Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie cholera tak znienacka złapało przy wstawaniu z łóżka. Coś mi łupnęło i póki co jestem lekko unieruchomiony, podobno rwa kulszowa. Najlepsze, pojechałem zapisać się do specjalisty, w CKR w Konstancinie termin wizyty...za rok :-)

Takie rzeczy tylko w Polsce. I w Grecji :-)

Jakby ktoś znał jakiegoś dobrego speca u którego na wizytę czeka się krócej, to poproszę o jakieś namiary na priv.

Dysk Ci wywaliło, pewnie miałeś zmiany zwyrodnieniowe i chodzenie z tym prędzej czy później da objawy. Jak chcesz w miarę szybko dojść do siebie to idź na rehabilitację, jak nie to za miesiąc przejdzie choć z kręgosłupem nigdy nie wiadomo, sa osoby które non stop walczą z bólem. Masz odrętwienia w nodze?

Jak chcesz się leczyć to w pierwszej kolejności będziesz musiał zrobić rezonans. Niestety to lubi wracać, szczegolnie jak nie wzmocnisz mięśni trzymających odcinek ledźwiowy.

Edytowane przez wujek

Cześć

Jestem po implantacji kręgosłupa 7 lat. Reszta kręgosłupa w opłakanym stanie przepukliny , zwyrodnienia, przwezenia itd. Rechabilitacja a później wzmacnianie mięśni brzucha, przykregoslupowe, pośladków. Po poznaniu na rechabilitaciji odpowiednich ćwiczeń i ich wykonywania zakupić odpowiednie narzędzia i ćwiczymy w domu . Tylko systematycznie!!! Niestety nie uchroni nas to od tego ale zdecydowanie zmniejszy częstotliwość nawrócenia. Do bólu i pokreconej sylwetki idzie się przyzwyczaic????, ale gdy czajnik jest przeciwnikiem nie do pokonania to kiepsko. I jak wytłumaczyć zdrowej osobie jak patrzy na 40-latka ze wszystkimi kończynami . Pracuje fizycznie i nie raz nie daje rady po robocie usnąć. Dretwienie kończyn, ból w niezwiązanych teoretycznie miejscach z kręgosłupem. Ale kardiolog????????na komisji powiedział że dam jeszcze radę. Zdrowia Panowie. I wziąść się za ćwiczenia to naprawdę pomaga, ale tyko jak do tego się przyłożyć ,10 dni co najmniej zwiększając intensywność. A i jak i twarda piłeczka kalczukowa ????

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

U mnie dziś fajny dzień nad wodą. Bez okazów ale działo się. Kilka kleni w tym 3 około 35cm, przyłów bolenia też około wymiaru i okoń ze 20cm ale jakiś taki dziwnie silny :) w ogóle wszystkie ryby brały mocno i walczyły dzielnie. Najciekawsza przygoda była z boleniem, który po odczepieniu zamiast na otwartą wodę wpłynął między kamienie opaski jak mysz do nory i nie mógł wypłynąć. Tylko ogon mu wystawał. Co go wyciągnąłem pare cm to wpływał z powrotem (one nie mają wstecznego?) Skończyło się na rozmontowaniu kilku kamieni opaski i szczęśliwym uwolnieniu rybki :)

• Like 3

Ja z kolei dotarłem do anglojęzycznych materiałów, gdzie opisują martwy ciąg jako ćw wzmacniające mięśnie przykreguslupowe, mam zoperowana dyskopatię po roku Rechlibitacja zaczęłam robić martwy ciąg za zgodą i wiedza Rechslibitant robiłem ciężar do 70 kg Oczywiscie jest zostawiony duży zapas mocy. Jedno jest pewne skazany jestem na trening do końca zycia. A teraz bo się robi poradnia zdrowia to z innej beczki. Cały dzień nad Wisłą od łazienkowskiego do spójni od strony centrum. Jeden boleń około 45 jedną zerwana rapalka, lampa z nieba ogólnie większość odcinka w mojej opinii za kleniem

Edytowane przez zator

Mr.Happy to Ty na rafie grasowałeś po 19ej?

