sajdol1 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Lubię trolować po Wiśle mazowieckiej i będe to robił. Jest to tak trudne, i kosztowne że... ale zakaz tego jest głupi niczym twardy elektorat I to jest mój protest. Nie mam czasu i ochoty na dyskusje z betonem i leśnymi dziadkami. Oni wymrą, ale Wy mlodsi.. ech..ale jak inni wędkarze przepływają to na 100% walisz ściemę i palisz głupa, tak jak cała reszta majowych sandaczowców itp.Protest powinien być zauważony, więc proponuję abyś to robił na wejściu do portu praskiego, a jak policja podpłynie to możesz się nawet podpalić.Trochę zboczyliśmy z tematu , nie chodzi o to czy troling jest fajny czy nie, prosty czy trudny. Nie chodzi o to czy prawo jest durne czy nie. To nie jest miejsce na takie rozważania. Chodzi o łamanie przepisów, i świadome trolowanie podczas zakazu dla mnie jest niczym innym jak kłusownictwem i okradaniem przestrzegających przepisów wędkarzy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 ...A jak masz ochotę to możesz mi pokazać jakie to proste daje łódkę paliwo cały kompletny sprzęt ty tylko wsiadasz na łódkę i pływasz za sumkiem .Wchodzisz w to ??? pytam całkowicie poważnie . Jak nie zmienisz zdania i uda się to jakoś zgrać to chętnie z Tobą popływam. Chociaż przy moich obowiązkach i pięciu dziaciakach to na ryby mam zazwyczaj maksymalnie kilka godzin. ;-)Pozdrawiam serdecznie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Tylko jeszcze weź pod uwagę że w trollingu łowi sternik, drugi to uchwyt do wędki. Tu nie wystarczy "popływać", żeby łowić trzeba usiąść za silnikiem, dobrze czytać echo i napłynąć na miejscówkę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) To sobie poobserwuję, a w przerwach porzucam za bolkiem. ;-)No i browar co jakiś czas otworzę... Edytowane 19 Czerwca 2018 przez mikryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Jak nie zmienisz zdania i uda się to jakoś zgrać to chętnie z Tobą popływam. Chociaż przy moich obowiązkach i pięciu dziaciakach to na ryby mam zazwyczaj maksymalnie kilka godzin. ;-)Pozdrawiam serdecznie.Mikołaj, dla mnie po tym poście jesteś czysty. Też mam piątkę dzieciaków w domu, więc troling to ja sobie mogę ewentualnie na Youtubie pooglądać Na ryby to się wyskakuje jak się akurat da, urwana gdzieś chwila wolnego czasu. Kilka godzin to marzenie Troling, spławik, grunt - to nie jest łowienie, gdzie da się z marszu i na chwilę. Co innego spinning. Trochę rzutów, mały spacer i człowiek jest zrelaksowany nawet jak nic nie złowi. Albo złowi bolenia, ale się cieszy, że fajny kleń ;PTakże ten, może założymy Klub Wielodzietnych Amatorów Spinning, w skrócie KWAS. Zorganizujemy wspólne wypady na wielkie łowy nad Wisłą, w weekendy w godzinach 5-8 potem grzecznie do rodzin. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Mikołaj, dla mnie po tym poście jesteś czysty. Też mam piątkę dzieciaków w domu, więc troling to ja sobie mogę ewentualnie na Youtubie pooglądać Na ryby to się wyskakuje jak się akurat da, urwana gdzieś chwila wolnego czasu. Kilka godzin to marzenie Troling, spławik, grunt - to nie jest łowienie, gdzie da się z marszu i na chwilę. Co innego spinning. Trochę rzutów, mały spacer i człowiek jest zrelaksowany nawet jak nic nie złowi. Albo złowi bolenia, ale się cieszy, że fajny kleń ;PTakże ten, może założymy Klub Wielodzietnych Amatorów Spinning, w skrócie KWAS. Zorganizujemy wspólne wypady na wielkie łowy nad Wisłą, w weekendy w godzinach 5-8 potem grzecznie do rodzin.Myślałem, że tylko ja tak mam Jakbym czytał opis tego jak od dłuższego czasu moje łowienie wygląda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 ... podziwiam Panowie...takie stadko przychówku w obecnych czasach i wielkim mieście. Sam jestem z piątki, najstarszy, od najmłodszej dokładnie 12,5 roku, lecz zupełnie innej epoki, pieluchy też zmieniałem, jak trzeba... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 ... podziwiam Panowie...takie stadko przychówku w obecnych czasach i wielkim mieście. Sam jestem z piątki, najstarszy, od najmłodszej dokładnie 12,5 roku, lecz zupełnie innej epoki, pieluchy też zmieniałem, jak trzeba... Tzn. żeby było jasne ja piątki nie mam ale dwójkę Reszta się zgadza. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Jak nie zmienisz zdania i uda się to jakoś zgrać to chętnie z Tobą popływam. Chociaż przy moich obowiązkach i pięciu dziaciakach to na ryby mam zazwyczaj maksymalnie kilka godzin. ;-)Pozdrawiam serdecznie.Dlaczego miałbym zmienić zdanie ? Jak zauważył Wujek tu nie chodzi o popływanie ale chwytasz za rumpel i ogień .Jestem na milion procent pewny że twoje wyobrażenie o trollingu poszło by w piach .Patrzenie na trolingujących z perspektywy brzegowego spinningisty to inna bajka jak chwycisz za rumpel to zobaczysz jak ta prosta czynność może być skomplikowana . