Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie coś koło tego. Fala w Puławach ma mieć niecały metr, zanim do nas dojdzie jeszcze trochę się wypłaszczy. Fajnie by było, jakby ten podwyższony stan utrzymał się kilka dni i żeby woda za wiele syfu nie naniosła.

A kiedy można się spodziewać fali w okolicy Puław?

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

ja laik Wiślany wiec pytanko czy jutro o 5.00 rano w okolicach Młocin (Dziwożony) już będzie ciężko opaską w dół rzeki się przejść?

Hehe spokojnie...teraz jest chyba niecałe 70 a na tej opasce można spokojnie się przemieszczać w dół po kamieniach jak jest poniżej 200, co prawda najlepszy stan na to miejsce to 170cm.

Bywasz tam? Kiedyś jeździłem tam bardzo często, były ładne ryby....od dłuższego czasu nic fajnego nie trafiłem i odpuściłem...

A skąd Kolega ma informacje na skok o 200cm ?

Pytam iż nie znam aplikacji/strony

Pozdrawiam

Nie pracuję w IMGW :) to był szacunek z rano na podstawie tego co pokazywała pogodynka na południu, później nie wchodziłem a widzę że po aktualizacji rzeczywiście fala jest mniejsza niż zapowiadano. Niestety wygląda na to, że nie doleci nawet do 160cm, a liczyłem chociaż na 250cm.... :(

Dzisiaj wieczorem podjechałem rozpoznawczo na 1,5h na dawno nieodwiedzaną metę tuż poniżej WA...i o dziwo zaliczyłem bardzo miłą i sympatyczną sesję, co prawda na "0" - ale nie to jest najważniejsze. Wreszcie coś się działo, ale moja wina bo nie potrafiłem ich skusić. Ryby były wyjątkowo aktywne, takiej aktywności bolków w tym roku nad wodą jeszcze nie widziałem. Pełna godzina konkretnego żarcia, w łowisku były ryby od 40 do 70cm. Na samym początku jak było jeszcze cicho zaliczyłem wyjście sportowca do sterowca, później gdy zaczęła się powierzchniowa orgia przerzuciłem całe pudełko powierzchniowców i jedno na prawdę fajne branie zaliczyłem na Danielowego Kiziora - niestety nie trafił tak jak powinien. Równo o 20ej bolki "zniknęły".

Pozdrawiam,

malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 3

A ja zaciąłem dziś dwie szmaty. Ładnie przez chwilę w nurcie chodziły więc było odrobinę emocji. [emoji12]

Próbowałem spotkać bolka giganta, który kilka dni temu przyładował z hukiem dwa metry od brzegu, zrobił młynka, zstrząsł paszczą i odpłynął rozgiąwszy kotwicę.

Trząsłem się potem z pięć minut.

Dziś niestety woda wyższa i miejsce niedostępne.

Fajne przedpołudnie nad praską stroną Królowej

Po krótkim obejrzeniu wody okazało się że na każdej miejscówce wali BoloLolo, tak więc zaczęliśmy od najbliższe miejsca w którym po 5minutach przywalił ale niestety rozgiął kotwice. Szybka zmiana miejsca ale nie widać żadnych śladów miejscowego rozbujnika, kilka rzutów i siedzi, całe 69cm. Niestety tak zassał że jedną kotwice po rozgięciu kółka zostawił sobie na pamiątkę bardzo głęboko :(

Powrót na miejscówkę w której było pierwsze uderzenie dzisiejszego dnia i melduje się skromne +-60.

Zobaczymy co wieczór dziś przyniesie

Dodam iż miło było wczoraj spotkać Panów z SSR, jeżeli czytają to pozdrawiamy

Ryby złapane przez kolegę Łukasza ;)

Bez urazy Kolego Patryk022...

Czy Wy łowicie kołowrotkami bez hamulców? Nie rozumiem jak mógł rozgiąć kotwice. To jakieś druciaki 16 były???

Romek przy plecionce takie sytuacje sporadycznie ale się zdarzają...

Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka

Rozgięte kotwice rzeczywiście się zdarzają - ale tego to co się stało tutaj to nie rozumiem....wypuściliście rybę z kotwicą?

Niestety tak zassał że jedną kotwice po rozgięciu kółka zostawił sobie na pamiątkę bardzo głęboko :(

Edytowane przez malcz

A i jak później jeździłem z moją Małą w ramach przysposobienia wędkarskiego, widziałem koło Centrum Olimpijskiego duże stado kormoranów. Ciekawie wyglądało jak polowały, w sposób skoordynowany, mądre ptaki. Za nimi podążały 3 czaple.

• Like 2

A i jak później jeździłem z moją Małą w ramach przysposobienia wędkarskiego, widziałem koło Centrum Olimpijskiego duże stado kormoranów. Ciekawie wyglądało jak polowały, w sposób skoordynowany, mądre ptaki. Za nimi podążały 3 czaple.

mnie te dziki pogoniły koło 5:30 właśnie przy Centrum Olimpijskim... a koło 7:30 widziałem stado kormoranów poniżej mostu Grota siedząc na lewym brzegu. Leciały kluczem, jakieś ponad 50 sztuk.

a i pod mostem Grota od strony Pragi/Białołęki wstawili zakaz wjazdu na parkingi przy moście.

Edytowane przez RulleZ
  • Like 1