Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Wojtek - na dwóch praskich sektorach było parę bolków i w sumie kilkadziesiąt okoni na 70 osób. Nie słyszałem o kleniach i jaziach.

Na sektorze Spójni, na którym miałem przyjemność wojować wraz z jednym z kolegów z jerka, wg informacji od jednego z sędziów było 6 ryb na 36 łowiących (ale oficjalnego info nie mam - nie dotrwałem do ogłoszenia wyników).

Ja mimo wielkich starań i przedreptania całego sektora zakończyłem dzień z małym klenikiem i bolkiem 35 cm - więc nic do miary.

wygrał Maciek W. - boleń , kleń i 3 okonie - na praskiej stronie , Pawełek był drugi u siebie na sektorze , u nas spójnia = ...ujnia  , pozdro olo :) , chociaż kurczak był niczego sobie ;)

• Like 2

Przejeżdżałem Wisłostradą, to widać, że woda wysoka, ale główki jeszcze nad wodą. Na wysokości Bednarskiej na Bulwarze wyświetlają aktualny stan Wisły, stało tam 256. Wg informacji tutaj http://www.pogodynka.pl/hydro/wisla/ do czwartku może podejść do 345. No to główki już wtedy chyba zaleje, ale do stanów ostrzegawczych jeszcze daleko. Na moje oko to syfu nie niosło. 

Edytowane przez maciekd01
  • Like 1

Nie jestem pewien ale...

Boleń w mazowieckim ma wymiar ochronny 45cm...

To i wyniki końcowe mogą się różnić.

Podczas zawodów zgłoszonych jak i organizowanych przez OM obowiązuje zasada złów i wypuść, a wymiar ryb zaliczanych do połowu w przypadku bolenia 40cm, jazia 25cm jest taki jak obowiązywał przed zmianami. podstawą prawną jest stosowna uchwała ZOM. Każda złowiona ryba wraca do wody.

Byłem porzucać trochę, bo fajna pogoda. Woda wysoka i ma jeszcze rosnąć do jutra. Syf płynie, co rzut coś się czepia. Ukleja widoczna i aktywna, ale nie widać żeby coś większego ją ganiało. Zaliczyłem kontrolę policji rzecznej patrolującej na rowerach :)

post-53213-0-79409300-1506530009_thumb.jpegpost-53213-0-93761600-1506530020_thumb.jpeg

• Like 3