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rtolek Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zapominacie, że większość trollingujących to nie są wybitni specjaliści. Przyłów ryby ciągnąc za łódką "bez sensu" przynętę przez kilometry rzeki jest bardzo prawdopodobny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 Dokładnie tak też wygląda moje łowienie, szybki wypad, 2h rzucania i do dzieci. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolesław Opublikowano 19 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2018 (edytowane) Nie bronię trolla, tylko logiki... Policja wodna to mądrzy funkcjonariusze... w dupie mają takie "problemy"???? A co do umiejętności... przelicz ilość rzutów na rybę złowioną... Wisła Warszawska to nie woda trollowa. Więcej stracisz przynęt, czasu i nerwów niż stojąc na opasce ze spinem.. tym bardziej nie wiem czego i po co tu zakazywać. Edytowane 19 Czerwca 2018 przez Bolesław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Także ten, może założymy Klub Wielodzietnych Amatorów Spinning, w skrócie KWAS. Zorganizujemy wspólne wypady na wielkie łowy nad Wisłą, w weekendy w godzinach 5-8 potem grzecznie do rodzin.Maciek , od jakiej ilości potomstwa będzie można się starać o przyjęcie do tak zacnego klubu Bo ja mam tylko dwójkę i zastanawiam się czy mam się brać do roboty ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) W tym wieku? Edytowane 20 Czerwca 2018 przez korol 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Bo ja mam tylko dwójkę i zastanawiam się czy mam się brać do roboty ? Jak mawia dziadek mojego kolegi: "Robota przyjemna. Nie kurzy się." 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 (edytowane) W tym wieku? Piotrek , ja jestem jak ten cygan co dla dobrego towarzystwa , to dał się powiesić . A Maciek obiecał mi wspólny wyjazd na wzdręgi , to cytując "Nie chcem ale muszem" Edytowane 20 Czerwca 2018 przez Pisarz.......ewski Piotr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekd01 Opublikowano 20 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2018 Hehehe Myślę, że będziemy w KWASie bardzo wyrozumiali. Poza tym, ze względu na RODO nie będziemy prowadzić żadnej bazy użytkowników, a tym bardziej z tak wrażliwą informacją jak ilość dzieci A wzdręgi to obiecałem przede wszystkim jakieś namierzyć. Obawiam się jednak, że od momentu złożenia obietnicy nie dotarłem nad wodę... a już na pewno nie tę, gdzie się ich spodziewam. Wakacje idą, skończy się poranny zaciąg szkolny, to może wreszcie dojadę i sprawdzę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 (edytowane) Dzis, trzecią niedzielę z rzędu, byłem nad Wisłą od 3.30 do 7.30. Tym razem maleńki sandaczyk i konkretne 67 szczupłego... Edytowane 24 Czerwca 2018 przez szczupły Krzysiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Gratulacje Krzysiu. Szczupły z głębokiej czy płytkiej wody i w nurcie czy gdzieś na zakolach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Dzięki ???? Spokojna woda w dołku za główką. Normalnie to tam jest głęboko ale teraz strasznie spadło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk022 Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Napływ ? Ja w swoich miejscach w których przez ostatnie lata łowiłem szczupaki w tym roku nikogo nie spotkałem. Wyprowadziły się, mam nadzieję że wrócą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Może Twoje przyszły do mnie, bo dwa tyg. temu prawie 70 wyjąłem w tym samym miejscu. ???? Tamten to piękny był. Jakby wczoraj z laboratorium wpuszczony.???? Żadnych ran, narośli, szczupakowy modeling...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Gratuluję.Podzielisz się fotkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupły Krzysiek Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 67 jest w limicie Forum? Moje foty są czysto statystyczne (nie pozuję, nie układam...). Ten dzisiejszy był dla mnie, z prywatnych względow, wyjątkowy i zrobiłem sobie z nim selfiaka ale tak go trzymam na foto, że by mnie tu w 5 minut Koledzy zlinczowali???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryboman Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Wszyscy docenią że wrócił do wody.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi