olo86 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 To dziwne to 3 m dołek (ktöry wyczyściłem z powieszonych żyłek i plecionek?!)na 1,5 m wodzie...Skąd tam marmurek!?!Przypłynął na szybką kolację...Mi ostatnio jeden zgarnał 4 cm horneta w metrowej szybkiej rynnie - nudził się przepływając... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Nazbierało się tych wąsów na naszym odcinku .... Szkoda ,że ich tyle. Może dla tego coraz mniej innych ryb ...Warto to przemyśleć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Tu nie ma o czym myśleć. Sum to nasza rodzima wiślana ryba. Za brak ryb mogą oczywiście odpowiadać stworzenia z wąsem ale one raczej chodza na dwóch nogach. Edytowane 14 Lipca 2017 przez DAWIDspinn 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silurus Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 dokładnie, sum nie jest niczemu winien, tu nie ma o czym myśleć. Brak innych gatunków to robota dwunożnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Wczorajszy wieczorny 68 cm, przynęta, miejsce i sposób prowadzenia takie same jak ostatnio. Boleń wcześniej chlapną w przelewie co było dla mnie sygnałem że należy tam na niego zapolować. Ryba silna przy wyhaczaniu zdemolowała woblera.Poza tym jedno stuknięcie koło północy w shad rapa SSR9. Kilka razy coś jakby polowało na drobnicę przy powierzchni bo ta wyskakiwała. Edytowane 14 Lipca 2017 przez mariusz79 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Piękny bolo Mariusz, to ten Avid do 18g . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 2,7 do 21, a twój łowi klenie i bolki poniżej 60 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Już myślałem, że nie dostrzegłem w nim ukrytej mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Poranna sesja - klonek na oko ze 35 cm . Jedno branie przyzwoitej ryby , dwa pryknięcia kołowrotka i kicha .Na wodzie cisza .Spływała tratwa pewnie około 20 metrów długości , jakieś szałasy na niej , palenisko , ster z przodu i z tyłu. Fajna zajawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Poranna sesja - klonek na oko ze 35 cm . Jedno branie przyzwoitej ryby , dwa pryknięcia kołowrotka i kicha .Na wodzie cisza .Spływała tratwa pewnie około 20 metrów długości , jakieś szałasy na niej , palenisko , ster z przodu i z tyłu. Fajna zajawka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 W niedzielę mnie mijali, utknęli na mieliźnie, podpłynąłem czy im pomóc, ale dali radę zejść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 W niedzielę mnie mijali, utknęli na mieliźnie, podpłynąłem czy im pomóc, ale dali radę zejść.Tydzień temu mijaliśmy ich w Puławach koło mostu. Trochę się narobią żeby przepłynąć cały odcinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piernik Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Jestem ciekaw jak sobie poradzą na tamie we Włocławku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Tam jest śluza przecież... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Auto naprawione, łowimy Bielikowy Rapid na agrafce. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) haha czyli jednak są - a już miałem obawy, że nawet Tobie przestały gryźć????Wojtek więcej brań na Rapida zaliczasz przy dnie czy raczej w pół wody? Edytowane 17 Lipca 2017 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 (edytowane) Najwięcej brań na tego wobka mam w pól wody oraz klasycznie gdy kończy się woda a zaczyna brzeg takie strzały kręcą najbardziej , zwłaszcza na burtach. Edytowane 17 Lipca 2017 przez pieczywko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Przyznam, że ten Rapid to bardzo fajny wobler. A praca klasa Bardzo przyjemnie się tym łowi Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Zazdroszczę Wam Panowie możliwości łowienia rybek. Mi niestety coś w czwartek strzeliło w plecach i ze spinem nad wode to się raczej szybko nie wybiorę. Chyba czas przeprosić się z feederami :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Wczoraj wieczorem odwiedziłem czajkę, bez kontaktu z rybą, za to wyciągnąłem masę zielska. Rybaków spławikowych też nie było, chyba rybka nie bierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tomek uszy do góry ja cały zeszły sezon jechałem ze spinem z krzesełka po operacji kolana więc da się to jakoś zorganizować ;-) Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zator Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Tomku ja po operacji kręgosłupa po 3 mc już byłem że spinem, ogólnie w takim wypadku siedzenie nie wskazane;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Dzięki chłopaki za wsparcie i dobre słowo. Mam nadzieję, że niedługo będę ganiał ze spinem nad brzegami naszej pięknej rzeki. A póki co jak wszystko pójdzie dobrze, z soboty na niedzielę wybieram się z kolegami na nockę z gruntami. Ognisko, kiełbaska, jakieś piwko też pewnie się znajdzie...Miła odmiana.Kilka lat wstecz dość często zasadzałem się z gruntami, ale ryb było więcej, prawie zawsze coś godnego uwagi się trafiło. Jak nie sandacz, to sumek, na trupka trafiały się ładne szczupaki. Hitem był ponad 50 cm kleń, który wziął koledze na wątróbkę. Działo się... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi