Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

No bez przesady. Jest tu wielu lepszych i z lepszą znajomością wody.

Na zawody nie da rady, nie dostane pozwolenia od żony

Przynety to spore gumy i średnie woblery.

Ogólnie może i tak, ale jeśli chodzi o warszawski odcinek to nie byłbym taki przekonany...

• Like 1

Piana zdecydowanie z tych nienaturalnych. Chodzę po Wiśle prawie 30 lat i coś tam się

chyba mogę o tym wiedzieć

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Ja zauważyłem już to 2 dni temu , dla mnie to naturalny syf . Mały przybór to może i piana niska a nie taka wysoka i jasna jak przy dużym wzroście wody

No bez przesady. Jest tu wielu lepszych i z lepszą znajomością wody.

Na zawody nie da rady, nie dostane pozwolenia od żony

Przynety to spore gumy i średnie woblery.

Piotrze popieram stanowczość żony,bo na oczach tylu gapiów to lepiej żebyś nie łowił. Co do hierarchii spinningistów warszawskich to obserwując ten wątek jesteś delikatnie to ujmując ..."dominatorem"  ;) :) Aktualnie tylko grubego klenia mi brakuję spod Twojej ręki. pzdr

Edytowane przez maicke82
  • Like 2

Piotrze popieram stanowczość żony,bo na oczach tylu gapiów to lepiej żebyś nie łowił. Co do hierarchii spinningistów warszawskich to obserwując ten wątek jesteś delikatnie to ujmując ..."dominatorem"  ;) :) Aktualnie tylko grubego klenia mi brakuję spod Twojej ręki. pzdr

Patrząc na zeszły rok....kleń będzie i to pewnie zaraz...mi brakuje sandacza B)

Edytowane przez malcz
  • Like 2

Ja dziś na podwarszawskim odcinku ok. 3 godzin. Brań co niemiara. Z każdego miejsca po kilka strzałów ale wszystko to tylko uderzenia w przynętę. Trzy ryby na kiju usiadły, jedną wyjąłem. Niewiele ponad wymiar:( nic nie chciały próbować poza smużakami pomimo sporej aktywności ryby. Trochę jeszcze muszę potrenować bo słabo ze skutecznością. Pomimo tego wyprawa na duży plus.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Dzisiaj pobrodziłem na podwarszawskiej Wiśle od 18 do 21. Efekty co najwyżej średnie: 2 klenie 35 i 30 cm. Ale za to namierzyłem ładnego jazia, nawet uderzył w podanego wobka (chciał zebrać zaraz po kontakcie woblera z wodą), ale skubaniec nie trafił, a naprawdę ładny, oceniam na 45-50 cm. Drugi raz nie dał się skusić, ale wiem gdzie jest, jeszcze mam nadzieję się spotkamy :-)

2,5h za północnym po lewej stronie - bez dotyku. Woda martwa, a wieczorem w lipcu opaska powinna się gotować...a przepraszam gotowała się...od kostek wc, pałeczek do uszu i gumek - niezapomniane doznania. A takie fajne rybska tam kiedyś grasowały...

Edytowane przez malcz