korol Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Widziałem dziś hardcora na lodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Naturalna selekcja się nim zajmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Lód jest dobry można chodzić. Poza tym jutro tez będę wiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 (edytowane) Na rzece nie ma czegoś takiego jak dobry lód... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Edytowane 2 Marca 2018 przez Qcyk 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Juz ktoś się utopił. Wiem od żony.Czy dobry?☺ ja tam wole popatrzeć się na płynąca kre, a nie sprawdzać wytrzymałość lodu za ostroga 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 2 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dziś trąbili w TV o jakiejś ofierze Wisły.Nic nie zastąpi jednak zdrowego rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Dziś trąbili w TV o jakiejś ofierze Wisły.Nic nie zastąpi jednak zdrowego rozsądku.http://krakow.gosc.pl/doc/4535423.Przechodzil-przez-Wisle-pod-Wawelem-Wpadl-pod-lod Z tego co wiem niestety wczoraj chłopak zmarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Była na tvn relacja live. Patrol policji zauważył chcącego po lodzie goscia. Zwrócili mu uwagę by zszedł a on nie reagował. Chciał zwiać i wpadł pod lód. Po ok pół godziny wyciągnął go nurek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Świadkowie twierdzą ,że gość zachowywał się irracjonalnie . Najprawdopodobniej był pod wpływem ...Co nie zmienia postaci rzeczy ,że tak naprawdę lód na Wiśle jest dopiero od tygodnia .A po mojemu to za krótko żeby stworzyć bezpieczną skorupę .Parafrazując Olka Kwaśniewskiego : nie idźcie tą drogą ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek_u Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 Najprawdopodobniej był pod wpływem ...Jeszcze przed tymi mrozami na zalewie Zegrzyńskim, gdzie zalew nie był cały w lodzie można było zaobserwować spacerujące mamusie z wózkami. To dopiero jest przerażające i niewytłumaczalne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2018 (edytowane) Nurt + lód = Nieszczęście Edytowane 3 Marca 2018 przez pisarz 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ja pier.... https://www.facebook.com/groups/509615655869463/permalink/950154561815568/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Byłem wczoraj tam niestety smutny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Woda spadła o ponad 1m i ryby zostały odcięte od nurtu. W tym miejscu od kilku lat jest zimowisko dla białej ryby. Ryby próbowały opuścić dołek ale droga ucieczki została docięta i zwyczajnie zamarzły(najprawdopodobniej) lub zaistniało zjawisko tzw przyduchy. Ciekawym jest to, że w tym miejscu wędkuje codziennie od kilku do kilkunastu/ kilkudziesięciu(niedziela) wędkarzy. Oni musieli widzieć co się dzieje - pytania czy reagowali - czy też zwyczajnie oleli sprawę bo chcieli tylko łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Nadają sie chociaz do jedzenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Ja pier.... https://www.facebook.com/groups/509615655869463/permalink/950154561815568/ Woda spadła o ponad 1m i ryby zostały odcięte od nurtu. W tym miejscu od kilku lat jest zimowisko dla białej ryby. Ryby próbowały opuścić dołek ale droga ucieczki została docięta i zwyczajnie zamarzły(najprawdopodobniej) lub zaistniało zjawisko tzw przyduchy. Ciekawym jest to, że w tym miejscu wędkuje codziennie od kilku do kilkunastu/ kilkudziesięciu(niedziela) wędkarzy. Oni musieli widzieć co się dzieje - pytania czy reagowali - czy też zwyczajnie oleli sprawę bo chcieli tylko łowić. Filmy kręcić jest komu jak zawsze i w sumie to się specjalnie nie dziwię ... tak ta znieczulica została świetnie zaimplementowana i wylansowana ... liczy się liczba wyświetleń i lajków ..., ale że wędkarze tam łowiący nie zareagowali to doprawdy jestem zdziwiony okrutnie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Byłem wczoraj tam niestety smutny widokMoże głupie pytanie ale jaki gatunek przeważa? Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Na filmie krapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Tak mi się wydawało że krąpie ale oczy już nie te [emoji6] Słaba akcja... Wysłane z mojego ASUS_X00DD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Efekt wspomnianej przyduchy zdjęcie z wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 Cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 4 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2018 (edytowane) Ja koleji na miejscu widziałem dużo padnietej i lewdo żywej świnki-certy Kleni i krąpi Edytowane 4 Marca 2018 przez Karas06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas06 Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Kolego Sławek można jeszcze trochę uratować podejrzewam i z tego co widziałem wystarczy podbierak o długiej sztycy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 (edytowane) https://www.facebook.com/groups/509615655869463/permalink/950154561815568/Zacytuję post z fejsa jednej z dyskutantek odnośnie tej sprawy:Агата Грисяк Inna sprawa, że ludzie robią raban, jakby pod tym lodem niemowlęta pływały. Edytowane 5 Marca 2018 przez vako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 7 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2018 Oficjalne stanowisko PZW do sprawy https://ompzw.pl/news/przyroda-przegrala-z-natura-rzeka-wisla-w-rejonie-miejscowosci-gassy "(...) Pierwszy wniosek wskazuje, że skala tego zjawiska nie jest aż tak ogromna jak można wywnioskować z publikowanych w mediach filmów i wypowiedzi. Oczywiście, około 200 kg śniętych ryb musi być uznane jako strata, ale podobne sytuacje były obserwowane w tych rejonach już wcześniej i należy je traktować jako przykry, ale dosyć typowy element zimowych warunków. Co ważne nie można jej nazywać jako tzw. przyducha. Wszystko wskazuje na to, że stado ryb karpiowatych zgrupowanych gdzieś na pograniczu nurtu zostało spłoszone przez nagłe, duże nagromadzenie kry i w naturalny sposób chciało schronić się na płyciźnie. Niestety, ciężkie mrozy sprawiły, że w tym rejonie na płytkiej wodzie zalegała gruba warstwa lodu, która dodatkowo zaczęła bardzo szybko przyrastać w trakcie nocnych ochłodzeń. Ryby, które chciały się tam schronić wpadły w pułapkę, uwięzły i po prostu zamarzły. Nasuwa się pytanie, czy można było rozpocząć działania minimalizujące skutki tego zdarzenia. Samo zjawisko było niezwykle szybkie. Dodatkowo należy tutaj przypomnieć, że ten rejon rzeki Wisły objęty jest ochroną obszarową w formie Rezerwatu Przyrody „Wyspy Świderskie”, a także Natura 2000. Jakiekolwiek działania człowieka są tam na mocy prawa zdecydowanie ograniczone i należy mieć na nie zezwolenie Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska. Mówiąc krótko, przyroda sama reguluje na tym terenie swoje zasoby. Tym niemniej o całej sytuacji zostały powiadomione odpowiednie służby i instytucje odpowiedzialne za zarządzanie w tego typu sytuacjach.(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi