Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Na fotce widać bolenia, a gdzie kleń? ;)

eee  :wacko:

:blush:

dałbym sobie paznokieć uciąć, że złowiłem klenia... ale tak patrzę na to zdjęcie...

ech, życie życie. 

No to cieszę się chociaż z odzyskanych wobków ;)

ale te płetwy podbarwione na pomarańczowo?? Nie no, to chyba kleń był?!? :D

Dziś pod wieczór 3h na moim miejscu które obserwuje od kilkunastu miesięcy. Niestety bolek się nie pokazał ale starałem się go wyrwać z czeluści końca warkocza, on mnie przechytrzył, a ja przechytrzyłem sandacza 76cm. Niestety przysłów którego nie potraktuje jako ryby wychodzonej czy też ryby na którą się nastawiałem. Także Wisłą żyje. Pozdrawiam wszystkich i życzę połamania kija (oby nie na kolanie )

• Like 3

Dziś pod wieczór 3h na moim miejscu które obserwuje od kilkunastu miesięcy. Niestety bolek się nie pokazał ale starałem się go wyrwać z czeluści końca warkocza, on mnie przechytrzył, a ja przechytrzyłem sandacza 76cm. Niestety przysłów którego nie potraktuje jako ryby wychodzonej czy też ryby na którą się nastawiałem. Także Wisłą żyje. Pozdrawiam wszystkich i życzę połamania kija (oby nie na kolanie )

Konkretny Sandi, szkoda że trzy tygodnie za wcześnie...Prowadzenie boleniowe czy wobler postawiony w nurcie?

A ja rozczarowany wynikami w spinningu wybrałem się z feederami i łowiłem ryby spinnigowe:) Trafił się mały Boleń (38cm) na kukurydze, miałem dwa Klenie, grubego Leszcza i 4 karasie srebrzyste + kilka mniejszych i większych Leszczy/Krąpi:) Od 6tej do 10tej bo potem słońce zaczęło już za mocno grzać, Także jak widać zależy od pory i miejsca. Oznak typowo majowego żerowania drapieżnika brak. 

Byłem wczoraj na 1,5h po 19ej....odwiedziłem miejscówkę wytypowaną podczas majówki....spodziewałem się że to typowa wieczorna stołówka dla drapieżników....płytki piaszczysty blat obok bardzo szybkiej prostki z głównym nurtem i przykosą za opaską....bankówka. Drobnicy rzeczywiście opór i to chyba tyle. Jeden sportowy 40+ przydzwonił w Thrilla i to na tyle. Dobrze, że chociaż nie na "0".

Pozdrawiam,

malcz

• Like 1