Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę , że potrafisz ... :) , tylko zrozum , że rozmowa schodzi w innym kierunku. Proszę Cię.

Nie lubię po prostu , jak ktoś mi pieprzy o prawdach objawionych i tym , że siedzę w domu na dupie. I tyle.

Tak to odebrałem. i zakończyłem bicie bezsensownej piany.

Edytowane przez Zyga102

Ja myślę, że na tak wielka wodę jak Wisła te sumki nie zrujnują tego rybostanu. A jeśli chodzi o zimowanie w porcie to, chciałem zauważyć że w zimę sum jak reszta ryb znacznie zmniejsza ilość pobieranego pokarmu. Co do zarybien to o ile nie jest to zarybianie babka to zawsze na plus

• Like 1

I pewnie o taką rozmowę chodzi , a nie wytaczanie dział ... :) .

Po prostu w mojej wypowiedzi, niektórzy nie zauważyli "pytania" , tylko "stwierdzenie" . I te nie potrzebne dedykowane nikomu osądy. Mi ogólnie te rybki nie przeszkadzają. A mam miejsce gdzie biorą i fajnie tarmoszą za spinning. Zaznaczam, że jestem zwolennikiem C&R , choć ze dwa razy w roku coś zjem innego..

Myślę , że potrafisz ... :) , tylko zrozum , że rozmowa schodzi w innym kierunku. Proszę Cię.

Nie lubię po prostu , jak ktoś mi pieprzy o prawdach objawionych i tym , że siedzę w domu na dupie. I tyle.

Tak to odebrałem. i zakończyłem bicie bezsensownej piany.

Proponuję samemu spuścić trochę pary, najlepiej pomagając nosić worki z rybami.

Harp, poruszył temat noszenia worków, niczego innego. To co ktoś chce, a czego nie chce nie jest tu istotne. Ja bym chciał żeby mi zarybili Tarchomin 80cm boleniami, najlepiej główkę na Czajce bo mam wygodny dojazd. Tylko takim głupimi co biorą. 

Każdy pracuje i ma jakieś obowiązki, ja też nie siedzę na bezrobociu. 

pozdrawiam

• Like 2

To  ja z wędką przyjdę....tak tylko sprawdzić czy zaraz po wpuszczeniu biorą :P

Zachciało Ci się Michał interneta to masz. Rolki, rolki.....mieliśmy iść na rolki :)

Nie rolki tylko switche,spey'e.. ;-)

Z jednoręcznej lub dwururki he,he.

• Like 1

Na kamionku trzeba mieć kartę i opłaty bo należy do Wisła nr.3, piaskarnia za Siekierkowskim zamknięta jest od 15 października, a nie od 1 listopada. Na innych nalezy mieć kartę. Co za idiota pisał ten artykuł, może taki sam amator jak wędkarz aktor

Panowie dziękuję bardzo za odzew i przybycie na miejsce!!! Musieliśmy trochę poczekać, ale sumki dojechały i dzięki Wam w dobrej kondycji trafiły do Wisły. W tyle osób zarybienie idzie sprawnie i daje więcej przyjemności. Bo bieganie po tych schodach do lekkich nie należy. Mam nadzieję, że wpuszczanie kijanek dało Wam dużo frajdy. Będę starał się w przyszłości informować o kolejnych zarybieniach. Oczywiście również innymi gatunkami. Pozdrawiam!!

Edytowane przez harp
  • Like 11

Godzinę temu byłem rowerem nad Wisłą. Postanowiłem podjechać zobaczyć co się dzieje w miejscu w którym były sumki wpuszczane. I tutaj mały szok. Dużo ryb pływa przy brzegu i dają się w rękę złapać. Ale nie o tym ten post, a o dwóch jegomosciach którzy na betonach przy bramie do portu łapali na spławik. Dialogu nie będę przytaczał ale jeden z nich który był dłużej (ten drugi dopiero przyszedł), opowiadał jemu jak to dziś ładnie biorą sumki. Uznałem że gość nie wie o zarybianiu i jest po prostu zdziwiony ilością ryb. Po jakichś 20minutach od tej rozmowy usłyszałem dźwięk który wskazywał na to iż ryby są w reklamówce. Wkurw jaki mi towarzyszył w tym momencie jest nie do opisania. Samemu po ciemaku ciężko to zobaczyć, sprawdzić i coś zrobić. Ale tutaj się akurat udało inaczej, a pseudo wędkarz nie posiadał karty/opłat.

• Like 4