapią :D

Witam Panowie wiem ze nie zdardzicie mi swoich miejsc ale moze dacie mi jakies wskazowki gdyz  dopiero zaczynam przygode z boleniami. Jakie miejsca oblawiac ? oraz jakich przynet uzywacie do lowienia tej silnej ryby? ( jakies przykladowe wblerki )

Proszę, http://jerkbait.pl/page/index.php/index.html/_/artykuly/jak-okielznalem-ukleje-rh-r223

Jak to przeczytasz i przełazisz kilkaset godzin nad wodą to będziesz sam wiedział co z czym, gdzie, kiedy i na co.

Ja nie wiem więc Ci nie powiem ale sam to czytałem i jest trochę informacji przydatnych przy starcie z Bolkiem

Dzisiaj odwiedziłem kolegę z ostatniego zdjęcia. Tym razem był baardzo ostrożny. Jego obecność zdradzały tylko pojedyncze "ciche" wiry. Ale prawie udało się po raz drugi...najpierw zawrócił przed samym woblerem a później śledził go przez jakieś 6-7 metrów...na otarcie łez wpadł bolenik niewiele większy od woblera... :D Ale pięknie było nad wodą z każdej strony chmury i zachodzące słońce :) Bez wątpienia było warto :)

Edytowane przez Qcyk

Dzisiaj odwiedziłem kolegę z ostatniego zdjęcia. Tym razem był baardzo ostrożny. Jego obecność zdradzały tylko pojedyncze "ciche" wiry. Ale prawie udało się po raz drugi...najpierw zawrócił przed samym woblerem a później śledził go przez jakieś 6-7 metrów...na otarcie łez wpadł bolenik niewiele większy od woblera... :D Ale pięknie było nad wodą z każdej strony chmury i zachodzące słońce :) Bez wątpienia było warto :)

Qcyk myślisz, że to ten sam?

No,nie...nie ten sam.

Starszy o kilka dni i doświadczeń.

:-)

Bankowo ten sam pojawiał się dokładnie w tym samym miejscu, napływał identycznie i patrząc po fali za woblerem ten sam gabaryt.. P.S. Jak w przyszłym tygodniu uda się go skusić to będzie pozamiatane na dłużej :D ;)

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Edytowane przez Qcyk
  • Like 1

od 4:30 do 8.00 udało się znaleźć chwilę bez deszczu, wiatru i burz :) lewym brzegiem, dwa wymiarowe okonie... orientuje się ktoś o co chodzi ze szczurami? znalazłem jednego rozkładającego się na brzegu, oraz trzy kołyszące się przy brzegu w rytm fal. Nie żeby mi ich żal było, ale dziwnie to wygląda.

na prawym brzegu, poniżej kanału burzowego ktoś rano (koło 5:00) wciągnął chyba suma na grunt. Mam nadzieję, że po sesji zdjęciowej ryba wróciła do wody.

Edytowane przez RulleZ
  • Like 1