Było Was dwóch, jeden "po jajka" a drugi "po cycki"...

ja po drugiej stronie w sektorze CW na zero przez 1,5h...sporo kleniowych zbiórek z powierzchni na żuki PVB ale nic nie wciąłem. Niestety ilość ludzi w tamtych rewirach powala to już nie dla mnie...wolę bezrybne, bezludne burty na południu.

pozdrawiam

• Like 3

Kolego żebyś się nie zdziwił. Nie wiem jak to wygląda na Twojej Wiśle, ale u m nie jest z kleniem bardzo słabo. Chodzę za kleniem od wiosny, mam masę różnych przyłowów: ładne okonie, średnie bolenie, jakaś brzana się zaczepi. A klenia ładnego, dla mnie to taki 40+, nie złowiłem ani jednego. Takich 30-35 jest za to sporo.

Kolego żebyś się nie zdziwił. Nie wiem jak to wygląda na Twojej Wiśle, ale u m nie jest z kleniem bardzo słabo. Chodzę za kleniem od wiosny, mam masę różnych przyłowów: ładne okonie, średnie bolenie, jakaś brzana się zaczepi. A klenia ładnego, dla mnie to taki 40+, nie złowiłem ani jednego. Takich 30-35 jest za to sporo.

Bywasz na za kleniem na Dębówce?

Mr.Happy to Ty na rafie grasowałeś po 19ej?

Było Was dwóch, jeden "po jajka" a drugi "po cycki"...

ja po drugiej stronie w sektorze CW na zero przez 1,5h...sporo kleniowych zbiórek z powierzchni na żuki PVB ale nic nie wciąłem. Niestety ilość ludzi w tamtych rewirach powala to już nie dla mnie...wolę bezrybne, bezludne burty na południu.

pozdrawiam

Byłem na rafie przed tą słynną rafą :). Na wysokości ptasiej wyspy, ale byłem sam :) Edytowane przez Mr.Happy

Widziałem ich, byli trochę w dół ode mnie :). Nie pakowalem się tam bo moim strojem do brodzenia były kąpielówki i "kroksy" na stopach. Zamiast kamizelki nerka na szyje założona :). Wejscie głębiej spowodowalo by zmoczenie jej a tam dokumenty, kluczyki itp :). Coś za coś ale przy 30 stopniach nie wyobrazam sobie brodzenia w gumowych spodniobutach :)

Wbrew pozorom, jak się stoi w płynącej wodzie to nie jest tak gorąco. Ja dodatkowo moczę sobie kapelusz oraz koszulkę, często specjalnie z długimi rękawami.
W skrajnych upałach najgorsza jest droga z samochodu na łowisko.

Oczywiście nie mówię o gumowych spodniobutach, bo z tych to można wylewać litry potu.

• Like 1

Wbrew pozorom, jak się stoi w płynącej wodzie to nie jest tak gorąco. Ja dodatkowo moczę sobie kapelusz oraz koszulkę, często specjalnie z długimi rękawami.

W skrajnych upałach najgorsza jest droga z samochodu na łowisko.

Oczywiście nie mówię o gumowych spodniobutach, bo z tych to można wylewać litry potu.

Kiedyś z bratem nad Bzurą zrobiliśmy sobie w środku lata ściężkę "zdrowia", 2km przez pola w gumowych spodniobutach w środku dnia....

Po dojściu nad wodę nie było siły łowić...potu wylewały się hektolitry...śmialiśmy się, że moglibyśmy prowadzić ćwiczenia dla osób które chcą zrzucić co nieco...żadne Chodakowskie, Lewandowskie tylko spodniobuty i ogień w pełnym słońcu po krzakach :D

• Like 4