Skocz do zawartości

Warszawska i podwarszawska Wisła

tomek307

Rekomendowane odpowiedzi

Lubię trolować po Wiśle mazowieckiej i będe to robił. Jest to tak trudne, i kosztowne że... ale zakaz tego jest głupi niczym twardy elektorat I to jest mój protest. Nie mam czasu i ochoty na dyskusje z betonem i leśnymi dziadkami. Oni wymrą, ale Wy mlodsi.. ech..

ale jak inni wędkarze przepływają to na 100% walisz ściemę i palisz głupa,  tak jak cała reszta majowych sandaczowców itp.

Protest powinien być zauważony, więc proponuję abyś to robił na wejściu do portu praskiego, a jak policja podpłynie to możesz się nawet podpalić.

Trochę zboczyliśmy z tematu , nie chodzi o to czy troling jest fajny czy nie, prosty czy trudny. Nie chodzi o to czy prawo jest durne czy nie. To nie jest miejsce na takie rozważania. Chodzi o łamanie przepisów, i świadome trolowanie podczas zakazu dla mnie jest niczym innym jak kłusownictwem i okradaniem przestrzegających przepisów wędkarzy.

• Like 13

...A jak masz ochotę to możesz mi pokazać jakie to proste daje łódkę paliwo cały kompletny sprzęt ty tylko wsiadasz na łódkę i pływasz za sumkiem .Wchodzisz w to ??? pytam całkowicie poważnie .

Jak nie zmienisz zdania i uda się to jakoś zgrać to chętnie z Tobą popływam. Chociaż przy moich obowiązkach i pięciu dziaciakach to na ryby mam zazwyczaj maksymalnie kilka godzin. ;-)

Pozdrawiam serdecznie.

• Like 2

Jak nie zmienisz zdania i uda się to jakoś zgrać to chętnie z Tobą popływam. Chociaż przy moich obowiązkach i pięciu dziaciakach to na ryby mam zazwyczaj maksymalnie kilka godzin. ;-)

Pozdrawiam serdecznie.

Mikołaj, dla mnie po tym poście jesteś czysty. Też mam piątkę dzieciaków w domu, więc troling to ja sobie mogę ewentualnie na Youtubie pooglądać ;) Na ryby to się wyskakuje jak się akurat da, urwana gdzieś chwila wolnego czasu. Kilka godzin to marzenie :) Troling, spławik, grunt - to nie jest łowienie, gdzie da się z marszu i na chwilę. Co innego spinning. Trochę rzutów, mały spacer i człowiek jest zrelaksowany nawet jak nic nie złowi. Albo złowi bolenia, ale się cieszy, że fajny kleń ;P

Także ten, może założymy Klub Wielodzietnych Amatorów Spinning, w skrócie KWAS. Zorganizujemy wspólne wypady na wielkie łowy nad Wisłą, w weekendy w godzinach 5-8 ;) potem grzecznie do rodzin.

• Like 11

Mikołaj, dla mnie po tym poście jesteś czysty. Też mam piątkę dzieciaków w domu, więc troling to ja sobie mogę ewentualnie na Youtubie pooglądać ;) Na ryby to się wyskakuje jak się akurat da, urwana gdzieś chwila wolnego czasu. Kilka godzin to marzenie :) Troling, spławik, grunt - to nie jest łowienie, gdzie da się z marszu i na chwilę. Co innego spinning. Trochę rzutów, mały spacer i człowiek jest zrelaksowany nawet jak nic nie złowi. Albo złowi bolenia, ale się cieszy, że fajny kleń ;P

Także ten, może założymy Klub Wielodzietnych Amatorów Spinning, w skrócie KWAS. Zorganizujemy wspólne wypady na wielkie łowy nad Wisłą, w weekendy w godzinach 5-8 ;) potem grzecznie do rodzin.

Myślałem, że tylko ja tak mam :) Jakbym czytał opis tego jak od dłuższego czasu moje łowienie wygląda.

• Like 4

... podziwiam Panowie...takie stadko przychówku w obecnych czasach i wielkim mieście.  Sam jestem z piątki, najstarszy, od najmłodszej dokładnie 12,5 roku, lecz zupełnie innej epoki, pieluchy też zmieniałem, jak trzeba... :clappinghands:  :rockon:  :)

• Like 1

... podziwiam Panowie...takie stadko przychówku w obecnych czasach i wielkim mieście.  Sam jestem z piątki, najstarszy, od najmłodszej dokładnie 12,5 roku, lecz zupełnie innej epoki, pieluchy też zmieniałem, jak trzeba... :clappinghands:  :rockon:  :)

Tzn. żeby było jasne ja piątki nie mam ale dwójkę ;) Reszta się zgadza.

• Like 2

Pozdrawiam serdecznie.

Dlaczego miałbym zmienić zdanie ? Jak zauważył Wujek tu nie chodzi o popływanie ale chwytasz za rumpel i ogień .Jestem na milion procent pewny że twoje wyobrażenie o trollingu poszło by w piach .Patrzenie na trolingujących z perspektywy brzegowego spinningisty to inna bajka jak chwycisz za rumpel to zobaczysz jak ta prosta czynność może być skomplikowana .

• Like 3

Nie bronię trolla, tylko logiki... Policja wodna to mądrzy funkcjonariusze... w dupie mają takie "problemy"???? A co do umiejętności... przelicz ilość rzutów na rybę złowioną... Wisła Warszawska to nie woda trollowa. Więcej stracisz przynęt, czasu i nerwów niż stojąc na opasce ze spinem.. tym bardziej nie wiem czego i po co tu zakazywać.

Edytowane przez Bolesław

Maciek , od jakiej ilości potomstwa będzie można się starać o przyjęcie do tak zacnego klubu :rolleyes:

Bo ja mam tylko omg.gif dwójkę  i zastanawiam się czy mam się brać do roboty ? ;) :D

• Like 1

W tym wieku? :D  :D

Piotrek , ja jestem jak ten cygan co dla dobrego towarzystwa , to dał się powiesić :D . A Maciek obiecał mi wspólny wyjazd na wzdręgi :) , to cytując              "Nie chcem ale muszem" wall.gif

Edytowane przez Pisarz.......ewski Piotr
  • Like 4

Hehehe :)

Myślę, że będziemy w KWASie bardzo wyrozumiali. Poza tym, ze względu na RODO nie będziemy prowadzić żadnej bazy użytkowników, a tym bardziej z tak wrażliwą informacją jak ilość dzieci ;)

A wzdręgi to obiecałem przede wszystkim jakieś namierzyć. Obawiam się jednak, że od momentu złożenia obietnicy nie dotarłem nad wodę... a już na pewno nie tę, gdzie się ich spodziewam. Wakacje idą, skończy się poranny zaciąg szkolny, to może wreszcie dojadę i sprawdzę.

• Like 3