Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Ja miałem taką opcję w październiku. Na bulwarach znalazłem miejsce z rafą przy betonie. Stanąłem 10m powyżej i wachlarzem zacząłem obławiac napływ. Po chwili przyjeżdża młody typek na rowerze, przywitał się po czyn stanął dokładnie tam gdzie obławiałem i zaczął młócić cykadą. W ogóle mu nie przeszkadzało, że plątał nam zestawy tylko przepraszał i dalej swoje. Po 5 min przyszedł kolejny chłopek, jego kupmel stanął obok i to samo. Przejechali tą rafę na grubo, wypłoszyli wszystko co się da i poszli. Z takim chamstwem nie spotkałem się nigdy.

Ty to już Wojtek nudny jesteś...

Hej!

Z tego co pamiętam nie łowisz na cykady? :)

Niestety butne podejście wędkarzy (na całe szczęście nie wszystkich) nad warszawskimi wodami jest nader częste. Podobne sytuacje mnożą się na opaskach, główkach, rafach itp.

Trudno nazwać podobnych osobników inaczej. Kilka lat wstecz nie było podobnych problemów, wody było tyle samo, a wędkarzy nie było mniej :) Jeśli ktoś nie może obejść drugiego wędkarza łukiem, lub poprostu zapytać, czy może ustawić się w pobliżu, to w moim mniemaniu albo jest ignorantem albo chamem (i raczej jest to smutne aniżeli nudne) :)

Hej!

Z tego co pamiętam nie łowisz na cykady? :)

Niestety butne podejście wędkarzy (na całe szczęście nie wszystkich) nad warszawskimi wodami jest nader częste. Podobne sytuacje mnożą się na opaskach, główkach, rafach itp.

Trudno nazwać podobnych osobników inaczej. Kilka lat wstecz nie było podobnych problemów, wody było tyle samo, a wędkarzy nie było mniej :) Jeśli ktoś nie może obejść drugiego wędkarza łukiem, lub poprostu zapytać, czy może ustawić się w pobliżu, to w moim mniemaniu albo jest ignorantem albo chamem (i raczej jest to smutne aniżeli nudne) :)

W tym kontekście zgadzam się w 100%. Jednak zdanie "naucz chama w mieście żyć" miało dla mnie także inny kontekst. Może źle się zrozumieliśmy :)

W tym kontekście zgadzam się w 100%. Jednak zdanie "naucz chama w mieście żyć" miało dla mnie także inny kontekst. Może źle się zrozumieliśmy :)

Gwoli ścisłości. Absolutnie nie miałem na myśli ubliżyć ludziom, którzy mieszkają na wsi czy w małych miejscowościach. Często wykazują się większą kulturą (nie tylko nad wodą) od "miastowych" :)

• Like 4

A ja wczoraj wieczorem miałem kontrolę SSR :) Trzech bardzo miłych panów , grzecznie okazało mi swoje identyfikatory i poprosiło o zezwolenie . Szok pierwszy raz od 3 lat :)Muszę przyznac ,że byłem bardzo zaskoczony - pozytywnie , podejściem Panów - bardzo miło kulturalnie z finalnym podziękowaniem i życzeniem dobrych połowów .

Można  ?! Oczywiście ,że można być kulturalnym kontrolnym :)

Pozdrawiam i życzę sobie oraz innym coraz więcej takich kontroli :)

• Like 3

A ja wczoraj wieczorem miałem kontrolę SSR :) Trzech bardzo miłych panów , grzecznie okazało mi swoje identyfikatory i poprosiło o zezwolenie . Szok pierwszy raz od 3 lat :)Muszę przyznac ,że byłem bardzo zaskoczony - pozytywnie , podejściem Panów - bardzo miło kulturalnie z finalnym podziękowaniem i życzeniem dobrych połowów .

Można  ?! Oczywiście ,że można być kulturalnym kontrolnym :)

Pozdrawiam i życzę sobie oraz innym coraz więcej takich kontroli :)

Może SSR z mojego koła. Są dość aktywni. Głownie prawa strona Wisły okolice mostu Siekierkowskiego i poniżej.

Przy Grota z okazji roku Wisły ustawiono zakazy ruchu:-) Od rana kontrole Straży Miejskiej. Przez ostatnich kilkanaście lat nie przeszkadzało nikomu parkowanie w okolicach mostu, to musiał się znaleźć urzędnik z inicjatywą.

Ten zakaz ruchu już jakiś czas funkcjonuje :) sam się kiedyś nadziałem jak na pamięć jechałem zaparkować. Dobrze, że dużo trawy wokół jest :)