Qcyk Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Pewnie coś koło tego. Fala w Puławach ma mieć niecały metr, zanim do nas dojdzie jeszcze trochę się wypłaszczy. Fajnie by było, jakby ten podwyższony stan utrzymał się kilka dni i żeby woda za wiele syfu nie naniosła.A kiedy można się spodziewać fali w okolicy Puław? Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Kulminacja w Puławach jutro, u nas jakąś dobę później. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 A skąd Kolega ma informacje na skok o 200cm ? Pytam iż nie znam aplikacji/strony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 http://monitor.pogodynka.pl/#station/hydro/152210010http://www.pogodynka.pl/polska/hydro/wisla/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) ja laik Wiślany wiec pytanko czy jutro o 5.00 rano w okolicach Młocin (Dziwożony) już będzie ciężko opaską w dół rzeki się przejść? Hehe spokojnie...teraz jest chyba niecałe 70 a na tej opasce można spokojnie się przemieszczać w dół po kamieniach jak jest poniżej 200, co prawda najlepszy stan na to miejsce to 170cm.Bywasz tam? Kiedyś jeździłem tam bardzo często, były ładne ryby....od dłuższego czasu nic fajnego nie trafiłem i odpuściłem... A skąd Kolega ma informacje na skok o 200cm ? Pytam iż nie znam aplikacji/strony Pozdrawiam Nie pracuję w IMGW to był szacunek z rano na podstawie tego co pokazywała pogodynka na południu, później nie wchodziłem a widzę że po aktualizacji rzeczywiście fala jest mniejsza niż zapowiadano. Niestety wygląda na to, że nie doleci nawet do 160cm, a liczyłem chociaż na 250cm.... Dzisiaj wieczorem podjechałem rozpoznawczo na 1,5h na dawno nieodwiedzaną metę tuż poniżej WA...i o dziwo zaliczyłem bardzo miłą i sympatyczną sesję, co prawda na "0" - ale nie to jest najważniejsze. Wreszcie coś się działo, ale moja wina bo nie potrafiłem ich skusić. Ryby były wyjątkowo aktywne, takiej aktywności bolków w tym roku nad wodą jeszcze nie widziałem. Pełna godzina konkretnego żarcia, w łowisku były ryby od 40 do 70cm. Na samym początku jak było jeszcze cicho zaliczyłem wyjście sportowca do sterowca, później gdy zaczęła się powierzchniowa orgia przerzuciłem całe pudełko powierzchniowców i jedno na prawdę fajne branie zaliczyłem na Danielowego Kiziora - niestety nie trafił tak jak powinien. Równo o 20ej bolki "zniknęły". Pozdrawiam,malcz Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez malcz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Takie konkretne żerowanie Bolków widziałem tydzień temu w okolicach Pragi. Ryby biły przez 2-3h i były to zarówno 40 jak i te owiane legenda 80. Było ich przynajmniej z 8-10 sztuk. Skusił się tylko 48cm na Gębskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 JA dziś po wakacyjnej przerwie ruszyłęm w bój. . Szczupły 52 i dwa oksy 22 i 29 co jest moim warszawskim rekordem życiowym...:) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Względem ilości ryb czy rozmiaru ????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Względem ilości ryb czy rozmiaru ?Okoń 29 mój największy złapany na Wiśle w Warszawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prime Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Wczoraj szybki wypad wieczorny i tylko jedno branie sumka 95cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alberto25 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 5,30-8,00 opaska na Młocinach, fajna woda ale bez ryby na kiju, 3 stuknięcia i tyle w temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dziś łowy tylko dwie godzinki.Dwa klenie. 38 i 36. Ten mniejszy sprawiał wrażenie czegoś konkretnego na kiju. Ostry odjazd w nurt pod prąd.. ehh prawie brzana. Bolki nie reagowaly na nic. Na wodzie dużo śmieci spływało wraz z podnoszacą się wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 A ja zaciąłem dziś dwie szmaty. Ładnie przez chwilę w nurcie chodziły więc było odrobinę emocji. [emoji12] Próbowałem spotkać bolka giganta, który kilka dni temu przyładował z hukiem dwa metry od brzegu, zrobił młynka, zstrząsł paszczą i odpłynął rozgiąwszy kotwicę.Trząsłem się potem z pięć minut.Dziś niestety woda wyższa i miejsce niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Wczoraj 4 godziny, wyjątkowo z łodzi. Ja szczupak 68, kolega szczupak 63. Może nie potwory, ale (przynajmniej dla mnie, na tym odcinku Wisły) nieczęste zjawisko. Mam nadzieję, że podrosną. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Fajne przedpołudnie nad praską stroną Królowej Po krótkim obejrzeniu wody okazało się że na każdej miejscówce wali BoloLolo, tak więc zaczęliśmy od najbliższe miejsca w którym po 5minutach przywalił ale niestety rozgiął kotwice. Szybka zmiana miejsca ale nie widać żadnych śladów miejscowego rozbujnika, kilka rzutów i siedzi, całe 69cm. Niestety tak zassał że jedną kotwice po rozgięciu kółka zostawił sobie na pamiątkę bardzo głęboko Powrót na miejscówkę w której było pierwsze uderzenie dzisiejszego dnia i melduje się skromne +-60. Zobaczymy co wieczór dziś przyniesie Dodam iż miło było wczoraj spotkać Panów z SSR, jeżeli czytają to pozdrawiamy Ryby złapane przez kolegę Łukasza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Bez urazy Kolego Patryk022... Czy Wy łowicie kołowrotkami bez hamulców? Nie rozumiem jak mógł rozgiąć kotwice. To jakieś druciaki 16 były??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Bez urazy Kolego Patryk022... Czy Wy łowicie kołowrotkami bez hamulców? Nie rozumiem jak mógł rozgiąć kotwice. To jakieś druciaki 16 były???Romek przy plecionce takie sytuacje sporadycznie ale się zdarzają... Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Rozgięte kotwice rzeczywiście się zdarzają - ale tego to co się stało tutaj to nie rozumiem....wypuściliście rybę z kotwicą? Niestety tak zassał że jedną kotwice po rozgięciu kółka zostawił sobie na pamiątkę bardzo głęboko Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgodnie z zapowiedzią, na podwyższonej wodzie sum. I jeszcze wyjście czegoś do splatanego woblera nie zakończone atakiem. W wolnej chwili wrzucę zdjęcie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 mi dziś na podwyższonej wodzie wyszły... dziki, kilka dzików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 A i jak później jeździłem z moją Małą w ramach przysposobienia wędkarskiego, widziałem koło Centrum Olimpijskiego duże stado kormoranów. Ciekawie wyglądało jak polowały, w sposób skoordynowany, mądre ptaki. Za nimi podążały 3 czaple. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 (edytowane) A i jak później jeździłem z moją Małą w ramach przysposobienia wędkarskiego, widziałem koło Centrum Olimpijskiego duże stado kormoranów. Ciekawie wyglądało jak polowały, w sposób skoordynowany, mądre ptaki. Za nimi podążały 3 czaple.mnie te dziki pogoniły koło 5:30 właśnie przy Centrum Olimpijskim... a koło 7:30 widziałem stado kormoranów poniżej mostu Grota siedząc na lewym brzegu. Leciały kluczem, jakieś ponad 50 sztuk. a i pod mostem Grota od strony Pragi/Białołęki wstawili zakaz wjazdu na parkingi przy moście. Edytowane 26 Sierpnia 2017 przez RulleZ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metodabomb Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Chyba się mijaliśmy nad woda pod mostem, siedziałem na kamieniu i wertowałem przynęty 2,5h w poszukiwaniu bolenia i bez kontaktu, jutro próbuje ponownie, do zoba nad woda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamD Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Szukam kompana na wyprawę pontonową jutro od świtu do 12. Znowu skład się wykruszył 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Szukam kompana na wyprawę pontonową jutro od świtu do 12. Znowu skład się wykruszyłFajna propozycja . Szkoda że tak późno zapodana . Gdyby godzinę wcześniej , to pewnie dziś bym pływał po Wiśle pontonem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi