metodabomb Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 Mi przez rok regularnego łowienia na Wiśle zdarzyły się 3 kontrole, przypadek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RulleZ Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Hmm, główki pod Gdańskim, a potem, żeby było szybciej pod CW... jakbym już kiedyś grał ten scenariusz, chyba musimy mieszkać gdzieś po sąsiedzku. I nie wiem, czy nasze żony się nie znają. Zostałem dziś standardowo obśmiany po powrocie do domu, po sztampowym dialogu:- i jak, złowiłeś coś?- nie, ale i tak było super...No ale było super, piękna pogoda, przyjemnie nad Wisłą i nawet bolki aktywnie ganiały. Jeden tak ładny wyskok obejrzałem, że aż żałowałem, że żadnego sprzętu typu GoPro nie mam gdzieś na czapce, który by to akurat zarejestrował. A że nie udało mi się żadnego namówić na rozszerzenie śniadaniowego menu o podawane wobki, no szkoda, ale jutro też jest dzień.na Bielanach mieszkam, przy M. Słodowiec, zjazd S8 blisko i do Wisły też. Ja w tym sezonie nad Wisłą byłem kontrolowany 4 razy 3x SSR, 1x PSR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 W tym sezonie mimo że nie jestem nad wodą regularnie masłem 3 kontrole [emoji4] Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ostatnia rapka z Wisły 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Błachy Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Zaskoczyliscie mnie (pozytywnie), bo ja mam rocznie ok. 50 wyjsc nad Wisłę w okresie ok. kwiecien-listopad i mialem 1 kontrolę przez 4 lata. Być może dlatego, że stronię od popularnych miejscówek. Dobrze wiedzieć że jednak są jakieś kontrole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonix Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Proponuje jeszcze kilka postów o braku kontroli zezwoleń. Zapewne ubędzie nam od takich wpisów kłusowników. Prośba do staffu o rozważenie edycji wątku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 No dobra, to i ja się wypowiem. Od dwóch lat 0 kontroli, fakt, że chodzę nieregularnie. Jeszcze wcześniej średnio jedna kontrola w roku przy ok 150 wyprawach pomiędzy majem a grudniem także można powiedzieć, że kontroli nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Proponuje jeszcze kilka postów o braku kontroli zezwoleń. Zapewne ubędzie nam od takich wpisów kłusowników.Prośba do staffu o rozważenie edycji wątku.Kłusole doskonale wiedzą, że nie ma kontroli, dlatego kłusują :-)Ja przez całe życie miałem dwie kontrole, 1xSSR, 1x Policja, średnio to pewnie jedna kontrola na jakieś 150 wypadów na ryby. Unikam co prawda udeptanych ścieżek i łowienia w weekendy, ale mimo to średnia nie powala. Gdyby ktoś się zastanawiał, czemu masa ludzi łowi na Wiśle bez wykupywania karty, to ma odpowiedź. Rachunek ekonomiczny jest oczywisty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ostatnia rapka z Wisłyreceived_1625079987543862.jpegNo i właśnie ten brak częstych kontroli spowodował , że Mateusz złowił ostatnią rapę ! 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 W tym roku miałem dwie kontrole. Nawet raz musiałem iść do samochodu po kartę Dobra zmiana. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 No i właśnie ten brak częstych kontroli spowodował , że Mateusz złowił ostatnią rapę ! Bardzo możliwe Spodobało mi się łowienie wiślanych rap. Są łatwiejsze od tych kanalowych Mnie tylko raz kontrolowali dwa lata temu przy wejściu do praskiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 na Bielanach mieszkam, przy M. Słodowiec, zjazd S8 blisko i do Wisły też. Ja w tym sezonie nad Wisłą byłem kontrolowany 4 razy 3x SSR, 1x PSR.O, to nie dziwię się, że po kartę wracałeś! Już 4 kontrole w tym sezonie?! Wow! Ale to zdecydowanie dobra wiadomość. PS. Ja na Żoli, okolice Pl. Grunwaldzkiego, także nad wspomniane miejscówki mamy podobnie blisko Do zo nad wodą zatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Kontroli miałem ponad 10...Rapki z nurtu mają mniej czasu na ocenę,te większe z doświadczeniami to takie łatwe już nie są!?No może za wyjątkiem "dnia bolenia",kiedy potrafią brać wszystko co do wody wleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grey Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Przez 30 lat łażenia nad Wisłą 0 kontroli ( odcinek Falenica- Otwock) Kilka razy kontrola nad Łachą ,strażnicy z koła Józefów.W Wawie są częstsze kontrole bo działają koledzy z koła Potok i chwała im za to.Wczoraj w samo południe 2 bolusie oba maluchy 40+,ale cieszy podwójnie bo na swojaka(wobek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dzisiaj jedno jebnięcie pod nogami, jedno odprowadzenie i pościg za woblerem przeciąganym przy samym brzegu bez kręcenia bez efektu końcowego. Na koniec mały sandaczyk jako przyłów. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sener1986 Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 wczoraj 4 kleniki 20-25 cm na smużaka, i jeden okon 20 cm na godzinkę łowienia moze byc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Wczoraj jedna rapka, może z 55 cm na postawioną we wlewie siódemkę od Bielika, dzisiaj podeszczowa poprawka i taki stykacz dał sie oszukać . 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieczywko Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Dzisiaj udało mi się zbliżyc do mojego pb bolenia, zabrakło 1 cm- miarka pokazała 76 cm.Ryba uderzyła przy starej faszynowej opasce, w rapida prowadzonego średnim tempem. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 Ale świniak [emoji4]graty Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pioo Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 No niezły KLAMOT! Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 13 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2017 2 godziny w centrum lewa strona. Brania bardzo dobre. 8 kleni wymiarowych około 10 kleników i jeden sandaczyk 30+. Wypad uważam za udany mimo silnego wiatru. Dwa razy wchodziłem po "kieszenie" do Wisły co wzbudziło spory entuzjazm płci przeciwnej za plecami oczywiście spodnie i buty zostawały na brzegu.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Gratuluję świniaka Ładnie odpasiony.Bolenie biorą dobrze (aczkolwiek delikatnie) i dzielnie już walczą. To nie to co latem.U mnie podczas szybkiej akcji nieprzycięte branie na hermesa, a potem stykacz na panica. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jakiś gruby ten stykacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Jakiś gruby ten stykacz Jesień Panie ja dzisiaj 70-taka nie mogłem za kark utrzymać 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Takie podmiejskie chlapaki 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi