Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm, główki pod Gdańskim, a potem, żeby było szybciej pod CW... jakbym już kiedyś grał ten scenariusz, chyba musimy mieszkać gdzieś po sąsiedzku. 
I nie wiem, czy nasze żony się nie znają. Zostałem dziś standardowo obśmiany po powrocie do domu, po sztampowym dialogu:
- i jak, złowiłeś coś?
- nie, ale i tak było super...
No ale było super, piękna pogoda, przyjemnie nad Wisłą i nawet bolki aktywnie ganiały. Jeden tak ładny wyskok obejrzałem, że aż żałowałem, że żadnego sprzętu typu GoPro nie mam gdzieś na czapce, który by to akurat zarejestrował. A że nie udało mi się żadnego namówić na rozszerzenie śniadaniowego menu o podawane wobki, no szkoda, ale jutro też jest dzień.

na Bielanach mieszkam, przy M. Słodowiec, zjazd S8 blisko i do Wisły też.

Ja w tym sezonie nad Wisłą byłem kontrolowany 4 razy :) 3x SSR, 1x PSR.

Proponuje jeszcze kilka postów o braku kontroli zezwoleń. Zapewne ubędzie nam od takich wpisów kłusowników.

Prośba do staffu o rozważenie edycji wątku.

Kłusole doskonale wiedzą, że nie ma kontroli, dlatego kłusują :-)

Ja przez całe życie miałem dwie kontrole, 1xSSR, 1x Policja, średnio to pewnie jedna kontrola na jakieś 150 wypadów na ryby. Unikam co prawda udeptanych ścieżek i łowienia w weekendy, ale mimo to średnia nie powala. Gdyby ktoś się zastanawiał, czemu masa ludzi łowi na Wiśle bez wykupywania karty, to ma odpowiedź. Rachunek ekonomiczny jest oczywisty.

• Like 2

na Bielanach mieszkam, przy M. Słodowiec, zjazd S8 blisko i do Wisły też.

Ja w tym sezonie nad Wisłą byłem kontrolowany 4 razy :) 3x SSR, 1x PSR.

O, to nie dziwię się, że po kartę wracałeś! Już 4 kontrole w tym sezonie?! Wow! Ale to zdecydowanie dobra wiadomość.

PS. Ja na Żoli, okolice Pl. Grunwaldzkiego, także nad wspomniane miejscówki mamy podobnie blisko ;) Do zo nad wodą zatem. 

Kontroli miałem ponad 10...

Rapki z nurtu mają mniej czasu na ocenę,te większe z doświadczeniami to takie łatwe już nie są!?

No może za wyjątkiem "dnia bolenia",kiedy potrafią brać wszystko co do wody wleci.

Przez 30 lat łażenia nad Wisłą 0 kontroli ( odcinek Falenica- Otwock) :angry: Kilka razy kontrola nad Łachą ,strażnicy z koła Józefów.

W Wawie są częstsze kontrole bo działają koledzy z koła Potok i chwała im za to.

Wczoraj w samo południe 2 bolusie oba maluchy 40+,ale cieszy podwójnie bo na swojaka(wobek). ;)

2 godziny w centrum lewa strona. Brania bardzo dobre. 8 kleni wymiarowych około 10 kleników i jeden sandaczyk 30+. Wypad uważam za udany mimo silnego wiatru. Dwa razy wchodziłem po "kieszenie" do Wisły co wzbudziło spory entuzjazm płci przeciwnej za plecami :D oczywiście spodnie i buty zostawały na brzegu.. :ph34r: 

• Like 2